Τρίτη 5 Μαΐου 2009

SIEMENS - Αναβάλλεται η αποστολή κλήσεων σε απολογίες


Νέα στοιχεία που έλαβε ο ανακριτής της υπόθεσης της Siemens κ. Ν. Ζαγοριανός μέσω δικαστικής συνδρομής από την Ιταλία, μεταθέτουν για αργότερα την αποστολή κλήσεων σε απολογίες εμπλεκομένων στην υπόθεση της σύμβασης του 1997 για την ψηφιοποίηση κέντρων του ΟΤΕ.

Στο ανακριτικό γραφείο έχουν διαβιβαστεί στοιχεία από την ιταλική δικαιοσύνη που σχετίζονται με το επίμαχο σκέλος της υπόθεσης και κρίνονται σημαντικά για την περαιτέρω εξέλιξη της έρευνας, τα οποία πρέπει να μεταφραστούν. Έτσι η αποστολή κλήσεων σε κατηγορουμένους μετατίθεται χρονικά μέχρι να παραλάβει ο κ. Ζαγοριανός τις επίσημες μεταφράσεις.

Τη Δευτέρα κατέθεσε στον ανακριτή αίτημα διενέργειας πραγματογνωμοσύνης, δια του συνηγόρου του, πρώην στέλεχος της Siemens που κατηγορείται για την επίμαχη σύμβαση του 1997, προκειμένου να διαπιστωθεί αν και τι ύψους ζημία υπέστη ο ΟΤΕ.

Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει πως η ζημιά των περίπου 57,5 εκατομμυρίων ευρώ, που προσδιορίζεται στο κατηγορητήριο προήλθε από «υπεραπλουστευτικό τρόπο εκτίμησης» και αναφέρει ότι για τον προσδιορισμό της απαιτείται συνεκτίμηση και στάθμιση μεγάλου αριθμού παραμέτρων που διαμορφώνουν τις τελικές τιμές των ψηφιακών κέντρων. Υποστηρίζει επίσης ότι η σύμβαση ήταν άκρως επωφελής για τον ΟΤΕ και επικαλείται βουλεύματα απαλλαγής στελεχών του οργανισμού το 1993 και 1998 που ήταν κατηγορούμενα για συμβάσεις με αντίστοιχο αντικείμενο.



ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: