Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στο Champions League

Στον τρίτο όμιλο κληρώθηκαν οι «ερυθρόλευκοι» - Επιτρέπει αισιοδοξία η κλήρωση, καθώς τουλάχιστον οι Πορτογάλοι και οι Βέλγοι είναι «στα μέτρα» του πρωταθλητή Ελλάδος - Δείτε όλους τους ομίλους της διοργάνωσης - Ικανοποίηση Μίτσελ για το αποτέλεσμα...


Στον 3ο όμιλο του Champions League κληρώθηκε ο πρωταθλητής Ελλάδος, Ολυμπιακός, ο οποίος θα αντιμετωπίσει την πορτογαλική Μπενφίκα (1ο γκρουπ δυναμικότητας), τη γαλλική Παρί Σεν Ζερμέν (2ο γκρουπ δυναμικότητας) και τη βελγική Άντερλεχτ (4ο γκρουπ δυναμικότητας)

Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονταν στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας κι έτσι απέφυγαν τις Ζενίτ, Μάντσεστερ Σίτι, Άγιαξ, Ντόρτμουντ, Βασιλεία, Γαλατασαράι και Λεβερκούζεν.

Η κλήρωση επιτρέπει στον Ολυμπιακό να αισιοδοξεί, καθώς απέφυγε τα μεγαθήρια. Τουλάχιστον οι Πορτογάλοι και οι Βέλγοι, δε, θεωρούνται αντίπαλοι, που βρίσκονται «στα μέτρα» των πρωταθλητών Ελλάδος.

Αναλυτικά τα γκρουπ

ΓΚΡΟΥΠ 1
Μάντσεστερ Γ.
Σαχτάρ
Λεβερκούζεν
Σοσιεδάδ

ΓΚΡΟΥΠ 2
Ρεάλ
Γιουβέντους
Γαλατασαράι
Κοπεγχάγη

ΓΚΡΟΥΠ 3
Μπενφίκα
Παρί
Ολυμπιακός
Αντερλεχτ

ΓΚΡΟΥΠ 4
Μπάγερν
ΤΣΣΚΑ
Μαν. Σίτι
Πλζεν

ΓΚΡΟΥΠ 5
Τσέλσι
Σάλκε
Βασιλεία
Στεάουα

ΓΚΡΟΥΠ 6
Αρσεναλ
Μαρσέιγ
Ντόρτμουντ
Νάπολι

ΓΚΡΟΥΠ 7
Πόρτο
Ατλέτικο
Ζενίτ
Αούστρια

ΓΚΡΟΥΠ 8
Μπαρτσελόνα
Μίλαν
Αγιαξ
Σέλτικ

Το πρόγραμμα

Η πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League θα διεξαχθεί 17-18 Σεπτεμβρίου, η δεύτερη 1-2 Οκτωβρίου, η τρίτη 22-23 Οκτωβρίου, η τέταρτη 5-6 Νοεμβρίου, η πέμπτη 26-27 Νοεμβρίου και η έκτη 10-11 Δεκεμβρίου.

Οι δύο πρώτες ομάδες κάθε γκρουπ προκρίνονται στη φάση των «16», η κλήρωση για την οποία θα γίνει στις 13 Δεκεμβρίου, ενώ οι ομάδες που θα καταλήξουν τρίτες μεταφέρονται στους «32» του Europa League.

Ο τελικός του Champions League θα γίνει στις 24 Μαΐου στο «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας.

Μίτσελ: Πιστεύω πως θα καταφέρουμε να ανταποκριθούμε

Ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα της κλήρωσης, αλλά και πεπεισμένος ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να τα καταφέρει, εμφανίστηκε ο τεχνικός της ομάδας.

Μιλώντας στη Nova, ο Μίτσελ δήλωσε: «Είμαστε ευχαριστημένοι με την κλήρωσή μας, δεν υπάρχουν τα μεγάλα... αστέρια, χωρίς βέβαια να είναι κι εύκολα τα πράγματα. Έχουμε πολλές φιλοδοξίες και πιστεύω πως θα καταφέρουμε να ανταποκριθούμε».

Πρόσθεσε δε, ότι το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός απέφυγε τις αγγλικές, τις ισπανικές και τις ιταλικές ομάδες είναι πάρα πολύ καλό στοιχείο, και κατέληξε: «Με την Άντερλεχτ έχουμε παίξει πρόσφατα και παρόλο που δεν ήμασταν έτοιμοι τα πήγαμε πολύ καλά. Αν μπορούσα να επιλέξω θα ήθελα να ξεκινήσουμε και να ολοκληρώσουμε στο γήπεδό μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: