Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Τι είπαν οι μάρτυρες για την δομή και δράση της ΧΑ ...

Από τον Παναγιώτη Στάθη
Capital.gr
Τη δύση του άστρου της Χρυσής Αυγής προοιωνίζονται τα στοιχεία φωτιά που φέρονται να κατέθεσαν , κάποιοι κλαίγοντας και τρέμοντας ενώπιον του ανακριτή, οι τρείς προστατευόμενοι μάρτυρες που εξετάστηκαν από το βράδυ της Παρασκευής, τα ξημερώματα του Σαββάτου έως το απόγευμα της ίδιας  ημέρας στους ανακριτές διαφθοράς, Σπύρο Γεωργουλέα και   Χρ. Παπακώστα....



Οι μάρτυρες, κυρίως οι δυο εξ αυτών που το capital.gr έχει πληροφορίες για το τι είπαν, φέρονται να εμπλέκουν δυο ακόμα βουλευτές στους οποίους καταλογίζουν στον μεν έναν ρόλο επιχειρησιακού εκπαιδευτή και στον άλλο πλήρη γνώση των επιθέσεων σε μετανάστες στην περιοχή του, ισχυρίζονται ότι υπήρξε εντολή δολοφονίας για τον Παύλο Φύσσα, που τελούσε σε γνώση της ιεραρχίας του κόμματος: «Ξέρω ότι ο Παύλος Φύσσας ήταν στόχος της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά και υπήρχε κεντρική εντολή από τον Λαγό να τον φάνε όπου τον βρούνε, εν γνώσει του Κασιδιάρη και με την έγκριση του Μιχαλολιάκου», φέρεται να καταθέτει ο μάρτυρας. Χαρακτηρίζει δε  ‘ταξιαρχο’ τον Χρ.Παππά που τους προέτρεπε, όπως υποστηρίζει , «να τσακίσουν τους μετανάστες και να μην χαμπαριάζουν» ενώ δίνουν συγκεκριμένα σημεία που είναι κρυμμένα όπλα, τρόφιμα κ.α        

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ

  Σύμφωνα με πηγές , κυρίως ο μάρτυρας «Γ» ήταν φωτιά και σημείωναν με νόημα πώς  "η ανάκριση τώρα ξεκινάει”, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανέλθουν όλοι οι κατηγορούμενοι για συμπληρωματική απολογία. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πώς για τους ήδη κατηγούμενους βουλευτές αν κριθεί πως απαιτείται επέκταση της δίωξης σε περίπτωση που αξιολογηθούν ως σοβαρά τα νέα στοιχεία πρέπει να αρθεί η ασυλία τους , ενώ για όσους αναφέρονται για πρώτη φορά απαιτείται επίσης πλέον άδεια της Βουλής για να κληθούν σε απολογία. Ειδικά για τους μάρτυρες τους χαρακτήριζαν «φοβισμένους», που επαναλάμβαναν τη φράση «ζήσαμε τον τρόμο στην Χ.Α», και πώς «θέλανε να μιλήσουνε νωρίτερα, αλλά όπως είπαν, που να πάμε; Στην αστυνομία;»

Κάποιοι εξ αυτών φέρονται να είπαν ότι έτρωγαν πολύ ξύλο μέσα στην οργάνωση, η οποία ήταν «ένας πραγματικός στρατός».

Μάλιστα, όπως είπε ένας από τους μάρτυρες, υπήρχαν κανόνες συμπεριφοράς και κανόνες συνωμοσίας, τους οποίους έπρεπε να τηρούν σε κάθε περίπτωση. “Αν σας πιάσουν” δεν έχετε καμία σχέση με την Χ.Α, φέρονται να τους έλεγαν. Για την επιλογή δε των βουλευτών , κάποιος επελέγετο  μόνο εάν έδινε την τελική έγκριση ο  αρχηγός ενώ τέτοιο ρόλο επωμίζονταν μόνο όσοι ήταν στον στενό πυρήνα.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ

ΜΑΡΤΥΡΑΣ Γ ‘ : (Κατέθεσε στις 22.30 , 4/10/2013)

«Είμαι μέλος της Χρυσής Αυγής από το 2006 . Όταν ήμουν έφηβος με στρατολόγησε ο Κ. Π., υποψήφιος βουλευτής στη Β’ Αθήνας. Το φροντιστήριο ξένων γλωσσών που διατηρεί η μητέρα του ήταν το σημείο όπου στρατολογούσαν τα παιδιά.

Μπήκα στο πρόγραμμα Κένταυρος με εκπαιδευτή τον Βουλευτή ….. . Όταν ολοκλήρωσα τη θητεία μου στις ένοπλες δυνάμεις το 2010 , μπήκα στον σκληρό επιχειρησιακό πυρήνα   μετά από σειρά δοκιμασιών που ήταν τακτικές επίθεσης και άμυνας κλπ. Λοχαγός ήταν ο βουλευτής ….. Εκπαιδευτής μου έχει υπάρξει και ο Γιώργος Πατέλης , όπως και ο Γ.Α

Χρησιμοποιούσαμε στρατιωτικούς βαθμούς για την ιεραρχία . Εξάσκηση και εκπαίδευση κάναμε  σε σκοπευτήριο με κριτή τον Βουλευτή …..

Ο τύπος της εκπαίδευσης ακολουθούσε την αμυντική τακτική των ΜΑΤ . Δηλαδή:

Οι Κέρβεροι ήταν η πρώτη γραμμή στη διμοιρία και είχαν αμυντική διάταξη , δηλαδή κρατούν ασπίδες και αποκρούουν την επίθεση. Περιμένουν πάντα να επιτεθούν οι άλλοι και μόλις γινόταν αυτή, τους απωθούσαν και από τις δεύτερες και τρίτες σειρές έβγαιναν οι Πύργοι (σ.σ με μαχαίρια κλπ ) οι οποίοι επιτίθονταν.

Σε αποθήκη κοντά στην Αττική Οδό, είναι κρυμμένος οπλισμός, κοντάρια, ασπίδες κλπ .

ΙΕΡΑΡΧΙΑ

Από το συνέδριο του 2009, επαναπροσδιορίστηκε η ιεραρχία:

-Αρχηγός επανατοποθετήθηκε ο Μιχαλολιάκος. Πρωτος υπαρχηγός ο Ηλίας Κασιδιάρης και δεύτερος ο Παναγιώταρος. Τον Παππά, τον φωνάζαμε «ταξίαρχο». Μπορεί η Χρυσή Αυγή να έχει πολλούς υποστηριχτές αλλά στον σκληρό πυρήνα υπάρχουν μόνο 300-400 άτομα.

Δεν εισερχόταν κανείς στην οργάνωση από άλλο κομματικό χώρο, άλλωστε ερευνούσαν πάντα το κομματικό παρελθόν κάθε μέλους.

-Με εντολή του Γιάννη Λαγού μπαίναμε σε καταστήματα μεταναστών που πουλούσαν μεταχειρισμένα κινητά και τους απειλούσαμε για να τα κλεισουν και κάποια από αυτά τελικά έκλεισαν.

-Ο Γ.Α δεχόταν εντολές απευθείας από τον Κασιδιάρη και προκάλεσαν πολλά κακουργήματα μεταξύ των οποίων και απόπειρες ανθρωποκτονίας. ΟΛΟΙ οι βουλευτές του νομού Αττικής ήταν ενήμεροι για τις εγκληματικές δράσεις , οι περισσότερες γίνονταν με διαταγής τους.

ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ

-Ο Γιάννης Λαγός ήταν υπεύθυνος για του Πειραιά.

-Ο Παναγιώταρος και ο Γερμενής για της Β’ Αθήνας

-Ο Παναγιώταρος για τα Νότια Προάστια. 

 Ολοι βρίσκονταν υπό την αρχηγία του Καδιάρη.

Από τον ίδιο τον Νίκο Μιχαλολιάκο είχε δοθεί εντολή όπου βρίσκαμε τον Περίανδρο Ανδρουτσόπουλο και τον Π. (σ.σ παλιό Λοχαγό ΧΑ) να τους καθαρίσουμε.


-Ο ταξίαρχος , μας προέτρεπε για τους λαθρομετανάστες, «γ... τους, σκοτώστε τους και σφάξτε τους και μη χαμπαριάζετε».

ΒΙΑΙΟΙ

 Ο βουλευτής …. ήταν ο επιχειρησιακός εκπαιδευτής μου, ο Κασιδιάρης μας έκανε ιδεολογικού προσανατολισμού ομιλίες  , ναζιστικού τύπου, με τον Παναγιώταρο δεν είχα ιδιαίτερη σχέση , μας προμήθευε ρούχα και γκλόπς. Τον Μίχο δεν τον γνωρίζω ιδιαίτερα, είχαμε απλά συναντηθεί.

Ο Μιχαλολιάκος και ο Παππάς μας προέτρεπαν να είμαστε βίαιοι.

Ο ΦΥΣΣΑΣ:

Ξέρω ότι ο Παύλος Φύσσας ήταν στόχος της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά και υπήρχε κεντρική εντολή από τον Λαγό να τον φάνε όπου τον βρούνε, εν γνώσει του Κασιδιάρη και με την έγκριση του Μιχαλολιάκου».         


ΓΕΝΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ «ΤΙΜΩΡΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ»- ΕΔΕΡΝΑΝ ΜΑΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ «ΑΝΔΡΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣ ΓΕΛΟΥΣΑΝ»

Ξεκάθαρη γνώση , καθοδήγηση και γενική εντολή προς τα μέλη της Χρυσής Αυγής να «τιμωρούν τους λαθρομετανάστες», αποδίδει στο βουλευτή της περιφέρειας της Χρυσής Αυγής ο τέταρτος προστατευόμενος μάρτυρας που εξετάστηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου. Ο μάρτυρας εμπλέκει ξεκάθαρα και ονομαστικά βουλευτή , δίνει κεντρικό ρόλο σε άλλους δυο εν ενεργεία βουλευτές και ήδη κατηγορούμενους , αναφέρεται σε περιστατικό ξυλοδαρμού μεταναστών «που οι άνδρες της Δίας γελούσαν» και  αναφέρεται σε μοναστήρι όπου υπάρχουν κρυμμένα όπλα και τρόφιμα:  

ΜΑΡΤΥΡΑΣ Δ’ (Κατέθεσε 12.46 (ξημερώματα)  του Σαββάτου 5 Οκτωβρίου  )

Ημουν στέλεχος στην Κ.  μέχρι τον Ιούνιο του 2012. Υπεύθυνος ήταν ο Βουλευτής Μ. μαζί με τον βουλευτή Παναγιώταρο και υπαρχηγό όλης της οργάνωσης τον Κασιδιάρη.

Γνωρίζω περαστικά επιθέσεων σε λαθρομετανάστες στην ευρύτερη περιοχή  . Δεν γνωρίζω αν υπήρχε σε κάθε περιστατικό ειδική εντολή , αλλά υπήρχε γενική κατεύθυνση «να τιμωρούνται οι λαθρομετανάστες». Το καλοκαίρι του 2012, στο λιμάνι  έγινε επίθεση εναντίον μεταναστών . Στο σημείο υπήρχαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ οι οποίοι όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα αλλά γελούσαν.

Γνωρίζω ότι ο βουλευτής Μ. έχει άγνωστο αριθμό πιστολιών Ζάσταβα. Σε ‘ένα εγκαταλελειμμένο μοναστήρι , υπάρχουν κρυμμένα όπλα και τρόφιμα. Εχω απόλυτη πεποίθηση ότι ο βουλευτής Μ. έχει απόλυτη γνώση για ότι γίνεται ακόμα κι αν δεν δίνει ρητή εντολή για κάθε ενέργεια.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: