Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Ναι, είναι οργανωμένο σχέδιο

Να τα αφήσουν όλα στο έλεος να ρημάξουν, για να εξασφαλίσουν την υποστήριξη των "πολιορκημένων" πολιτών.

Και εν ανάγκη, βάζουν και την σπίθα μέσω των δυνάμεων καταστολής (βλέπε προηγούμενη ανάρτηση). Πάγια τακτική να χτυπιώνται οι άσχετοι και να "παρακολουθούνται διακριτικά" όσοι λεηλατούν.

5 χρόνια εφαρμόζουν τη ρήση "ο καλύτερος τρόπος να κυβερνάς, είναι να μην κάνεις τίποτα", αυτό κάνουν και απόψε.

Πως μας έφτασαν εδώ?

Υποδαυλίζοντας με ηλίθιες δηλώσεις (Πολύδωρας) και επιβραβεύοντας με προαγωγές (πχ υπεύθυνοι Ζαρντινιέρας) την αστυνομική βία, "ξέχασαν" ποιες είναι οι διακριτές εξουσίες που προβλέπει το Πολίτευμα. Τώρα, μπροστά στη λαίλαπα, θυμήθηκαν ότι κόπτονται για τη διαφύλαξη της Δημοκρατίας.

Μη αναλαμβάνοντας καμία πολιτική ευθύνη ποτέ. Κανείς δεν έχει πολιτική ευθύνη για την διασπάθιση του δημόσιου πλούτου (ληστεία Ταμείων, Βατοπέδι), έτσι μας είπαν. Κι όμως κάποιοι (γνωστά στελέχη τους) πλούτισαν παράνομα.

Και τώρα, με αυτά τα παραδείγματα, καλούν όσους δεν έχουν τίποτα, να σεβαστούν τις περιουσίες όσων έχουν.

Αφού τους είπαν ενδιάμεσα ότι, λόγω της κρίσης, τα εργασιακά δικαιώματα (δηλαδή η περουσία του μισθωτού εργαζόμενου) δεν πρέπει να θεωρούνται κεκτημένα. Οι οικογενειακές τους περιουσίες όμως φυσικά είναι κεκτημένες. Με όποιον τρόπο.

Και ότι για όσους δεν έχουν τίποτα διατίθενται 300 εκ. ευρώ, την ίδια στιγμή που έδιναν στις τράπεζες 28 δισ. Και τώρα καλούν όσους δεν έχουν τίποτα, να σεβαστούν τις βιτρίνες των τραπεζών.

Οδήγησαν τη χώρα με μαθηματική ακρίβεια στο χάος και την κοινωνική αναταραχή.

Είναι ανίκανοι και άκρως επικίνδυνοι. Πρέπει να φύγουν.

-----
Διαβάστε στα blogs: Το Ρεσπέντζα, το πρώτο blog της Χαλκιδικής, με ενημέρωσε ότι ο Δήμαρχος Πολυγύρου Θωμάς Καπλάνης μπλόκαρε την έκδοση συλλυπητηρίου ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου για τη δολοφονία του Αλέξη, με το σκεπτικό "ας περιμένουμε να ξεκαθαρίσουν πρώτα τα πράγματα και μετά βλέπουμε". Ακόμα κι εκεί, ας μην κάνουμε τίποτα με άλλα λόγια, ούτε καν το αυτονόητο. Διαβάστε όλο το post εδώ. Διαβάστε στο Piazza del Popolo για τη διαμαρτυρία των μαθητών στην Κομοτηνή.

http://anything-but-nd.blogspot.com/