Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2008

Απεργια .Το Εθνικο μας Σπορ…

Το τι σημαινει απεργια το λεει η ιδια η λεξι. Δεν χρειαζεται Πολυτεχνειο. Επισης οι νομοι, που καθοριζουν το προσωπικο ασφαλειας ή για το εάν δικαιουνται οι δημοσιοι υπαλληλοι να απεργουν, για το ποτε μια απεργια εναι νομιμη ή καταχρηστικη και τα συναφη. Π.χ χαριν. Αν δεν βρεξει βατραχια μια μερα, επειδη εδώ στην Ελλαδα βρεχει καθημερινως , ε αυτή η απεργια πιθανως να μην είναι νομιμη. Βεβαια, διατι να το κρυψωμεν αλλωστε? Οι νομοι στην Ελλαδα εχουν μια ιδιαιτεροτητα. Δεν ψηφιζονται για να ισχυουν αλλα ακριβως το αντιθετο. Δηλαδη για να μην ισχυουν. Αυτο θεωρειται προοδευτικο, κοινωνικη απελευθερωσι και τα τοιαυτα …

Τωρα το πως χρησιμοποιουν την απεργια εκεινοι που δια της βιας επιβαλλουν την τελεσι της, ώστε μια ασημαντη μειοψηφια διαστασεων σημειου, να λαβη διαστασεις τερατος, είναι το αξιοθαυμαστο!!!!

Η δυστυχια ειναι ότι και οι ιδιοι οι ελαχιστοι( θα αξιζε καποτε να μας διδουν αριθμητικα στοιχεια) απεργοι που συμμετεχουν, δεν γνωριζουν ότι ουσιαστικως, αφελη οργανα των συνδικαλισταρχων γινονται χωρις πρακτικο οφελος, περαν της ταλαιπωριας και της οικονομικης ζημιας που επιφερουν στην οικονομια της χωρας και η οποια εν κατακλειδι παλι εις βαρος τους θα στραφη..

Επισης είναι τοσο γνωστο και πληρως κατανοητο ότι οι απεργιες χρησιμοποιουνται:

****Από τους συνδικαλισταρχες για να αυτοεπιβεβαιωθουν και να ισχυροποιησουν την θεσι τους στον συνδικαλιστικο χωρο και τον μετεπειτα πολιτικο τους διορισμο,στη βουλη

****Από τους «ανθρωπους της επαναστασης που χαθηκε» οι οποιοι σε ευρεια εννοια αγαλλονται για κάθε ζημια που επιφερουν στο οικονομικο συστημα. Αλλοτε καιγοντας αλλοτε καταστρεφοντας και παντοτε αυτοθαυμαζομενοι για ο,τι μπορουν να προσφερουν με επιτυχια και πλησμονη. Δηλαδη την καταστροφη, μεχρι πληρους «ανατροπης του αστικου κρατους».

***Από τους λαικιστες πολιτικους που θα σπευσουν να εκμεταλλευθουν την οποια καταστασι για να αυξησουν τα στενα των κομματικα οφελη εις βαρος όχι της οποιας κυβερνησεως( εξ αλλου στην Βαλκανοταλιμπανια τι σημαινει κυβερνησι??? Μια αταραχη αθανατη γραφειοκρατια) , αλλα της ιδιας της Ελλαδος. Καθ οσον γι αυτους, τους λαικιστες πολιτικους μας, εχει παντοτε μεγαλυτερη αξια η όποια δημοσιοτης τους από την καταστροφη που δημιουργουν ή ανεχονται, αρκει να ακουσθουν και να φανουν δημοσιως.

*** Από τους μονοπωλητες της αληθειας και τους διαμορφωτες της λεγομενης κοινης γνωμης, στα δελτια αποψεων των Μεσων Διαστρεβλωσεως που πρεπει καθημερινως να εμβολιαζουν τον Ελληνα με την πρεπουσα δοσι βλακειας και «ντοπινγκ» για να είναι σε στοιχειωδη ετοιμοτητα αρνησεως.

Ετσι στην Ελλαδα η απεργια εχει προαχθη σε Εθνικο σπορ. Απεργια που κυρηττει η ΓΣΕΕ για να δειξη ότι αυτή κανει κουμαντο. Εν συνεχεια το ΠΑΜΕ που μονοπωλει ( όπως αλλοτε το ΕΑΜ) την γνησια εκπροσωπιση των «ταξικων» εργατων, υπαλληλων , μηχανικων, δασκαλων, γιατρων, κουρεων, αχθοφορων, κηπουρων εν πασει περιπτωσει απαντων των «ταξεων». Και ας ειναι ένα κοκκινο πανι σε δυο παλουκια που γραφει ΠΑΜΕ. Ακολουθουν, οι συμπαθεις δασκαλοι με τον λαλιστατο «οπλαρχηγο» από τα τΖουμερκα, οι χρυσες εφεδρειες οι γκριζομαλληδες κοι της ΠΟΣΔΕΠ, εν συνεχεια οι «σκληροτραχαλοι» Δεητζηδες που ανεβοαταεβαζουν διακοπτες κουραστικά, μετα οι Ταχυδρομικοι , υστερα οι Τραπεζικοι, εν συνεχεια οι της Ολυμπιακης, ένας τελειωτος καταλογος . Συνθημα μας .Η σημερινη απεργια τελειωσε. Ζήτω η αυριανη…

Όμως αυτά τα γνωριζει ο Ελληνικος λαος, που εισπραττει την τυραννικη εξουσια αυτων των ελαχιστων που αποφασιζουν τραγικα μονοι των για ολους μας. Οπως γνωριζει ο Ελληνικος λαος ότι είναι τοσο παραπλανητικα τα συνθηματα και οι λογοι που φαινομενικως δημιουργουν τις περισσοτερες απεργιες…

Βεβαια σε λιγο στην Ελλαδα, πλην εκεινων των κρατικων μονοπωλιων παροχης υπηρεσιων, που ισως καποτε ιδιωτικοποιηθουν, αν δεν είναι παντα το ψωμοτυρι στις διαβουλευσεις των πολιτικων, ουσιαστικως δεν προκειται να μεινη καμια παραγωγικη επιχειρησι ή βιομηχανια στην Ελλαδα..

( Εν ταξει θα μεινουν τα «γκουντις» και ο «γρηγορης» και ο «πατσας του Ανεστη» στην Καισαριανη, μερικοι φαναρτζηδες,αλλα όχι βιομηχανια, εργοστασια παραγωγη). Οπως ακριβως συνεβη με τους εφοπλιστες που πηραν τα πλοια τους και εφυγαν αφηνοντας τα Ναυπηγεια να κατασκευαζουν τροχοσπιτα και βαγονια, ετσι και οι υπολοιποι αργα αλλα σταθερα παυουν να «σκοτιζονται» και προτιμουν να μετακομισουν στις γειτονικες χωρες.

Ουτε διανοειται καποιος να διατηρηση σημερα μια μικρη επιχειρησι και να προσλαμβανη προσωπικο υφισταμενος αυτην την διεστραμμενη νοοτροπια που υφισταται για τον κακο εργοδοτη. Οσοι μπορουν στρεφονται στην ατομικη δραστηριοτητα το πολύ-πολύ σε μια οικογενειακη επιχειρησι και αυτοι θα είναι οι 'επιχειρηματιες» στην Νεα Ελλαδα της «επαναστασης που χαθηκε»

Οι υπολοιποι θα συνωστιζονται στην χρυσοτοκο ορνιθα του Δημοσιου, που θα επιβιωση για καμποσο χρονο δανειζομενο και ξανα-δανειζομενο, οσο οι δανειστες θεωρουν ότι μπορουν να εχουν καποιο οφελος και το οποίο, οταν θα εξαργυρωσουν, καλλιτερα να μην ζουμε και να μην δουμε…Και ετσι οι απεργιες (ως αποστειρωμένες γαζες ή μη) θα είναι μαλλον αχρηστες, αφου κανεις δεν θα εχη πια όχι κακό αλλα ουτε κατά φαντασιαν εργοδοτη..

Θα υπαρχουν και οι ανεργοι που σε τιποτα δεν θα διαφερουν από εκεινους που υποτιθεται ότι εργαζονται αλλα απλως γεμιζουν μια καρεκλα και κοιτανε ποτε θα περαση η ωρα για να φυγουν. Μονο που οι ανεργοι θα εχουν δικαιωμα να εργασθουν όπως οι αλλοι, αρκει να βρουν τον «κακο» εργοδοτη, εστω κι' αν « παμε ολοι μεταναστες..» οπως τραγουδαγε ο φτωχουλης ο νταλαρας.. Ή ξαναβρεθουν οι νεωτεροι αρκετα μακρια από εδω, οπως, τραγουδα μ' εκεινη την αξεχαστη μεταλλικη φωνη του, ο Λ. Χαλκιας στο τραγουδι η Φαμπρικα «ειμαι το νουμερο οκτω, ολοι με ξερουν με αυτό».( Θεικη μουσικη από τον Γιαννη Μαρκοπουλο)

Το αν ποτέ αυτή η καταστασι εδώ στην ΒΑΛΚΑΝΟΤΑΛΙΜΠΑΝΙΑ αλλαξει είθε να μην οφειλεται μονο σε μια τραγικη αυτογνωσια από ολοκληρωτικη καταστροφη αλλα στην Εθνικη αφοσιωσι του Ελληνισμου του Εξωτερικου.

Θα ηταν βεβαια πολύ καλλιτερα αν υπηρχαν πολιτικοι που να αποτολμουσαν αντι να χαιδευουν αυτια, να ελεγαν τα συκα συκα και την σκαφη σκαφη, να ξεχνουσαν την υποτιθεμενη πολιτικη ζημια τους και να οδηγουσαν την Ελλαδα σε δημιουργικη πορεια. Αλλα φευ ουδε στα ονειρα μας…ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ….

ΙΑΣΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: