Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

Η ΚΥΠ "απάντησε" στον Αλαβάνο, αλλά όχι ακόμη στην ερώτηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ε.Υ.Π. σχετικά με δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κ. Αλ. Αλαβάνου, περί παρακολούθησης στελεχών του κόμματος.
Η Ε.Υ.Π. διαβεβαιώνει κατηγορηματικά ότι ουδεμία τέτοια παρακολούθηση γίνεται. Η Ε.Υ.Π., ιδίως με βάση το νέο νομοθετικό της πλαίσιο, ασκεί τις αρμοδιότητές της αυστηρώς μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας και με μόνο γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, σεβόμενη στο ακέραιο τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και τις αρχές του Δημοκρατικού μας Πολιτεύματος.
Πηγή: ΚΥΠ
Με σπουδή, το υποκατάστημα της αμερικάνικης CIA, έδωσε απάντηση στον Αλέκο Αλαβάνο. Με σπουδή και χωρίς αιδώ…
Πως διαβάζεται η «απάντηση»;
Επιβεβαιώνει τον Αλέκο Αλαβάνο, αλλά και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που κατάθεσαν στη βουλή ερώτηση για τον παρακρατικό ρόλο της ΚΥΠ.
Γιατί επιβεβαιώνει τον παρακρατικό της ρόλο και δράση;
Επειδή, μεταξύ άλλων, αναφέρει «με βάση το νέο νομοθετικό πλαίσιο…».
Με απόλυτη ειλικρίνεια διαβεβαιώνουν ότι έχουν τη δράση της παρακολούθησης, του χαφιεδισμού, με πίστη στις διδαχές της φίλης και συμμάχου ΗΠΑ.
Τι λέει το «νέο νομοθετικό πλαίσιο»;
Ο φτωχός συγγενής της CIA
Ο νέος νόμος δίνει στην ΕΥΠ πραγματικές υπερεξουσίες, ενώ ταυτόχρονα αποκλείει κάθε έλεγχο και εξασφαλίζει για τη δράση της απόλυτη αδιαφάνεια. Εκτός από τα στοιχεία που είχαμε εγκαίρως επισημάνει από τη στήλη αυτή («Η αναπαλαίωση της ΕΥΠ», 10/11/07 και «Εικονική διαφάνεια και αδιαφανής διείσδυση», 2/2/08), η νέα ΕΥΠ που οραματίζεται ο κ. Παυλόπουλος εμφανίζεται ως κακή απομίμηση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, αποκτώντας μάλιστα ταυτόχρονα τις αρμοδιότητες της CIA, της DEA, αλλά και της NSA!
- Ενισχύεται η αυτοτέλειά της, χωρίς έλεγχο.
- Αποκτά νέες αρμοδιότητες (για το οργανωμένο έγκλημα, την τρομοκρατία, τα ναρκωτικά, την παράνομη διακίνηση ανθρώπων, το ξέπλυμα) και έτσι επεμβαίνει στο ρόλο των διωκτικών αρχών αλλά και των ειδικών ανεξάρτητων αρχών.
- Στο προσωπικό της επιτρέπεται η οπλοφορία.
- Επιτρέπεται η διείσδυση σε παράνομες ομάδες, με αποτέλεσμα να νομιμοποιείται η προβοκάτσια και να αμνηστεύεται ο προβοκάτορας.
- Θεσμοθετείται η παρουσία της ΕΥΠ στον έλεγχο εισόδου αλλοδαπών στη χώρα.
- Θεσπίζεται υποχρέωση των δημοσίων υπηρεσιών να παρέχουν πληροφορίες που θα τους ζητήσει ο «εξουσιοδοτημένος» υπάλληλος της ΕΥΠ.
Στους βουλετές του ΠΑΣΟΚ, τι θα απαντήσει;
Μήπως η αριστερά οφείλει, σε ζητήματα που άπτονται δημοκρατικών θεσμών και δράση Καραμανλικού παρακράτους, να βρει κοινό τόπο συνεννόησης;
Ειδικότερα, ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ και το ΠΑΣΟΚ, με την ευκαιρία του χαφιεδισμού της ΚΥΠ, θα πρέπει τα λόγια ενότητας - στη χθεσινή παρουσίαση του Βιβλίου «Κυβερνώσα Αριστερά» του Κώστα Σκανδαλίδη -, να μην μείνουν λόγια;
σίβυλλα