Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

Παροτρύνσεις Προβόπουλου στις τράπεζες





Παροτρύνσεις στις τράπεζες για να σταματήσουν τις αδικαιολόγητες αυξήσεις στα επιτόκια και να διευκολύνουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά που έχουν ανάγκη, απηύθυνε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, επισημαίνοντας παράλληλα και τις δυσοίωνες προβλέψεις που κάνει ο ΟΟΣΑ για ύφεση σε πολλά από τα κράτη μέλη του.

Ο κ. Προβόπουλος ζήτησε από τις τράπεζες να κάνουν χρήση των μέτρων του κυβερνητικού σχεδίου, ώστε να αποτραπεί η δημιουργία συνθηκών ασφυκτικής στενότητας στην ελληνική οικονομία, ενώ σήμερα θα επισκεφθεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, στην συνάντηση που είχε με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) επισήμανε ότι οι εγχώριες τράπεζες είναι καθόλα υγιείς και ισχυρές, η επί μακρόν όμως παρατεινόμενη αποσταθεροποίηση των διεθνών χρηματαγορών και κεφαλαιαγορών οδηγεί σταδιακά σε συνθήκες πιστωτικής στενότητας με όλα τα αρνητικά συνεπακόλουθα.

Επιπλέον, ο Διοικητής κάλεσε τις τράπεζες να επιδεικνύουν τον υψηλότερο δυνατό βαθμό ευαισθησίας και ταυτόχρονα εξέφρασε τις σοβαρές επιφυλάξεις του έναντι προτάσεων που έχουν ακουστεί για μια γενικευμένη αναβολή στην εξυπηρέτηση των δανειακών υποχρεώσεων δανειοληπτών προς τις τράπεζες.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας τη ΝΔ, Γιάννης Τραγάκης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Γιώργος Αλογοσκούφης να αναπροσαρμόσει τον προϋπολογισμό λόγω της οικονομικής κρίσης και με βάση την ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων.

ant1online

Δεν υπάρχουν σχόλια: