Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Aπό το ΚΚΕ το πρώτο «όχι» στην πρόταση διαλόγου για την Παιδεία


Την άρνηση του ΚΚΕ να προσέλθει στον διάλογο για την Παιδεία κοινοποίησε με επιστολή της στον αρμόδιο υπουργό η γγ του ΚΚΕ.
Η Αλέκα Παπαρήγα σημειώνει ότι το ΚΚΕ «δεν νομιμοποιεί με τη συμμετοχή του ένα διάλογο που επιχειρεί η κυβέρνηση με στόχο να προετοιμαστούν προαποφασισμένες επιλογές που έχουν γίνει στο πλαίσιο της ΕΕ».
Η κα Παπαρήγα υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συζήτησης στη Βουλή για την Παιδεία, το ΚΚΕ τοποθετήθηκε δημόσια στην πρόταση διαλόγου που κατέθεσε η κυβέρνηση, παρουσιάζοντας τη συνολική προτασή του για την εκπαίδευση.
Η ίδια αναφέρει ότι στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής μπορούν να αναπτυχθούν οι θέσεις των κομμάτων, συζητώντας πάνω στις επιλογές που κάνει η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας.
Επιτέλους πότε θα καθίσουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί να μιλήσουν για ένα θέμα ... και ας μην καταλήξουν κάπου. Τουλάχιστον να μας δείξουν ότι ενδιαφέρονται να μπουν σε συζητήσεις με σκοπό να λύσουν τα προβλήματα του λαού. Αν ο καθένας από τη δική του διαφορετική σκοπιά αρνείται πάντα να συμμετάσχει σε διάλογο, με το πρόσχημα ότι οι αποφάσεις είναι ήδη ειλημμένες, δεν βγάζουμε άκρη. Ο Ελληνικός λαός κυρία Παπαρήγα και όλοι οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί, σας ψηφίζει για να συζητάτε ξανά και ξανά μέχρι να λύσετε ένα πρόβλημα. Δεν έχετε δικαίωμα να αρνείστε τον διάλογο ακόμα και αν ο διάλογος για το συγκεκριμένο θέμα έχει επαναληφθεί. Συμβάλετε στην προσπάθεια λύσης προβλημάτων και όχι στην παρεμπόδιση ακόμα και των συζητήσεων επί των θεμάτων .