Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

“Kαμπάνα” Κομισιόν σε 13 τράπεζες για τα CDS!

Credit_Default_Swaps

Mα γιατί; Υπήρχε κερδοσκοπία από τα CDS; Υπήρχε παραβίαση των κανονισμών; Θυμάται κανείς εκείνο το περιβόητο δημοσίευμα του Bloomberg το 2009 που έλεγε ότι τα CDS της Ελλάδας θα είναι ο «πυροκροτητής» και θα ακολουθήσουν τα CDS Ισπανίας, Ιταλίας και τέλος της Γαλλίας; ....
Οι ρυθμιστικές αρχές της Κομισιόν κατηγορούν 13 τράπεζες ότι παραβίασαν τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες για την αγορά των CDS. Και δεν έμεινε εκεί. Ενημέρωσε εγγράφως την ISDA και τη Markit που έχουν αποκλειστικά στοιχεία των συναλλαγών για τα CDS. Τι ελέγχει; Αν οι επενδυτές είχαν τη δυνατότητα πλήρους ενημέρωσης και από άλλες πηγές για τις συναλλαγές που γίνονταν στην αγορά των CDS.
Η Κομισιόν είχε κάνει διετή έρευνα για να διαπιστώσει αν οι dealers έδιναν πληροφορίες για τις τιμές και τους δείκτες στη Markit που διαθέτει μεν τα στοιχεία αλλά δεν τα δίνει στη δημοσιότητα.
Μιλάμε για διεθνή συμπαιγνία; Λέτε να μην υπήρχαν «καλοθελητές» από και για την Ελλάδα;
Ποιες είναι οι 13 τράπεζες; (Δεν θα εκπλαγείτε)
Bank of America Merrill Lynch, Barclays, Bear Stearns, BNP Paribas, Citigroup, Morgan Stanley, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC, JPMorgan, RBS και UBSΔεν υπάρχουν σχόλια: