Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Λογοι Ρητορων εργα δ’Αλεκτορος


Σας μεταφερω αυτουσιο ένα γλαφυρο κειμενο από το αγαπημενο μου περιοδικο, το μοναδικο που πρσφερει επιστημονικη γνωσι και ταυτοχρονα αφθονο γελιο..

«Ο σοσιαλισμός του 20ού αιώνα, τα τεράστια επιτεύγματά του και τα πρωτόγνωρα προβλήματα που προέκυψαν στην πορεία οικοδόμησής του, μπαίνουν στο μικροσκόπιο της συζήτησης που ανοίγει το ΚΚΕ σε σχολές των πανεπιστημίων και ΤΕΙ, πάνω στις Θέσεις της ΚΕ του Κόμματος για το σοσιαλισμό.»

Γραφει ο σημερινος Ριζοσπαααααστης..Να γιατι σταματησαν οι καταληψεις των ΑΕΙ σκεφθηκα αυθορμητα , ενώ σημερα και οι τελευταιοι αγροτες μετα από την ηρωικη πορεια τους επιστρεφουν ο ενας μετα τον αλλο στα αγαπημενα τους καφενεια.

Και συνεχισα την αναγνωσι του «της φωνης της κυριας» με θρησκευτικη προσηλωσι..

«Το κοινό αυτών των εκδηλώσεων, είναι νέοι που δεν έχουν γνωρίσει ούτε το σοσιαλισμό, και … όχι μόνο «ρουφούσαν» τα λόγια του ομιλητή, αλλά κατέθεσαν και τον αγνό προβληματισμό τους.. Πώς γίνεται να νικάει η αντεπανάσταση στην πορεία οικοδόμησης του σοσιαλισμού όπου θεωρητικά ανεβαίνει και το επίπεδο συνείδησης της εργατικής τάξης; Αν γίνει σοσιαλιστική επανάσταση στην Ελλάδα πώς θα αποτρέψουμε την ιμπεριαλιστική επίθεση που είναι δεδομένο ότι θα δεχτούμε;»

Ησαν τα ρητορικα ερωτηματα που ετεθησαν και θα τεθουν στην σειρα των «κατηχητικων κηρυγματων» τωρα που οι κουκουεδες μας προπαγανδιζουν χωρις αντιλογο στα Πανεπιστημια, που γι αυτο και μονο τον λογο κρατανε ανοικτα.

Και σας παρακαλω να συλλογισθητε μαζι μου..

Θα εχετε παρατηρησει καλοι μου φιλοι, ότι οι ανθρωποι που εχουν γνωσι των μειονεκτηματων τους προσεχουνκαι προσπαθουν να αναπληρωσουν τις ελλειψεις τους.Δηλαδη να πω ένα παραδειγμα. Αυτος που δεν βλεπει καλα, αντιλαμβανεται το προβλημα της μειωμενης ορασεως του και προσπαθει να βελτιωση την καταστασι του.Επιπλεον προσεχει διοτι γνωριζει ότι δεν βλεπει καλα. Ομοιως αν καποιος δεν ακουει καλα, παλι επειδη αντιλαμβανεται την κωφοτητα του, προσεχει περισσοτερο όταν του μιλουν ή όταν κινειται ώστε να αναπληρωση τις συνεπειες της μειωμενης λειτουργια της ακοής του.

Και αυτό συμβαινει σε κάθε περιπτωσι μειονεξιας της ανθρωπινης φυσεως. Διοτι παντοτε ο μειονεκτων αποκτα επιγνωσι της μειονεξιας του.Δυστυχως σε μια μονο περιπτωσι αυτό δεν μπορει να συμβη.

Στην περιπτωσι της ηλιθιοτητος που δημιουργει η δογματικη προσηλωσι και η πνευματικη αγκυλωσι.

Κατά την περιπτωσι αυτή, ο δογματικος ηλιθιος δεν αποκτα ποτε συναισθησι της πραγματικοτητος.Ζη στον δικο του κοσμο. Αντιλαμβανεται την δογματικη του ονειρωξι ως μοναδικη αληθεια και συμπεριφεραται ως δον κιχωτης.Ο,τι και αν του πητε , ό,τι κι αν δη με τα ματια του, ο,τι κι αν ακουση με τα αυτια του, ο νους του είναι θεοστραβος και θαμπωμενος από τους προβολεις του δογματος που τον αποτυφλωνουν.

Στην ειδικη τραγικη περιπτωσι της θρησκευτικης προσηλωσεως στο απανθρωπο δογμα της σταλινικης υστερικης εμμονης, ακομη περισσσοτερο οι προσευχομενοι στην θρησκεια αυτή, φοβουνται να αποβαλλουν την πλανη τους.Γιατι γνωριζουν βαθεια μεσα τους ότι η αναγνωρισι της αληθειας και η εξοδος από την πλανη τους θα σβυση μια χαμενη ολοκληρη ζωη.


ΙΑΣΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: