Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Παλλαϊκό ναι στον «καταλληλότερο»



ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΣΑΛΑΡΗ



Μια ευκαιρία να θυμηθούμε κάποια σημαδιακά γεγονότα που συνέβησαν τον Απρίλιο.



Καθώς σύμπασα η… εργαζόμενη Ελλάδα απεργεί σήμερα (αντί να δουλεύει περισσότερο για να περισώσει ό,τι μπορεί) και καθώς η πολιτική ηγεσία έχει στραμμένα τα βλέμματά της στο Λονδίνο, όπου οι πανίσχυροι G-20 συνέρχονται αυτές τις ώρες μήπως βρουν κοινές λύσεις για να ξεπεράσουν την παγκόσμια κρίση, ευκαιρία είναι να θυμηθούμε εμείς εδώ κάποια σημαδιακά γεγονότα, λίαν διδακτικά, που συνέβησαν κατά το μήνα Απρίλιο:

Απρίλιο λοιπόν του 1826 αποτολμήθηκε εκείνη η προδομένη έξοδος του Μεσολογγίου με τη σφαγιαστική της κατάληξη. Οπως Απρίλιο του 1924 μεσολάβησε το δημοψήφισμα υπέρ της αβασίλευτης δημοκρατίας (δεκαετούς διαρκείας) με πρώτο Πρόεδρο το ναύαρχο Κουντουριώτη. Ακολούθησαν όμως περιπετειώδεις αλλαγές καθεστώτων με τρεις ακόμη βασιλιάδες και έξι Προέδρους Δημοκρατίας.

Απρίλιο του 1941 εισέβαλαν οι χιτλερικές ορδές στην Ελλάδα, αυτοκτόνησε ο τότε πρωθυπουργός Κορυζής και η πατρίδα έζησε 44 μήνες φοβερής κατοχής. Αλλά και Απρίλιο του 1946 (αφού κακώς απέσχε από τις εκλογές της 31ης Μαρτίου) το διωκόμενο ΚΚΕ εξαπέλυσε επίθεση στο Λιτόχωρο, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ο καταστρεπτικός εμφύλιος πόλεμος των 42 μηνών που κατέληξε στην ήττα του Γράμμου.
Απρίλιο του 1967 επεβλήθη η δικτατορία των συνταγματαρχών που κράτησε 89 μήνες για να πέσει τον Ιούλιο του 1974 μετά το πραξικόπημα του Ιωαννίδη στην Κύπρο και να επανέλθει ο Καραμανλής ως πρωθυπουργός και εν συνεχεία δις ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αλλά και Απρίλιο του 1998 η Ελλάδα έχασε αυτό το άξιο τέκνο της, ένα από τα τέσσερα σπουδαιότερα που την κυβέρνησαν.

Απρίλιο του 2009 η δόλια πατρίδα, υπό το νέο Καραμανλή, αγωνίζεται σθεναρά να βγει από το τούνελ της παγκόσμιας κρίσης με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Για την ώρα τα καταφέρνει πολύ καλά και ας γκρινιάζουν κάποιοι «καραγκιόζηδες» στα παράθυρα των καναλιών. Θα εκπλαγούν με τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, που σίγουρα δεν θα μοιάζουν καθόλου με τις άλλες, όπως πιστεύουμε.

Και τούτο γιατί οι Ελληνες νοικοκυραίοι θα τις μετατρέψουμε σε δημοψήφισμα υπέρ του «καταλληλότερου» για να τους βγάλει από την κρίση!... Εδώ είσαστε και εδώ είμαστε!



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλα που ζει ο ανθρωπος??Αυτο ειναι που καποτε τον αποκαλουσαν και δασκαλο της δημοσιογραφιας??Ετσι εξηγειται το γεγονος της καφριλας της δημοσιογραφιας!!!!Αν ειναι δυνατον ...Υπαρχει ομαδικη παρακρουση!!!Jimmy L