Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

Η ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ...
ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

Πλησιάζει η ώρα του ανασχηματισμού. Κορυφαίος υπουργός πριν από λίγο στον πεζόδρομο της οδού Βαλαωρίτου υποστήριζε ότι μίλησε σήμερα τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και του μετέφερε ότι ο ανασχηματισμός μπορεί να προηγηθεί των εορτών! Σύμφωνα με τον υπουργό (ας κρατήσουμε την ανωνυμία του για να μην κάψουμε τις πηγές μας, αν και τον είδαν εκατοντάδες μάτια στο Jimmy's) ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δεν θα συμπεριλάβει στο νέο σχήμα τους Θ. Ρουσόπουλο, Π. Δούκα, Δ. Αβραμόπουλο(!) και Γ. Αλογοσκούφη(!). Σύμφωνα με τον υπουργό, ο πρωθυπουργός πιέζει τον Γ. Σουφλιά για να αναλάβει το υπ. Οικονομίας. Ήδη τον ενημέρωσε ότι σπάει το ΥΠΕΧΩΔΕ στα δυο και μάλλον ο Γ. Σουφλιάς κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις θα δεχθεί να μετακινηθεί στο Οικονομίας. Παράλληλα επεσήμαινε ότι στο τηλεφώνημα που είχε με τον πρωθυπουργό του ανακοινώθηκε ότι :
1. Καταργείται η θέση του υφυπουργού Αθλητισμού. Η θέση αυτή θα συγχωνευθεί με το υπουργείο Παιδείας.
2. Δημιουργείται υπερυπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής με την Μαρ. Γιαννάκου να είναι το φαβορί για να το αναλάβει.
3. Το ΥΠΕΧΩΔΕ σπάει στα δυο. Το υπουργείο Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων.
4. Το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών θα μετονομασθεί σε υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Υποδομών.
5. Δημιουργείται υπουργείο Προεδρίας, το οποίο θα αναλάβει τις αρμοδιότητες του υπουργείου Επικρατείας αλλά και ορισμένες του υπουργείου Εσωτερικών. Παράλληλα θα είναι το πρώτο σε διαβάθμιση υπουργείο, το οποίο θα συντονίζει το κυβερνητικό έργο.
6. Δημιουργούνται 11 νέες Γραμματείες οι οποίες θα υπάγονται απευθείας στον πρωθυπουργό. Οι 11 αυτές Γραμματείες θα συμπεριλαμβάνουν ανεξάρτητες αρχές, όπως το ΕΣΡ, η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η Αρχή για την Καταπολέμηση του Μαύρου Χρήματος κλπ.

ΠΗΓΗ.pressmme