Κυριακή 17 Μαΐου 2009

Η δικαίωση του Μπόμπου στη Eurovision 2009!



ΑΠΟ ΤΗΝ
Μ.ΣΕΦΕΡΟΥ


Οι επιφυλάξεις του Μπόμπου ως προς το Σάκη Ρουβά και τις προοπτικές νίκης του στη Eurovision είχαν διατυπωθεί σε προηγούμενο άρθρο μου. Η ψηφοφορία στον τελικό της Eurovision στη Μόσχα, που κατέταξε το Σάκη στην έβδομη θέση, με διαφορά-ρεκόρ 267 ψήφους από το νικητή - «Μέγα» Αλέξανδρο της Νορβηγίας - δημιούργησε στο Μπόμπο περισσότερους προβληματισμούς και απαίτησε από τη μαμά του σαφείς εξηγήσεις.

**«Μαμά, το να πάρει ο Νορβηγός τρεις φορές περισσότερους ψήφους από τον δικό μας το θεωρώ πολύ ταπεινωτικό. Τόση δεν είναι η διαφορά;»

**«Είναι κάτι παραπάνω παιδί μου. Εάν διαιρέσεις τις ψήφους του Νορβηγού Μέγα-Αλέξανδρου που ήταν 387 δια των ψήφων του Σάκη, που ήταν 120, πόσο κάνει;»

**«Κάτσε μια στιγμή να πάρω το κομπιουτεράκι μου.»


**«Όοχι! Με το χέρι θα κάνεις τη διαίρεση. Δηλαδή αν βρεθείς στην εξοχή και δεν έχεις κομπιουτεράκι δε θα μπορείς να κάνεις μια διαίρεση;»

**«Καλά ντε, μη φωνάζεις! Ξέρω αριθμητική. Περίμενε. Λοιπόν, 387 δια του 120 κάνει 3.225, δηλαδή περισσότερο από τρεις φορές. Πω, πω, ακούγεται σαν έτη φωτός μακριά!»

**«Όχι και έτη φωτός, αλλά πάντως είναι μια διαφορά που σοκάρει, όταν μάλιστα τα προγνωστικά της Ελλάδας τον έφερναν πρώτο. Βέβαια, μεταξύ μας, αν δεν ήταν γνωστός σταρ, ωραίος και αθλητικός, το τραγούδι του θα έπαιρνε πολύ λιγότερους ψήφους.»

**«Καλά πώς έπεσαν τόσο έξω τα προγνωστικά, μαμά;»

**«Για δύο λόγους το έπαθαν. Πρώτον οι Ελληναράδες όταν βγαίνουν ν’ ανταγωνιστούν στο εξωτερικό καταλαμβάνονται από έναν εθνικιστικό οίστρο, έναν ιδιότυπο πατριωτισμό, μια εθνική έπαρση που τους τυφλώνει ως προς την πραγματικότητα και τους κάνει να πιστεύουν πως είναι πρώτοι. Δηλαδή πάσχουν από το σύνδρομο της μεγαλειότητας. Δεύτερον, υπήρχαν και κάποιες αφελείς προσεγγίσεις μεταφυσικής απόχρωσης.»...η συνέχεια εδώ


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

O SAKIS ROUVAS ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟΣ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ
Η ΠΑΤΡΙΤΣΙΑ ΚΑΑΣ ΕΧΕΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΙΣΘΑΝΤΙΚΗ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΑΣΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΡΜΗΝΕΥΤΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΗΤΑΝ ΕΚΤΟΣ ΚΛΙΜΑΤΟΣ EUROVISION ΑΝ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΘΗΤΙΚΟ
Ο ΑΝΤΡΙΟΥ ΛΟΥΝΤ ΓΟΥΕΜΠΕΡ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΝ ΧΩΗ ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΑΡΑΚΜΗ ΜΕ ΕΝΑ ΑΝΕΥΡΟ ΚΑΙ ΑΝΟΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΝΑΝΟΥΡΙΣΜΑ

ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ Η ΙΣΠΑΝΙΔΑ ΣΟΡΑΓΙΑ ΠΟΥ ΑΔΙΚΗΘΗΚΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΡΟΥΜΑΝΑ

ΕΤΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΥΠΗΡΞΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕ ΕΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

ARELIS.GR
ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟ ΑΙΣΘΑΝΤΙΚΟ ΕΡΩΤΟΝΟΜΙΚΟΝ