Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Αυτοδημιούργητοι μιζαδόροι και εκδοτικές λάντζες



__________________________________________________________________________________________

ΑΠΟ ΤΟ Antinews.gr


Ποια είναι η μεγαλύτερη είδηση στην υπόθεση της Μήζενς; Η βόμβα φυσικά εναντίον του κ. Γ. Τρεπεκλή που απασχολεί την επικαιρότητα και την …οικογένεια Παπανδρέου από την δεκαετία του 80 (αρχής γενομένης με το στρατιωτικό του και μια εταιρεία της αμαρτωλής ΠΥΡΚΑΛ, αν δεν κάνω λάθος). Ακολουθεί η φυγάδευση Χριστοφοράκου στη Γερμανία για να μην μιλήσει κι αυτός, όπως και όσοι παρευρίσκονταν με τον κ. Τρεπεκλή στα γραφεία της Profit λίγο πριν την έκρηξη (http://www.antinews.gr/?p=6521). Έπεται η προφυλάκιση Μαυρίδη

Και όμως μια μικρή περιήγηση στον μπαξέ του σημερινού Τύπου θα σας πείσει ότι η πρώτη είδηση θάβεται για να βγει μπροστά ο Χριστοφοράκος ή ο Μαυρίδης, καταπώς βολεύει τα συμφέροντα της κάθε εκδοτικής επιχείρησης και τους συνηγόρους με τους οποίους παίζει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Πρώτο Θέμα όπου χθες το βράδυ η είδηση για την βόμβα ήταν …πρώτο θέμα και λίγο μετά πήγε στον αγύριστο.

Ποιο αποκαλυπτικά για τα παιχνίδια που παίζονται είναι, όμως, όσα γράφει σήμερα ο κ. Τέλλογλου στην Καθημερινή του κ. Παπαχελά. Όπου μας περιγράφει τον Πρόδρομο Μαυρίδη ως ένα συμπαθητικό «μαχητή της αγοράς», που «κάνει τα πάντα για να πιάσει τους στόχους του τριμήνου», «αυτοδημιούργητος» κι αυτός που σπούδασε δουλεύοντας σκληρά και «έκανε όλη τη λάντζα» στη Siemens, κάνοντας τζίρους τους οποίους εκμεταλλευόταν ο κ. Μιχάλης Χριστοφοράκος για να προβάλλεται στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας και στην πολιτική.

Αντίθετα ο κακομοίρης ο Χριστοφοράκος δεν είναι φαίνεται «άντρας» και το «έβαλε στα πόδια» όπως θεωρεί «μία ολόκληρη στρατιά εργαζόμενων στη Siemens» (!!!) την οποία συνάντησε προφανώς ο συντάκτης και του είπε τον πόνο της. Για να τηρούνται βέβαια και οι ισορροπίες ο συντάκτης διαβεβαιώνει, με υπότιτλο, ότι η απουσία του Χριστοφοράκου είναι «προσωρινή» (sic). Πως το ξέρει; Το λέει ο ίδιος στη συνέχεια: «…Όταν την περασμένη Παρασκευή τον συνάντησα στο αεροπλάνο στην πτήση προς στο Μόναχο, φαινόταν να έχει χάσει την πανθομολογούμενη αυτοπεποίθησή του, πιστεύοντας ότι είναι θύμα εκστρατείας»

Δηλαδή ένας γνωστός συντάκτης της Καθημερινής αποκαλύπτει πως όχι μόνο πως γνώριζε ότι το έσκασε ο Χριστοφοράκος στη Γερμανία, αλλά και ότι συνταξίδευε μαζί του. Και τότε γιατί δεν δημοσίευσε την μεγάλη είδηση των ημερών;


http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100064_21/05/2009_315445

Δεν υπάρχουν σχόλια: