Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Oι Έλληνες ολιγάρχες, η 17 Νοέμβρη, η Χρυσή Αυγή και τα κοιτάσματα

Kαι τώρα η μεγάλη σύγκρουση για τα κοιτάσματα και το φυσικό αέριο. Ποιος να το φανταζόταν ότι τα κοιτάσματα του Αιγαίου και του Ιονίου (κάτι για το οποίος όποιος μιλούσε στο παρελθόν ήταν γραφικός) θα γίνονταν το νέο πεδίο σφοδρής επιχειρηματικής σύγκρουσης με την Χρυσή Αυγή σε ρόλο 45αριού-βλέπε 17 ΝΟΕΜΒΡΗ...

Όπως η δράση της ΕΟ 17 Νοέμβρη ωφέλησε συγκεκριμένα επιχειρηματικά τζάκια, έτσι και ηΧρυσή Αυγή ανέλαβε με την δράση της εντός (ψηφίζοντας και μην ψηφίζοντας) και εκτός κοινοβουλίου να καθαρίσει για λογαριασμό αντίστοιχων συμφερόντων. Κάθε άλλο παρά αθώα, ήταν και εξακολουθεί να είναι, η καταιγιστική προβολή της, όπως επίσης και η βουλιμία συγεκριμένων προσωπικοτήτων της παρακρατικής εγχώριας δικηγορίας που έσπευσαν να δηλώσουν ότι το κατηγορητήριο δεν στέκει και τα σχετικά. Γύρευε τι μερακλίδικες συνομιλίες έχει καταγράψει ο αλανιάρης κοριός της ΕΥΠ με πρωταγωνιστές γνωστές νομικές φίρμες και τους πραγματικούς χορηγούς της Χρυσής Αυγής. Ολόκληρα ένθετα εφημερίδων θα κοσμούν στο προσεχές μέλλον αυτοί οι διάλογοι.
Τέλος πάντων για να επανέλθουμε στο θέμα μας, τα κοιτάσματα αποτελούν το νέο πεδίο σφοδρής σύγκρουσης των ντόπιων ολιγαρχών. Και δεν αναφερόμαστε μόνο σε εφοπλιστές. Όλοι οι μεγαλοκαρχαρίες του τόπου σε όποιον τομέα κι αν δραστηριοποιούνται (ακόμη κι αν αυτό είναι το εμπόριο λευκής σαρκός) απαιτούν και εκβιάζουν για να μπουν στην μοιρασιά των«Οικοπέδων» που πρόκειται να κοπούν. Μυρίστηκαν αίμα και πετρέλαιο και δεν μπορούν να δεχθούν ότι θα απουσιάσουν από το πάρτυ. Είναι ακριβώς τα κοιτάσματα που ανοίγουν τις πόρτες του Αλέξη Τσίπρα στην διεθνή πολιτική αγορά.
Οι διαχρονικά ισχυρές προσβάσεις των Ελλήνων ολιγαρχών στο παγκόσμιο οικονομικό γίγνεσθαι (από την εποχή που ο συγχωρεμένος Αριστοτέλης Ωνάσης φιλοξενούσε τους ηγέτες του κόσμου στην "Χριστίνα" επιδεικνύοντας  την πρώτη κυρία των ΗΠΑ σαν λάφυρο) οι δικοί μας νταβατζήδες δεν έπαψαν ποτέ να έχουν πρόσβαση στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Γι΄αυτό και η Τρόικα, 3 χρόνια τώρα, τους έκλασε τ΄αρχίδια-μόνο ο μαλάκας  λαός πληρώνει-γι΄αυτό και ο Πάκης πήρε τον πούλο με τον βασικό μέτοχο και πάει λέγοντας.
Οι ντόπιοι ολιγάρχες έχουν χωρισθεί για την ώρα σε δύο στρατόπεδα: Στους σαμαρικούς και σ΄εκείνους που στηρίζουν τον Τσίπρα επειδή αισθάνονται ότι ο Σαμαράς δεν τους υπολογίζει στην μοιρασιά. Ο Τσίπρας όπως έχουμε σημειώσει σε προηγούμενη ανάρτησή μας έλαβε«οδηγία» να μην υπερψηφίσει στη βουλή την διακοπή χρηματοδότησης της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και φυσικά υπάκουσε!
Είναι απίστευτα υποκριτικό αν το σκεφθείς να βγαίνει ο δυστυχής Βούτσης και να επικαλείται διάφορες προφάσεις για να συνεχισθεί απρόσκοπτη η χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής από το κράτος-δηλαδή από όλους εμάς.
Τόσο μπουρδέλο είναι η πολιτική σκηνή του τόπου μάγκες. Χάντρες στο κομπολόι των Ελλήνων ολιγαρχών τα πολιτικά κόμματα και οι αρχηγοί τους. Όσο για το γεγονός ότι η 17 Νοέμβρη συγκατοικεί πλέον με την Χρυσή Αυγή, στην γυναικεία πτέρυγα του Κορυδαλλού θα μπορούσε να πει κανείς ότι μας κάνει πλάκα η Ιστορία...

Δεν υπάρχουν σχόλια: