Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

FYROM :Καταδίκασαν τον πολύπαθο Αρχιεπίσκοπο Αχρίδας σε 3ετή φυλάκιση, σε δίκη παρωδία


Δικαστήριο των Σκοπίων καταδίκασε σήμερα 2-7-2013 τον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδας Ιωάννη τον ΣΤ' (Γιόβαν Βρανισκόφσκι) σε φυλάκιση τριών ετών, ενώ οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, o επίσκοπος Μάρκος της Μπρεκάλνιτσα και Δαβίδ του Στόμπι, καταδικάστηκαν σε δεκαοκτάμηνη φυλάκιση με διετή αναστολή.

Ο Μητροπολίτης Ιωάννης συνελήφθη...


τον Δεκέμβριο του 2012, από τις αρχές των Σκοπίων, στον μεθοριακό σταθμό «Μεντζίτλια»-Νίκη Φλώρινας, την ώρα που προσπαθούσε να περάσει τα ελληνικά σύνορα. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στις φυλακές Ιντρίζοβο στα προάστια των Σκοπίων.

Ο Ιωάννης είναι Αρχιεπίσκοπος Αχρίδας που θρησκευτικά ανήκει στο Πατριαρχείο Σερβίας και φυσικά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, κάτι που ουδέποτε μπόρεσαν να «χωνέψουν» οι Σκοπιανοί που απ' το 1968 δημιούργησαν μόνοι τους την τάχα αυτοκέφαλη «Μακεδονική Εκκλησία», μια εκκλησία που ουδέποτε αναγνωρίστηκε από οποιαδήποτε ορθόδοξη Εκκλησία.

Να σημειώσουμε πως δύο χρόνια ο Ιωάννης προσπάθησε να μεταβεί στη Βουλγαρία πλησίον του Σέρβου Πατριάρχη, συνελήφθη από τους Βουλγάρους μετά από ένταλμα της Interpol, που φυσικά είχαν κοινοποιήσει οι Σκοπιανοί. Στη συνέχεια και κατόπιν πιέσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου και άλλων ορθοδόξων Εκκλησιών, οι βουλγαρικές αρχές του επέτρεψαν την αναχώρηση για τη Σερβία.

Η κυβέρνηση της FYROM τον καταδίκασε και ο Ιωάννης ζήτησε επανάληψη της δίκης, καθώς καταδικάστηκε ερήμην διότι κατά την εκδίκαση της υπόθεσης βρισκόταν στη Βουλγαρία.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδας πολλές φορές κατά το παρελθόν έχει επισκεφθεί την χώρα μας και έχει λειτουργήσει σε Εκκλησίες της περιοχής Θεσσαλονίκης, κάτι που δεν μπόρεσαν να του συγχωρήσουν όπως φαίνεται ποτέ έως τώρα οι Σκοπιανοί.

Επί μια δεκαετία περίπου σύρεται από φυλακή σε φυλακή και κατά το παρελθόν είχε γίνει απόπειρα ανατίναξης της οικίας του-μοναστήρι στο χωριό Νιζόπολη κοντά στο Μοναστήρι, που συνοδεύτηκε και από μπαράζ πυροβολισμών που ευτυχώς δεν βρήκαν το στόχο τους μια και απουσίαζε την ώρα της επίθεσης.

Ο Ιωάννης ο Στ’ της Αχρίδας υπόκειται, για άλλη μια φορά, σε εξοντωτικές και εκδικητικές ποινές από την υπερεθνικιστική κυβέρνηση Γκρούεφσκι.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε για υπεξαίρεση 200.000 ευρώ από την Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή της Αχρίδας, προκειμένου να αγοράσει ακίνητα και γη για την αρχιεπισκοπή, κατηγορία που αρνήθηκε από την αρχή μέχρι το τέλος ο Jovan Vraniskovski.

Σύμφωνα με την Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή της Αχρίδας, η δίκη είχε πολιτικό χαρακτήρα και η άδικη καταδίκη του Αρχιεπισκόπου έγινε προκειμένου να κατασχεθεί η περιουσία της Αρχιεπισκοπής και να αποδοθεί στη σχισματική "Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία" την οποία δεν αναγνωρίζει κανείς, αλλά η οποία έχει την υποστήριξη της κυβέρνησης και θεωρείται η "εθνική εκκλησία", αντίθετα με τη γνήσια ορθόδοξη εκκλησία της FYROM, την οποία πολεμά με λύσσα ο Σκοπιανός εθνικισμός, επειδή είναι φιλική προς την Ελλάδα και το Πατριαρχείο.

John VI of Ohrid, leader of the only Orthodox Christian Church (POA) which is recognized as being in unity with Churches of the Orthodox world, prriefly,oclaimed guilty in a show-trail in FYROM, for redirection of 200.000 euros while he was member of Yugoslav Communist invented "Macedonian" Orthodox Churches. He was convicted today at the Court of Appellation to three years, while 18 fraternal clerics of POA getting suspended 2 years sentences. It should be noted that John (lay name: Zoran Vraniskovski) is a head of recognized canonical and thus recognized in the Orthodox Christian world Church.

This is a kangaroo court mediated imprisonment. This cast another light of Gruevski's fascism, even among people of other religions or those guided by philosophical system. It is a warning message to people and groups, and also religious organizations.

taxalia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: