Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Προφυλακιστέος και ο Εμμανουήλ Σταυριανού


Για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Διεθνές ένταλμα σύλληψης για Χριστοφοράκο και πρόστιμο 700.000 ευρώ για τον Αλέξανδρο Αθανασιάδη. Προφυλακιστέος και ο Μαυρίδης.

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την πολύωρη απολογία του ενώπιων του 4ου ειδικού ανακριτή κ. Ν. Ζαγοριανού, ο πρώην τεχνικός διευθυντής της Siemens κ. Εμμανουήλ Σταυριανού, που κατηγορείται για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Ο κατηγορούμενος προσκόμισε πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα στον ανακριτή, στο οποίο αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι χρηματικό ποσό, περίπου 1 εκ. μάρκων, που έχει βρεθεί ότι υπήρχε σε λογαριασμό του, αποτελούσε αμοιβές και πριμ της εταιρείας.

Είναι η δεύτερη προφυλάκιση για την υπόθεση μετά τη χθεσινή προφυλάκιση του πρώην γενικού διευθυντή της Siemens κ. Πρόδρομου Μαυρίδη, ο οποίος αντιμετωπίζει τις ίδιες κατηγορίες.

Εξάλλου, την παραίτησή τους υπέβαλαν στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών από την υπεράσπιση των κατηγορουμένων οι συνήγοροι των πρώην διευθυντικών στελεχών της Siemens, Χρήστου Καραβέλλα και Ηλία Γεωργίου, κ.κ. Μαρκουλάκος και Πάρσαλης, υποστηρίζοντας ότι αδυνατούν πλέον να συνεχίσουν το έργο τους λόγω των δικονομικών ακυροτήτων που έχουν σημειωθεί στην ανάκριση. Οι νέοι συνήγοροι όπως είναι φυσικό θα ζητήσουν να ενημερωθούν για την ογκώδη δικογραφία, οπότε θα ζητήσουν προθεσμία για λογαριασμό των πελατών τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: