Τετάρτη 25 Ιουνίου 2008

ΚΥΡΙΑ ΠΑΠΠΑ ΟΙ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΙ..


Μπλε κάδοι ανακύκλωσης στην πόλη (20/6/2008)




Στην οικολογική συνείδηση της Περιστεριώτισσας και του Περιστεριώτη στηρίζεται το πρόγραμμα ανακύκλωσης, που ξεκίνησε ο τομέας καθαριότητας του Δήμου Περιστερίου από τις 9 Ιουνίου με την σταδιακή τοποθέτηση 700 μπλε κάδων.

Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση του πρώτου ενεργειακά αυτόνομου δημοσίου κτιρίου «πράσινο σπίτι» σε πανελλαδικό επίπεδο, βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα ανακύκλωσης.

Με αφορμή αυτό το γεγονός, ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης τόνισε ότι είναι καιρός όλοι να αλλάξουν συνήθειες και να συμβάλλει ο καθένας χωριστά στην επιτυχία της ανακύκλωσης, για ένα καλύτερο περιβάλλον.

Οι πολίτες μπορούν στους μπλε κάδους να εναποθέτουν τα αλουμινένια κουτάκια (από μπίρα, αναψυκτικά), τα γυάλινα μπουκάλια, τα πλαστικά μπουκάλια (από νερό, αναψυκτικά, απορρυπαντικά, τρόφιμα), τις σιδερένιες κονσέρβες (από γάλα ή τρόφιμα), τα χαρτοκιβώτια και τις χάρτινες συσκευασίες υγρών προϊόντων (από χυμούς και γάλατα) και τέλος, το έντυπο χαρτί από εφημερίδες, περιοδικά και βιβλία.

Το πρόγραμμα εφαρμόζει ο Δήμος σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.) και με τα δύο ειδικά πράσινα απορριμματοφόρα, που παρέλαβε πριν μερικές ημέρες, θα μεταφέρει τα ανακυκλώσιμα υλικά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο.

Ο Δήμος Περιστερίου θα δώσει ιδιαίτερο βάρος στην ενημέρωση των πολιτών, αλλά κυρίως των μαθητών τόσο στα σχολεία της πόλης, όσο και με τη λειτουργία ενημέρωσης στο «πράσινο σπίτι».

Υ.Γ ΔΗΜΑΡΧΕ ΣΟΥ ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΚΑΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΡΙΞΕΙ ΤΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΑ ΚΑΛΑ EMEIΣ ΘΑ ΤΑ ΛΕΜΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: