Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

«Κρίσιμες ώρες»


«Κρίσιμες ώρες»

Για κρίσιμες ώρες έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, έπειτα από μια ακόμα βραδιά εκτός ελέγχου στο κέντρο της Αθήνας.

Ο κ. Καραμανλής ενημέρωσε τον Κ. Παπούλια για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες μετά τον άδικο χαμό του 15χρονου. Επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξει καμία επιείκεια στην απόδοση των ευθυνών, σημειώνοντας ότι «κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το τραγικό αυτό συμβάν, ως άλλοθι για πράξεις ωμής βίας που στρέφονται κατά ολόκληρης της κοινωνίας, κατά της δημοκρατίας». Κάλεσε δε τον πολιτικό κόσμο «αυτές τις κρίσιμες ώρες» ομόφωνα να καταδικάσει και να απομονώσει όσους προχωρούν σε αυτές τις πράξεις βίας.

Ο πρωθυπουργός συγκαλεί στις 12:00 ξανά Κυβερνητική Επιτροπή, η οποία συνεδρίασε και το βράδυ της Δευτέρας για να εκτιμήσει την κατάσταση.

Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί επίσης με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργο Παπανδρέου και τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα, ενώ το μεσημέρι με τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέκο Αλαβάνο και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γιώργο Καρατζαφέρη. Στις 16:00 θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής κ. Δημήτρη Σιούφα.

Ολες οι συναντήσεις θα γίνουν στη Βουλή και, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, σε αυτές ο πρωθυπουργός θα θέσει όλες τις πολιτικές δυνάμεις ενώπιον των ευθυνών τους, ζητώντας τους να μην πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις που θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν το εκρηκτικό κλίμα. Πηγές στο Μέγαρο Μαξίμου έκαναν λόγο για προσπάθεια αποκατάστασης της κοινωνικής ειρήνης. Στη νυχτερινή συνεδρίαση-θρίλερ της Κυβερνητικής Επιτροπής συζητήθηκαν τα επιχειρησιακά σχέδια της αστυνομίας και αποφασίστηκε να υπάρξει πιο σθεναρή στάση της αστυνομίας ήδη από τις πρωινές ώρες, κάτι που δεν έγινε χθες, ώστε να μη φορτιστεί κι άλλο η κατάσταση.

Ελεύθερος Τύπος