Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Μπάμπης ο κολιτσίνας ...και η πουτάνα η Μέρκελ που δεν αναγνωρίζει την αξία του !

Με την πεθερά στο πίσω κάθισμα του νισάν να τρώει τους κεφτέδες από το πλαστικό τάπερ, ο Μπάμπης με την καράφλα-μισοφέγγαρο αποχαιρετά, στο ύψος της Κακιάς Σκάλας, την άδεια του καλοκαιριού και επιστρέφει στο κλεινόν άστυ βρίζοντας....

Βρίζει γενικά και ασύστολα μα πιο πολύ απ΄ όλους βρίζει την Μέρκελ που του πετσόκοψε τον μισθό και την σύνταξη στην οποία βγαίνει οσονούπω. Εργάζεται σαν δημόσιος υπάλληλος στον Οργανισμό Ανασυγκρότησης Ιχθυοκαλλιεργειών Ελλάδας.
Ο Μπάμπης  είναι φανατικός τηλεθεατής του Άκη Παυλόπουλου και η τηλεόραση στο σπίτι του πιάνει μόνο  ΕΧTRA. Αυτό το καιρό βρίσκεται σε απόγνωση και για έναν ακόμη λόγο: Για το αν θα ψηφίσει Χρυσή Αυγή ή ΑΝ.ΕΛ.
Ο Μπάμπης θεωρεί πως είναι αδικημένος από το σύστημα κι αυτό γιατί σαν πιτσιρικάς που έπαιζε κολτσίνα στο καφενείο του χωριού κέρδιζε πάντα και όλοι στο χωριό του λέγανε ότι θα γίνει σπουδαίος μαθηματικός και ότι αν ζούσε στην Αμερική θα μπορούσε να φτάσει πολύ ψηλά. Οι συγχωριανοί μάλιστα του είχαν κολλήσει το παρατσούκλι ο Μπάμπης ο Κολτσίνας. Ο Μπάμπης και το κοφτερό του μυαλό επέλεξαν αντί την Αμερική και την Νέα Υόρκη, το Γουδί -Athens Greece  και το σύστημα μια τρύπα να τρουπώσω.
Ξημεροβραδιαζόταν λοιπόν στο γραφείο του βουλευτή της περιφέρειάς του το οποίο βρισκόταν χαμηλά στην Ομόνοια, στην Θεμιστοκλέους. Ο Κολτσίνας ασκούσε ψυχολογική πίεση στον βουλευτή για να του βρει δουλειά στο δημόσιο.
Η παρουσία του από μόνη της ασκούσε την ψυχολογική πίεση: Εκτός από την καράφλα μισοφέγγαρο, η οποία του προέκυψε πολύ νωρίς, λίγο μετά τα 20, και στο χωριό του λέγανε πως είναι χαρακτηριστικό των σπουδαίων μαθηματικών, ο Κολτσίνας διέθετε ένα πακέτο μάλμπορο στην πίσω δεξιά κωλότσεπη, ένα κουτί σπίρτα στην ίδια τσέπη και μια τσατσάρα στην αριστερή.  
Στην ίδια τσέπη δίπλωνε κι ένα καπέλο πράσινο στρατιωτικό, το κλασσικό. Το καπέλο προστάτευε το μαθηματικό μυαλό του Μπάμπη του Κολτσίνα από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο. Ο Μπάμπης εκείνη την εποχή φορούσε για έναν ολόκληρο μήνα το ίδιο μαύρο μπλουζάκι (της συσκευασίας των 3) από την γνωστή μάκρα φουιτ οφ δε λουμ. Εννοείτε ότι επρόκειτο για καλαματιανή κόπια της τότε διάσημης φίρμας. Οδηγούσε επίσης και μια μηχανή φλορέτα την οποία είχε φέρει από το χωριό με κομμένη εξάτμιση. 
Κάθε φορά που άκουγε το θόρυβο η γραμματέας του βουλευτή ήξερε ότι σε λίγο θα άρχιζε το μαρτύριό της. Ο Μπάμπης, ο Κολτσίνας, καθόταν με τις ώρες στον καναπέ απέναντί της και μιλούσε ακατάπαυστα για την ζωή στο χωριό, περιμένοντας να δει τον βουλευτή.
Ακόμη και για έναν βουλευτή της περιφέρειας ο οποίος είχε στο μεταξύ δει πολλά ζα στην ζωή του, αυτό εδώ ήταν μοναδικό. Ο Κολτσίνας πίστευε σε μια θεωρία που λέει ότι ο επιμένων νικά. Και επέμενε. Ώσπου στο τέλος ο βουλευτής, μην αντέχοντας την καθημερινή παρουσία του ανθρώπινου λάθους στην συσκευασία του Μπάμπη, και μετά από χίλια παρακάλια κατάφερε και τον διόρισε στον ΟργανισμόΑνασυγκρότησης Ιχθυοκαλλιεργειών Ελλάδας.
Πέρασαν 30 χρόνια από τότε με τον Μπάμπη να έχει πάρει στο μεταξύ μισθούς και επιδόματα 360 μηνών συν τα δώρα. Ο Μπάμπης δεν χρειάσθηκε να δουλέψει ποτέ ούτε καν στον συγκεκριμένο οργανισμό μια και έγινε στα δύο πρώτα χρόνια σπουδαίος συνδικαλισταράς.Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Οργανισμού Ανασυγκρότησης Ιχθυοκαλλιεργειών Ελλάδας.  
Ο Μπάμπης πέτυχε να εκλεγεί επικεφαλής του σωματείου παραμυθιάζοντας τα υπόλοιπα χαιβάνια για τις απίστευτες σχεδόν εξωπραγματικές δυνατότητές του στα μαθηματικά. Ο Μπάμπης το είχε το παραμύθι.
Σαν συνδικαλιστής είχε την τύχη να γνωρισθεί με άλλα σημαίνοντα πρόσωπα του εγχώριου συνδικαλιστικού κινήματος όπως ο Παναγόπουλος, ο  Φωτόπουλος, ο Μπαλασόπουλος αλλά και με τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ Βασίλη Γκαγκάτση.
Με τον Γκαγκάτση γνωρίστηκε παίζοντας δίτερμα στο Γουδί, κοντά στις αποθήκες που είναι στοιβαγμένα τα εμβόλια για την  θανατηφόρο νόσο των χοίρων, η οποία ατυχώς δεν ενέσκηψε.
Έχοντας λοιπόν όλη αυτή την συσσωρευμένη εμπειρία ζωής 2 εκατομμύρια Μπάμπηδες του στενού και ευρύτερου δημοσίου και τις κυβερνήσεις με το μέρος τους να μην τους χαλάνε τα χατήρια, επιλέγουν να βάλουν φωτιά στη χώρα παρά να την αφήσουν να αλλάξει...

Κουρδιστό Πορτοκάλι

Δεν υπάρχουν σχόλια: