Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

Εγγυήσεις για όλες τις συντάξεις Ο Κ. Καραμανλής απαντά σε ερωτήσεις της Α. Παπαρήγα και του Α. Αλαβάνου στην «Ώρα του πρωθυπουργού» στη Βουλή



«Το κράτος εγγυάται στο ακέραιο όλες τις συντάξεις» τόνισε ο Κώστας Καραμανλής απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για τα ασφαλιστικά ταμεία, στην ώρα του Πρωθυπουργού.

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε καθησυχαστικός παρά την διεθνή οικονομική κρίση, για την οποία είπε ότι «όμοια της δεν έχει γνωρίσει ο κόσμος μεταπολεμικά».

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση στο ΠΑΣΟΚ για το Χρηματιστήριο της περιόδου του 1999. Όπως χαρακτηριστικά είπε, μπορεί και τώρα να πέφτουν οι δείκτες, αλλά αυτό δε συγκρίνεται με την κατάσταση που επικρατούσε το 1999. Χαρακτήρισε την περίοδο ως καταστροφή και μίλησε για «σκόπιμες και προσχεδιασμένες» κινήσεις.

Α. Παπαρήγα

Δεν μας λέει τίποτα η διαβεβαίωσή σας πως διασφαλίζετε τα ασφαλιστικά ταμεία, απάντησε απευθυνόμενη προς τον πρωθυπουργό η Αλέκα Παπαρήγα, προσθέτοντας πως ο κ. Καραμανλής δεν έδωσε καμία εγγύηση πέρα από μια γενική τοποθέτηση. «Πάνω από τη διασφάλιση των ταμείων είναι η διασφάλιση του κύκλου του επιχειρηματικού κέρδους», είπε η γγ του ΚΚΕ, εκφράζοντας τη διαφωνία του κόματος με την τοποθέτηση των αποθεματικών των ταμείων στο χρηματιστήριο.

Η κ. Παπαρήγα ζήτησε να καλυφθούν οι απώλειες ύψους 2 δις στα αποθεματικά, απώλειες που οφείλονται στη διεθνή κρίση, ενώ αναφερόμενη συγκεκριμένα στο Ταμείο των Δημοσίων υπαλλήλων τόνισε πως βεβαίως υπάρχει πρόβλημα αφού οι αιτήσεις συνταξιοδότησης φτάνουν τις 12.000 ενώ τα προηγούμενα χρόνια έφευγαν πολύ λιγότεροι εργαζόμενοι.

Ο κ. Καραμανλής θα απαντήσει και σε ερώτηση του Αλέκου Αλαβάνου για τα εξοπλιστικά και αναμένεται να ανακοινώσει μείωση εξοπλιστικών δαπανών κατά 15% στον Προϋπολογισμό του 2009.



e-tipos.com

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

απο kazanias:

Για ποιες συνταξεις;
Αυτα ειναι αντιδωρα
Η κατωτερη συνταξη πρεπει να ειναι 1100 ευρω.

Αν ειναι συνταξεις των 500 - 600 ευρω βεβεαια τις εγγυαται!