Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

«Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ»


“Σήμερα, είναι για όλους μας η ώρα της ευθύνης” Γ. Παπανδρέου

Πασοκ: Ελπίδα, αξιοπιστία, σιγουριά, αξιοπρέπεια.

Ο αυριανός Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου μιλώντας με αίσθημα ευθύνης στην Βουλή των Ελλήνων, τόνισε τα εξής:

«Σήμερα, είναι για όλους μας η ώρα της ευθύνης. Ο Έλληνας πολίτης ζητά, και δικαίως, να του μιλήσουμε υπεύθυνα και ειλικρινά. Να μιλήσουμε για τους κινδύνους, στους οποίους είμαστε εκτεθειμένοι, να παρουσιάσουμε τις θέσεις μας, να δώσουμε προοπτική, διέξοδο και ελπίδα»....

«Η διεθνής κρίση, όμως, προσφέρει ευκαιρία, αλλά και υποχρέωση, στην Ευρώπη να παίξει ρόλο.

Πρώτα απ’ όλα, με την θέσπιση νέων κανόνων διαφάνειας, ελέγχου και εποπτείας. Με ενίσχυση του εποπτικού ρόλου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Δεύτερον, δεν μπορεί η Ευρώπη, να είναι μια Ευρώπη μόνο της αγοράς ή του ενιαίου νομίσματος. Προτείνουμε έναν Ευρωπαϊκό Ταμείο για την αντιμετώπιση της κρίσης, που πρέπει να συνδεθεί με πολιτικές ανάπτυξης, κοινωνικής συνοχής και σύγκλησης.

Τρίτον: Προτείνουμε μια Ευρώπη, που θα γίνει παγκόσμια πρωτοπορία σε καινοτομία, σε νέες τεχνολογίες, σε νέα προϊόντα, επενδύοντας κεφάλαια στην παιδεία, την έρευνα, «την πράσινη ανάπτυξη», με αύξηση του Κοινοτικού προϋπολογισμού, με διεύρυνση των στόχων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης και της εργασίας.

Τέταρτον: Προτείνουμε ν’ αλλάξουν οι όροι, ή τουλάχιστον να επανερμηνευθούν οι όροι του Συμφώνου Σταθερότητας, για να γίνει ένα Σύμφωνο βιώσιμης ανάπτυξης, απασχόλησης και κοινωνικής προστασίας. Όχι για να γίνει καταναλωτική σπατάλη, όπως κάνει η κυβέρνηση. Αλλά να εξαιρεθούν από τη μέτρηση του επιτρεπόμενου ελλείμματος, με νέες προδιαγραφές, οι δημόσιες επενδύσεις, να εξαιρεθούν δράσεις για την παιδεία και την αειφόρο ανάπτυξη.

Ρυθμίσεις για ένα νέο χρονοδιάγραμμα για το μηδενισμό του ελλείμματος, θέτοντας εκ νέου το αίτημα για την εξαίρεση από το έλλειμμα των αμυντικών δαπανών, ώστε να μπορούν τα κράτη - μέλη και, βεβαίως, η Ελλάδα να συμβάλουν στην αναπτυξιακή ανάκαμψη, στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Πέμπτον, προτείνουμε μια Ευρώπη με κοινή εξωτερική και αμυντική πολιτική.

Αυτές τις θέσεις, κυρίες και κύριοι, μπορεί να προωθήσει η Ελλάδα. Με μια προϋπόθεση: να έχει μια κυβέρνηση, που χαίρει εκτίμησης και αξιοπιστίας στην υπόλοιπη Ευρώπη, που δεν έβαλε την Ελλάδα -όπως έκανε ο υπουργός σας των Οικονομικών και ο Πρωθυπουργός σας- σε μια μόνιμη επιτήρηση, που δεν βρίσκεται στα πρόθυρα να χάσει τις αγροτικές επιδοτήσεις, από την κακοδιαχείριση και τη ρουσφετολογία».

Χρέος κάθε έντιμου πολίτη είναι να χαιρετίσει και να αγκαλιάσει τις προτάσεις του νέου έντιμου ΠΑΣΟΚ. Μεγαλειώδης ήταν η παλλαϊκή πορεία και απεργία των ενωμένων εργατών, αγροτών, φοιτητών, δασκάλων, καθηγητών, υπαλλήλων, ανέργων, υπερδανεισμένων… Το Πασοκ σαρώνει σε όλη την Ελλάδα με ποσοστό διαφοράς 5,5% με ανοδική τάση και σχηματίζει ισχυρή, αυτοδύναμη κυβέρνηση!! Αγέρωχα νειάτα, περήφανα γηρατειά ο νέος μας Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, η μοναδική μας ελπίδα, είναι πανέτοιμος να αναλάβει το πηδάλιο της Ελλάδος, ακολουθήστε τον με πίστη, αξιοπρέπεια, αξιοπιστία και σιγουριά!!

Το παλλαϊκό ποτάμι είναι πλέον ορμητικότατο τσουνάμι και δεν γυρίζει πίσω!!!
Επιτέλους τέλος. Η Ελλάδα άλλαξε οριστικά και αμετάκλητα σελίδα μια για πάντα!!!"

Δρ Αναστάσιος Κουτσούκος
Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Β΄ Αθήνας

www.koutsoukos-anastasios.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ Ο Δρ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΙΚΟΣ!
ΧΑΙΡΕΙ ΕΚΤΙΜΙΣΗΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ!!

Ανώνυμος είπε...

«Η κυβέρνηση δίνει λευκή επιταγή στις τράπεζες και επιχειρεί να κρύψει όλα τα προβλήματά της κάτω απ’ το χαλί της διεθνούς κρίσης», επανέλαβε στη δευτερολογία του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Α. Παπανδρέου.
Απέναντι στις επικρίσεις της ΝΔ πως το ΠΑΣΟΚ τοκίζει στο λαϊκισμό και την ανευθυνότητα με το πολυδάπανο πρόγραμμά του,ο κ.Παπανδρέου απάντησε πως «η πολιτική είναι ζήτημα προτεραιοτήτων»:
«Χαρίσατε 4,5 δισ. στους μετόχους των μεγάλων επιχειρήσεων, στις τράπεζες. Δώσατε 28 δισ. ευρώ,δηλαδή 9,5 τρισ.δρχ.- το 11% του ΑΕΠ της χώρας - στους τραπεζίτες,χωρίς εγγύηση για το πώς θα διατεθούν.Αυτό είναι η υπεύθυνη πολιτική;»,αναρωτήθηκε ο κ.Παπανδρέου