Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Που είναι οι Ρώσοι; Το παραμύθι καταρρέει...



Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούμε την προσπάθεια κάποιων blog να εμφανίσουν το αεροπλανοφόρο Kuznetsov ντε και καλά στο Αιγαίο. Ομως το ρωσικό πλοίο δεν πλησίασε ούτε καν στα όρια του εθνικού εναέριου χώρου (10 νμ) πόσο δε μάλλον στα χωρικά μας ύδατα, κινούμενο νοτίως της Κρήτης στη Μεσόγειο! Το ρωσικό αεροπλανοφόρο προερχόμενο από την περιοχή επιχειρήσεων του Βόρειου Στόλου (Ατλαντικός Ωκεανός) δεν εισήλθε σε καμία περίπτωση εντός των ελληνικών μας χωρικών υδάτων και φυσικά ούτε καν στο Αιγαίο!!!

Αντίθετα φιλοξενήθηκε στην μεγάλη βάση του Τουρκικού Ναυτικού στο Ακσάζ (απέναντι από την Ρόδο) ενώ ένα από τα συνοδά του πλοία, το αντιτορπιλλικό "Admiral Levchenko" εκτέλεσε μεταξύ άλλων και άσκηση έρευνας και διάσωσης "TURRUSS-2009" με πλοία του Τουρκικού Ναυτικού. Ποιά η σημασία και το ειδικό βάρος αυτής της τουρκικής ασκήσεως εξηγήσαμε σε προηγούμενη ανάλυση. (Δείτε εδώ)

Το Kuznetsov πραγματοποίησε αεροναυτικές ασκήσεις στις 3, 4, 8 και 10 Ιανουαρίου νότια της Ρόδου και του Καστελλόριζου και νοτιοανατολικά της Κρήτης, ενώ σήμερα βρίσκεται στην Συρία. Ενα βίντεο που προβάλλεται στο U-Tube και αναφέρεται σε δήθεν πλού του Kuznetsov στο Αιγαίο, είναι παραπλανητικό!!!

Το ρωσικό αεροπλανοφόρο εικονίζεται να πλέει σε περιοχή του Ατλαντικού, ενώ σαφή εικόνα για το που βρίσκεται δίνει το στιγμιότυπο στο οποίο διακρίνεται το συνοδό αντιτορπιλλικό να "αγωνίζεται" με τεράστια κύματα, τα οποία απαντώνται εκτός Μεσογείου...

ΕΓΕΡΣΙΣ