Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Έκτακτο...Εισβολή των ΗΠΑ με ειδικές δυνάμεις προς Δαμασκό!

Σε ρεπορτάζ της η γαλλική εφημερίδα Le Figaro, προσδιορίζει την έναρξη εισβολής αντικαθεστωτικών από την Ιορδανία, οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί και εξοπλιστεί στα ειδικά στρατόπεδα που έχουν στήσει οι ΗΠΑ στην χώρα...


Η Le Figarο αναφέρει οτι 300 περίπου αντάρτες του λεγόμενου "Ελεύθερου Συριακού Στρατού", που εκπαιδεύτηκαν σε ειδικό στρατόπεδο υπό την καθοδήγηση της CIA, καθώς επίσης και ειδικών δυνάμεων του Ισραήλ και της Ιορδανίας κατευθύνονται προς τη Δαμασκό.

Οι μονάδες των ανταρτών έχουν συνδέσμους άνδρες των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ, όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές από την Μόσχα. Υπολογίζονται σε 20 άτομα περίπου και έχουν μαζί τους και άνδρες των ιορδανικών ειδικών δυνάμεων. 

Βλέπουμε ότι οι ΗΠΑ θέλουν να μεταφέρουν το κέντρο βάρος του πολέμου στην "καρδιά" του καθεστώτος, στην Δαμασκό. Εκεί που οι δυνάμεις του Μπασάρ αλ-Άσαντ ακόμα δεν έχουν καταφέρει να ξεκαθαρίσουν το τοποίο στα ανατολικά προάστεια της πόλης και αποτελεί την "αχίλλειο πτέρνα τους" στην στρατηγική διάταξη δυνάμεων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η πρώτη ομάδα των ανταρτών διέσχισε τα σύνορα Ιορδανίας-Συρίας στις 17 Αυγούστου και η δεύτερη στις 19 Αυγούστου. 
Η Le Figaro επικαλείται πληροφορίες γαλλικών υπηρεσιών, οι οποίοι θεωρούν ότι οι άνδρες της συριακής αντιπολίτευσης εκπαιδεύτηκαν σε ειδικό στρατόπεδο κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών.
Οι συγκεκριμένες μονάδες των ανταρτών (αντικαθεστωτικοί, αλλά όχι ισλαμιστές) επιτέθηκαν στις πόλεις Raihaniya, Breiqa και Beer Ajam οι οποίες καταλήφθηκαν". 

Οι ΗΠΑ θεωρούν ότι οι μονάδες αυτές είναι 100% "δικές τους", δηλαδή δεν υπάρχουν ισλαμιστικά στοιχεία και με αυτούς και περίπου 5.000 που θα έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα καταφέρουν σε συνδυασμό με τη no-fly-zone που ετοιμάζουν, αλλά και την αεροπορική υποστήριξη και τα στρατηγικά πλήγματα που ετοιμάζουν στην Συρία, να νικήσουν τον συριακό Στρατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: