Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Στον Βγενόπουλο και ο ΟΣΕ



________________________________________________________________________________________
Θυμάστε την συνάντηση που είχαν την περασμένη Παρασκευή ο Mr MIG με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή; Μας είχε κάνει εντύπωση ότι δεν είχε διαρρεύσει τίποτα για το περιεχόμενό της, πέρα από όσα τυπικά είχε πει ο κ. Βγενόπουλος: «Ο Πρωθυπουργός είχε την καλοσύνη να με καλέσει σε μια συζήτηση, η οποία ήταν πολύ ενδιαφέρουσα. Συζητήσαμε για θέματα που αγγίζουν την Ολυμπιακή, τις αερομεταφορές, τον τουρισμό, για θέματα που αφορούν την Οικονομία σε μια πάρα πολύ δύσκολη συγκυρία».

Καλά πληροφορημένες πηγές αποκαλύπτουν τώρα ότι τα «θέματα που αφορούν την Οικονομία σε μια πάρα πολύ δύσκολη συγκυρία» ήταν ένα και συγκεκριμένα η ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος.

Η συζήτηση του κ. Καραμανλή με τον κ. Βγενόπουλο για τον ΟΣΕ έρχεται μετά τις δηλώσεις στις Βρυξέλλες του αρμόδιου για τις μεταφορές Επιτρόπου Αντόνιο Ταγιάνι ο οποίος τόνισε: «Με την Ελλάδα έχουμε δύο προβλήματα. Το πρώτο είναι ο τομέας των σιδηροδρόμων και το δεύτερο τα περιφερειακά αεροδρόμια». Η προειδοποίηση αφορά τις κρατικές ενισχύσεις. Σε υπηρεσιακό επίπεδο, η Επιτροπή έχει προειδοποιήσει από καιρό την Αθήνα ότι δεν μπορεί πλέον να κάνει στραβά μάτια, ιδίως στο θέμα του ΟΣΕ.

Επαναλαμβάνεται δηλαδή το προηγούμενο της Ολυμπιακής. Άλλωστε, το 2010, έτος της απελευθέρωσης των σιδηροδρόμων στην Ε.Ε., δεν είναι μακριά. Βέβαια, ορισμένες κυβερνήσεις, όπως της Γερμανίας, διστάζουν λόγω της χρηματοπιστωτικής κρίσης να προχωρήσουν στην ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων, ενώ άλλες, όπως η βρετανική, έχουν μετανιώσει που το έκαναν. Αυτό, όμως, είναι άλλη ιστορία. Εδώ είναι Βαλκάνια


Βy Antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: