Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

“Ποτέ την Παρασκευή!…”


Παλιά οι αριστεροί έλεγαν: Δεν πας ποτέ στην αστυνομία αν δεν ξέρεις τι σε θέλουν…

Στις μέρες μας το θέμα έχει ενσωματώσει και νέα τεχνογνωσία, την οποία ο υπογράφων δυστυχώς αγνοούσε μέχρι και την Παρασκευή!..

Δεν πας λοιπόν ποτέ στην Αστυνομία,

αν δεν ξέρεις τι σε θέλουν,
αν είναι Παρασκευή
και αν έχουν απεργία οι δικηγόροι.

Παραβαίνεις ή αγνοείς τους παραπάνω κανόνες; το πληρώνεις! :-(

Σε κάθε περίπτωση, μετά από την δυσάρεστη περιπέτεια (στημένη, την οποία θα παρουσιάσω σε επόμενο άρθρο), το χαμόγελο και η χιουμοριστική διάθεση επέστρεψε.

Επιπλέον, επειδή πάντα πίσω από κάθε πρόβλημα κρύβεται μια ευκαιρία, ανάμεσα στις μεταγωγές, τους εισαγγελείς, και την παραμονή μου στην πριβέ “σουίτα”, είχα την ευκαιρία να συζητήσω αρκετά με αστυνομικούς διαφόρων βαθμών, διαφορετικών πολιτικών πεποιθήσεων και από διαφορετικά αστ. τμήματα. Εντόπισα σημαντικά θέματα για τον θεσμό της Αστυνομίας, που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την αντίληψη του μέσου πολίτη και αξίζει να συζητηθούν.

Θα ακολουθήσει αναλυτικό άρθρο, γιατί ο θεσμός της αστυνομίας και κυρίως το πώς λειτουργεί σε σχέση με την εκτελεστική (κυβερνητική) και την δικαστική εξουσία, έχει μεγάλη σημασία για την Δημοκρατία και την Κοινωνία, δηλαδή για μας τους ίδιους.

ΣΣ. Εννοείται ότι οι πεποιθήσεις μου για τα θέματα που συζήτησα στα πρώτα άρθρα αυτού του ιστολογίου ενισχύθηκαν, και διασκέδασα με τις νεο-μακιαβελικές μεθόδους και τις υπερβολές που χρησιμοποιεί το αντιπροεδρεύον “δεξί χέρι” της ΝΔ.

Τελικά μας ενίσχυσαν όσο δεν φαντάζονται…

Δεν υπάρχουν σχόλια: