Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Άρχισαν τα όργανα...BDI: Ελληνικά περιουσιακά στοιχεία για αποπληρωμή χρέους


Εκποίηση ελληνικών περιουσιακών στοιχείων προτείνει ο πρόεδρος του BDI.
Στο μεταξύ ο Σύνδεσμος Γερμανών Βιομηχάνων επαναφέρει την πρότασή του πέρι αποπληρωμής του ελληνικού χρέους μέσω εκποίησης περιουσιακών στοιχείων. Μιλώντας στην εφημερίδα Westdeutsche Allgemeine, o επικεφαλής του συνδέσμου Ούλριχ Γκρίλλο δηλώνει ότι...

«στην Ελλάδα υπάρχει κρατική περιουσία αξίας πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, για παράδειγμα επιχειρήσεις στον τομέα της ενέργειας, λιμάνια, αεροδρόμια ή άλλα ακίνητα» και προτείνει να μεταφερθούν αυτά τα περιουσιακά στοιχεία στον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης ESM, ώστε, σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να αποπληρώσει τα χρέη της, οι πιστωτές να διασφαλίσουν τα χρήματά τους, όπως υποστηρίζει.
«Όταν μία επιχείρηση κηρύττει πτώχευση, αυτό δεν σημαίνει ότι οι πιστωτές παραιτούνται από τις αξιώσεις τους, τουλάχιστον εωσότου ο διαχειριστής της πτώχευσης να εξετάσει τα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης και να αποφανθεί σχετικώς» εξηγεί ο Γκρίλλο. Παράλληλα, ο επικεφαλής του BDI επικρίνει τις καθυστερήσεις στο ελληνικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και υποστηρίζει ότι η πώληση κρατικής περιουσίας θα ήταν μία καλή «συνταγή» για την εξυγίανση του προϋπολογισμού σε όλες τις χώρες της κρίσης.
DPA / OTS / Handelsblatt / Γιάννης Παπαδημητρίου
Υ.Γ
Μην πείτε ότι δεν σας τα λέγαμε..ή ότι δεν τα είψαμε αποκαλύψει....από το 2011
Δείτε..
Το Ιστορικό και η μεθόδευση του ξεπουλήματος 
και πιο πρόσφατα...
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΛΗΣΤΕΙΑΣ... 

Tο προσχεδιασμένο έγκλημα και η μεθόδευση του ξεπουλήματος της Ελλάδας.... 

Όλη η αλήθεια με στοιχεία για το ξεπούλημα της Ελλάδας.. http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: