Τετάρτη 25 Ιουνίου 2008

Η πόλη του Περιστερίου υποδέχθηκε και τίμησε το μεγάλο μας ποιητή Λευτέρη Παπαδόπουλο


Η πόλη του Περιστερίου υποδέχθηκε και τίμησε το μεγάλο μας ποιητή Λευτέρη Παπαδόπουλο, που οι στίχοι του μας οδηγούν στην απόλαυση των αισθήσεων και στα όνειρα του ιδεατού.
Η 6η Ιουνίου ήταν μια βραδιά στον πολυχώρο του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου Περιστερίου γεμάτη από τραγούδια του, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 1ης Συνάντησης Δημιουργών.
Ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι: «Είμαστε περήφανοι όλοι και περισσότερο εγώ προσωπικά, που σήμερα γκρεμίζουμε -ασφαλώς μεταφορικά- τα τείχη της πόλης μας, για να υποδεχθούμε τον ακάματο αγωνιστή της δημοκρατίας, τον γενναίο υπερασπιστή της ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τον άξιο της πατρίδας Πολίτη».
Από την πλευρά του, ο μεγάλος Έλληνας στιχουργός ευχαρίστησε τον κ. Παχατουρίδη και το Δημοτικό Συμβούλιο για τη μεγάλη τιμή, αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς που έχει με την πόλη του Περιστερίου.
Είχαν προηγηθεί τα θερμά λόγια από τον αγαπημένο φίλο του, Βουλευτή, πρώην Υπουργό Γιώργο Λιάνη για την προσωπικότητα του Λευτέρη Παπαδόπουλου, αλλά και την τεράστια προσφορά του στην ελληνική λογοτεχνική ιστορία από το ξεχωριστό του γράψιμο.
Φυσικά, η όμορφη βραδιά έκλεισε με μια υπέροχη συναυλία με τους τραγουδιστές Βασίλη Λέκκα, Μαρία Σπυροπούλου και την Ελένη Πέτα. Όλοι σιγοτραγούδησαν για την αγάπη, τον έρωτα, τη φτώχεια, την ξενιτιά, τη χαρά και τη λύπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: