Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Αφαιρούνται οι άδειες οπλοφορίας από βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Αντιμέτωποι με την αφαίρεση της άδειας οπλοφορίας και οπλοκατοχής βρίσκονται δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής, όπως προκύπτει από έγγραφο του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση 26 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα την επικίνδυνη χρήση όπλων από βουλευτές και την ανεξέλεγκτη χορήγηση αδειών κυκλοφορίας....


Ήδη, για τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Αντώνη Γρέγο ανακλήθηκε η άδεια κατοχής πυροβόλου όπλου και οπλοφορίας μετά το παρ΄ολίγον σοβαρότατο ατύχημα στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης, καθώς κρίθηκε ότι δεν παρείχε τα εχέγγυα ασφαλούς χρήσης του κατεχόμενου όπλου. Ο κ. Γρέγος, ωστόσο, έχει υποβάλει ενδικοφανή προσφυγή, η οποία τελεί υπό εξέταση από τη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ.

Για τον έτερο βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Γερμενή, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ανάκλησης της άδειας οπλοκατοχής και οπλοφορίας μετά τη μήνυση σε βάρος του από τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργου Καμίνη. Όπως αναφέρει στο έγγραφο του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής αναμένει την εξέλιξη των ποινικών υποθέσεών του, προκειμένου να εξετάσει ως εκδούσα Αστυνομική Αρχή το ενδεχόμενο ανάκλησής της.
Σε κάθε περίπτωση το υπουργείο προωθεί νομοθετική ρύθμιση με στόχο την εισαγωγή αυστηρότερων προϋποθέσεων χορήγησης αδειών κατοχής πυροβόλου όπλου και οπλοφορίας. Η εν λόγω νομοθετική ρύθμιση θα επιβάλει την απόκτηση τεχνογνωσίας αναφορικά με την κατοχή, μεταφορά, χρήση και φύλαξη των πυροβόλων όπλων.

Η ερώτηση των 26 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής την Βασιλική Κατριβάνου είχε κατατεθεί στη Βουλή μετά από μια σειρά γεγονότων με πρωταγωνιστές βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Στην ερώτηση γινόταν αναφορά στη μήνυση του δημάρχου Αθηναίων κατά του βουλευτή Γιώργου Γερμενή, με την οποία έχει ζητηθεί η ποινική του δίωξη με την καταγγελία ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής αποπειράθηκε να χρησιμοποιήσει το όπλο που έφερε. Στην ερώτηση γινόταν επίσης αναφορά στην εκπυρσοκρότηση του όπλου του βουλευτή Αντώνη Γρέγου και στην απόφαση που ακολούθησε για την ενεργοποίηση αυστηρότερων μέτρων ασφαλείας για την εφαρμογή της απαγόρευσης οπλοφορίας βουλευτών εντός του κοινοβουλίου, κατόπιν σοβαρών ανησυχιών που εκφράστηκαν από βουλευτές. Αυτά τα γεγονότα, όπως ανέφεραν οι βουλευτές, «καταδεικνύουν την ανεξέλεγκτη και επικίνδυνη αδειοδοτημένη οπλοφορία στη χώρα μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: