Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Ο Καραμανλής συγκάλυψε τη διαφθορά «Επέλεξε να κόψει το δάχτυλο που έδειχνε το πρόβλημα και όχι να λύσει ουσιαστικά το πρόβλημα»


«Τα ανέξοδα “mea culpa” είναι κοροϊδία...», διαμηνύει ο Πέτρος Τατούλης, καλώντας τη Ν.Δ. «είτε να κυβερνήσει είτε να αποχωρήσει, δηλώνοντας την αδυναμία της». Παράλληλα κατηγορεί τον Κ. Καραμανλή για «αναποτελεσματική διακυβέρνηση» και του χρεώνει ως ένα από τα μεγαλύτερα λάθη την «ανοχή και συγκάλυψη των κρουσμάτων διαφθοράς».

O ανεξάρτητος βουλευτής Αρκαδίας δεν «ποντάρει» στο χαρτί των πρόωρων εκλογών.«Κανείς λόγος σημαντικός δεν συντρέχει προκειμένου να γίνουν εκλογές σήμερα», τονίζει και προσθέτει: «Άλλωστε, ας μην ξεχνούμε ότι οι προηγούμενες πρόωρες εκλογές έγιναν με την επίφαση του προϋπολογισμού. Είδαμε σε πόση υπόληψη έχουμε τους προϋπολογισμούς, αφού ο τελευταίος ανατράπηκε μέσα σε λίγες ημέρες με τον ανασχηματισμό του αρμόδιου υπουργού. Η καταστρατήγηση του Συντάγματος πρέπει να τελειώσει εδώ. Και ασφαλώς, λόγος για εκλογές δεν μπορεί να είναι η οικονομική κρίση, για την οποία ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό η σημερινή κυβέρνηση που δεν έδωσε λύσεις στις χρόνιες στρεβλώσεις της ελληνικής οικονομίας. Ο λαός ψήφισε τη Ν.Δ. Είτε λοιπόν θα μείνει να κυβερνήσει είτε να αποχωρήσει, δηλώνοντας την αδυναμία της. Σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν μπορεί να μηχανεύεται άλλους λόγους και συνωμοσίες για κάτι τόσο σοβαρό, όπως η διεξαγωγή εκλογών».

Ποιο ήταν το μεγαλύτερο λάθος του Κ. Καραμανλή; Τι έφταιξε περισσότερο για τη σημερινή εικόνα;

Ότι πολύ γρήγορα εγκαταλείφθηκε η ουσία και αφοσιωθήκαμε στην επικοινωνία. Και βέβαια, πέρα από την αναποτελεσματική διακυβέρνηση, σύντομα προστέθηκε η ανοχή και η συγκάλυψη των κρουσμάτων διαφθοράς. Αυτή είναι η αλήθεια. Το Βατοπέδι, δηλαδή, κουκουλώθηκε;

Ναι. Όπως όλα τα σκάνδαλα που προηγήθηκαν και όσα θα έλθουν στο μέλλον. Υπάρχουν πολιτικοί που έχουν κάνει μια συμφωνία μεταξύ τους: Κανένας πολιτικός να μην τιμωρηθεί ποτέ. Κανένας να μην ατιμαστεί, να μην πάει φυλακή. Η ατιμωρησία είναι μεγάλο δεινό σε αυτόν τον τόπο.
ΕΙΠΕ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ο λαός δεν μας έδωσε την εντολή να απολογηθούμε και να κάνουμε αυτοκριτική για όσα δεν κάναμε, αλλά για να κάνουμε όσα υποσχεθήκαμε. Καλή η αυτομαστίγωση, αλλά όταν είναι ανέξοδη και αδιέξοδη καταλήγει κοροϊδία

ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΝΕΑ