Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

ΠΑΟΚ Πάθος για την πρόκριση


Του Γιώργου Κουβεντίδη

Αποφασισμένος ο Δικέφαλος, παρά τις πολλές απουσίες, υποδέχεται τον Ολυμπιακό στις 9.15μ.μ. Κατάμεστη από 30.000 φίλους του ΠΑΟΚ αναμένεται σήμερα η Τούμπα. Έτοιμος να αγωνιστεί ακόμη και σήμερα δήλωσε ο Λάμπρος Χούτος. Τελευταίο αντίο στον Γιώργο Παντελάκη.

Τις τελευταίες δύο φορές που κατέκτησε το κύπελλο, ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε να περάσει το εμπόδιο του Ολυμπιακού και το έκανε πανηγυρικά. Τη μία το 2001 στον τελικό (4-2), την άλλη το 2003 στους προημιτελικούς (3-1, 2-1). Ο ΠΑΟΚ θέλει να πάει τον Μάιο στο ΟΑΚΑ και για να το καταφέρει, πρέπει να ξεπεράσει πάλι το ίδιο εμπόδιο. Στην κατάμεστη Τούμπα (9.15μ.μ. Alpha, με διαιτητή τον Κάκο), ο ΠΑΟΚ ψάχνει μια καλή αρχή κι ένα σκορ, που θα τον στείλει σε ένα μήνα στη ρεβάνς του Καραϊσκάκη και σε πλεονεκτική θέση. Το "καλό σκορ" δεν το προσδιορίζει κανείς, ο Σάντος, πάντως, θα ήθελε να κρατήσει πρωτίστως "καθαρή" την εστία του κι αν είναι δυνατόν, να πάει έστω και με 1-0 στη ρεβάνς. Τα προβλήματα είναι και πάλι πολλά, καθώς βασικοί κρίκοι του ΠΑΟΚ, είναι εκτός μάχης. Τα περισσότερα προβλήματα είναι στη γραμμή των μεσοεπιθετικών. Λάκης και Βιεϊρίνια έχουν ενοχλήσεις και δεν είναι στην αποστολή, όπως και ο Μουσλίμοβιτς. Ο Βόσνιος, που ταλαιπωρείται από ίωση, πήγε χθες στη Σουρωτή, ανακοίνωσε στον Σάντος με τον οποίο μίλησε ότι αισθάνεται καταβεβλημένος κι έχει την αίσθηση ότι δεν θα μπορέσει να αντέξει περισσότερα από 20 λεπτά. Ο Πορτογάλος αποφάσισε να τον αφήσει εκτός αποστολής, όπως και τον Μπιζέρα, που επίσης έχει χτυπηθεί από ίωση, ενώ έξω έμεινε και ο τραυματίας Σνάουτσνερ, αλλά και ο Μπακαγιόκο. Στην 19άδα, που πήρε μαζί του στο ξενοδοχείο συμπεριέλαβε τους Χαλκιά, Αραμπατζή, Κοντρέρας, Μάρκος Αντόνιο, Λίνο, Βερόν, Γκαρσία, Ίβιτς, Κονσεϊσάο, Σορλάν, Αναστασάκο, Γλύκο, Ηλιάδη, Μπαλάφα, Μαλεζά, Αθανασιάδη, Παραλίκη, Δάρλα, Κωνσταντινίδη.

ΕΝΔΕΚΑΔΑ: ΚΛΕΙΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΑΠΟ ΣΑΝΤΟΣ

Ο Σάντος δεν άνοιξε χθες τα χαρτιά του. Λόγω των πολλών προβλημάτων και της κούρασης από τα συνεχόμενα παιχνίδια, δεν έκανε ούτε διπλό χθες. Σήμερα, αναμένεται να επιστρέψει στο 4-2-3-1, με δεδομένες τις απουσίες μεσοεπιθετικά, με σέντερ φορ τον Αναστασάκο και δεύτερη επιλογή τον Αθανασιάδη. Ο 31χρονος επιθετικός έχει ξεκινήσει φέτος μόλις έξι φορές στην ενδεκάδα, έχοντας σκοράρει τρεις φορές. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ απέφυγε ακόμη και χθες να πει ο,τιδήποτε στους παίκτες του για την πρώτη μάχη με τον Ολυμπιακό και θα το κάνει σήμερα στο ξενοδοχείο, αναλύοντας το παιχνίδι του αντιπάλου.

Ο ΣΑΝΤΟΣ ΤΑ ΄ΧΕΙ ΔΙΑΚΟΣΙΑ

Ο Φερνάντο Σάντος συμπληρώνει σήμερα 200 παιχνίδια στην Ελλάδα, το σημερινό θα είναι το 41ο για το κύπελλο, στο οποίο μετρά μόλις πέντε ήττες. Τέσσερις με την ΑΕΚ (τρεις από τον Ολυμπιακό και μία από τον Αγροτικό Αστέρα) και μία με τον ΠΑΟΚ (πέρσι από τον Θρασύβουλο).

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Τα λιγοστά εισιτήρια, που επέστρεψαν χθες οι σύνδεσμοι θα βγουν σήμερα στις 9 το πρωί στο εκδοτήριο της Τούμπας, για τους τελευταίους τυχερούς. Με δεδομένο ότι σήμερα το βράδυ αναμένεται 30.000 κόσμος στο γήπεδο, η ΠΑΕ με ανακοίνωση, που εξέδωσε, κάλεσε τους φίλους του ΠΑΟΚ να ανηφορίσουν από νωρίς στην Τούμπα, ώστε να αποφύγουν την ταλαιπωρία στις πόρτες, που θα ανοίξουν στις 6.30μμ, ενώ αυτοί που έχουν εισιτήρια στις Θύρες 1, 2 και 3 θα πρέπει να γνωρίζουν ότι γύρω στις 7.30μμ θα αποκλειστεί ο χώρος, για να φτάσει το λεωφορείο του Ολυμπιακού. Ειδική μέριμνα θα υπάρχει και πάλι στη θύρα 4, όπου θα αναλάβει δράση η επιτροπή περιφρούρησης των συνδέσμων, ώστε να μην επιτραπεί η είσοδος στους "τσαμπατζήδες", αλλά και σ΄ αυτούς, που θέλουν να μπουν στο γήπεδο με αιχμηρά αντικείμενα ή υπό την επήρεια αλκοόλ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: ΜΕ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ

Με πολλές απουσίες ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη η αποστολή του Ολυμπιακού για το σημερινό παιχνίδι του κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε εκτός από τον τραυματία Γκαλέτι και τον ανέτοιμο Στολτίδη άφησε στην Αθήνα τους Ντιόγκο, Λέτο, Ντομί και αναμένεται να ξεκινήσει βασικό στην επίθεση το νεοαποκτηθέντα Αγγλό Ντάρμπισαϊ. Στην αποστολή μετέχουν οι Νικοπολίδης, Πάντος, Λεονάρντο, Άντζας, Αβρ. Παπαδόπουλος, Πατσατζόγλου, Ντουντού, Τοροσίδης, Τζόρτζεβιτς, Μπελούτσι και Ντάρμπισαϊρ, Κόβατς, Λεονάρντο, Ζεβλάκοφ, Γκαλίτσιος, Μήτρογλου, Μενδρινός και Γ. Παπαδόπουλος.

  • ΑΘΑΝΑΤΟΣ... Ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε τον Γιώργο Παντελάκη. Πλήθος κόσμου είπε χθες το απόγευμα το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Παντελάκη, στον μεγαλύτερο παράγοντα που ανέδειξε ο ΠΑΟΚ. Η σημερινή διοίκηση της ΠΑΕ προεξάρχοντος του προέδρου Θόδωρου Ζαγοράκη, οι αρχηγοί της ομάδας, πρώην και νυν ποδοσφαιριστές (κυρίως τα δικά του παιδιά, μέλη της μεγάλης ομάδας του '70) και καλαθοσφαιριστές, πολλοί φίλοι του ΠΑΟΚ και πολλοί άλλοι εκτός της οικογένειας του Δικεφάλου (Αλαμάνος, Αντωνιάδης κ.α.) πήγαν χθες στην Αγία Σοφία για να αποχαιρετήσουν τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΟΚ, που έφυγε σε ηλικία 83 ετών. Επικήδειους λόγους εκφώνησαν ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο Γιώργος Λυσαρίδης και εκ μέρους του ΠΑΟΚ ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Ηλίας Βιολίδης, που τον είχε πείσει τον Οκτώβριο του 2007 να πάει στην Τούμπα μετά από 8 χρόνια, στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Στη μνήμη του Γιώργου Παντελάκη θα κρατηθεί στο σημερινό παιχνίδι ενός λεπτού σιγή.

ΠΗΓΗ - ΕΦ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: