Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των απαγωγέων του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.



Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ως τώρα, τουλάχιστον τρεις άγνωστοι είχαν στήσει καρτέρι στον εφοπλιστή, ο οποίος έφυγε από το σπίτι του στο Καβούρι γύρω στις 8.45 το πρωί. Λίγα μέτρα πιο κάτω οι δράστες έκλεισαν με ένα φορτηγάκι το δρόμο στο Ι.Χ. του εφοπλιστή και επιβίβασαν τον ίδιο και τον οδηγό του στο δικό τους όχημα. Ακολούθως διέφυγαν μέσω της Βάρης-Κορωπίου και, αφού πρώτα απελευθέρωσαν τον οδηγό, άλλαξαν αυτοκίνητο. Τα δύο οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν στην επιχείρηση των αγνώστων δεν είχαν πινακίδες κυκλοφορία και βρέθηκαν λίγο αργότερα καμμένα.

Ο οδηγός είναι καλά στην υγεία του και φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς πως οι απαγωγείς τους διαβεβαίωσαν πως θέλουν μόνο χρήματα. Οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν, μεταξύ άλλων, τις κάμερες ασφαλείας που έχουν εγκαταστήσει ιδιοκτήτες μονοκατοικιών στο σημείο όπου έγινε η απαγωγή.

Ο Π. Παναγόπουλος πραγματοποίησε την είσοδό του στο χώρο της ναυτιλίας το 1971 ξεκινώντας από τον τομέα των κρουαζιεροπλοίων. Εγινε ευρύτερα γνωστός ως βασικός μέτοχος της "Attica Group" στην οποία ανήκαν και τα Superfast ferries. Η εταιρεία πουλήθηκε στην MIG το 2007. Σήμερα, ο Π. Παναγόπουλος είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας.

Περισσότερες πληροφορίες

Το προφίλ του Π. Παναγόπουλου από την "Κ.Ε." (7.10.2007)

Enet - 12/01/2009