Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008

Ο-ΜΠΑΜ-Α ΚΑΙ ΚΑΤΩ

Ομπάμα : «Θα κατασκευάσω το στρατό του 21ου αιώνα και μια συμμαχία το ίδιο ισχυρή με την αντικομμουνιστική συμμαχία που κέρδισε τον ψυχρό πόλεμο, ώστε να βρισκόμαστε παντού σε πλεονεκτική επιθετική κατάσταση, από το Τζιμπουτί ώς την Κανταχάρ»

«Σημειώνεται ότι με βάση δηλώσεις του, ο Ομπάμα αν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου σχεδιάζει να στείλει δυο ακόμα ταξιαρχίες (περί τους 10.000 άντρες) στο Αφγανιστάν όπου φαίνεται ότι υπάρχει σοβαρό και χρονίζων πρόβλημα με τους Ταλιμπάν. Ορισμένοι από αυτούς θα προέλθουν με μετάθεση από το Ιράκ.»

Απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ του National Geographic με θέμα την Ηρωίνη του Αφγανιστάν, ατόφιο απόσπασμα της περιγραφής.

< πάνω από το 90% της Ηρωίνης προέρχεται από το Αφγανιστάν μόνο. Είναι μια παράπλευρη συνέπεια στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Στις 7 Οκτωβρίου 2001 οι συμμαχικές δυνάμεις των Η.Π.Α. επιτέθηκαν στο Αφγανιστάν. Ο στόχος; Η σύλληψη του Οσάμα Μπιν Λάντεν, η διάλυση της Αλ Κάιντα και η απομάκρυνση των Ταλιμπάν από την εξουσία. Στα μέσα του Δεκέμβρη οι Ταλιμπάν είχαν ανατραπεί. Στα τελευταία χρόνια του τυραννικού καθεστώτος τους, η παραγωγή του Οπίου ήταν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Σήμερα όμως εκατομμύρια Αφγανοί αγρότες επιστρέφουν στη μόνη σοδειά που αποδίδει, την καλλιέργεια Παπαρούνας. Μια πρωτοφανής ροή Ηρωίνης δημιουργεί εκατομμύρια χρήστες.>>


Παρακολουθήστε το συγκλονιστικό Ντοκιμαντέρ εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=mbLsizSdfM0&feature=related



--
www.lafazanidis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: