Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Ανοιχτή επιστολή της 27χρονης Αλεξίας.


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ BLOGGERS

4/6/09

Το γραφείο Τύπου του Πανελληνίου Μακεδονικού Μετώπου, δίνει στη δημοσιότητα την επιστολή της 27χρονης Αλεξίας, που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, εκτιμώντας πως αυτή η επιστολή της, αξίζει όσο πολλά δελτία Τύπου.


Αγαπητοί bloggers,

είμαι 27 ετών, απόφοιτη πανεπιστημιακής σχολής της χώρας η οποία ζεί τον εφιάλτη της εύρεσης εργασίας στη χώρα μας.Έχω εξοργιστεί από την αδιαφορία των πολιτικών απέναντι στα προβλήματα της ελληνικής νεολαίας, από την απάθεια του πολιτικού συστήματος γιά τις αγωνίες των νέων ανθρώπων. Δηλώνω ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΗ από τις κρατούσες πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες δείχνουν κατώτερες του ρόλου τους και των περιστάσεων, τη στιγμή που προσπαθούν να μας πείσουν ότι αξίζει να τους καταθέσουμε την ψήφο μας.

Μου ζητούν να ψηφίσω τη Ν.Δ., αλλά ΓΙΑΤΙ; Γιά τα αναρίθμητα οικονομικά σκάνδαλα; Γιά το Βατοπαίδι; Γιά την απαράδεκτη στάση της στα γεγονότα του Δεκέμβρη; Γιά τα πλουσιοπάροχα ταξίδια του κ.Στυλιανίδη στο Παρίσι και γιά τις μπιζνες του κ.Βουλγαράκη; Ή μήπως την κ.Γιαννάκου και το ανιστόρητο βιβλίο Ιστορίας που επέβαλε στους μαθητές του Δημοτικού να διαβάσουν; Γιά τη Mayo;

Μου ζητούν να ψηφίσω το ΠΑΣΟΚ, αλλά ΓΙΑΤΙ; Γιά την "υπερήφανη" πολιτική του κ.Παπανδρέου στην Εξωτερική Πολιτική; Γιά τα ζειμπέκικα και τα "ευχαριστώ" στους αμερικανούς; Γιά τη Siemens; Γιά το Χρηματιστήριο και τη διαπλοκή; Γιά τον πλουτισμό πολλών στελεχών του τη στιγμή που η ανεργεία κάλπαζε και οι πολίτες τα έβγαζαν πέρα με ψίχουλα; Μήπως γιά το ψιθυριστό "Ναί" στο σχέδιο Ανάν το 2003;

Μου ζητούν να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ΓΙΑΤΙ; Γιά τις "πατριωτικές" του απόψεις στα εθνικά ζητήματα; Γιά τη στήριξη της νεολαίας ΣΥΝ στους εθνικιστές των Σκοπίων; Ή μήπως γιά το "χάιδεμα" προς τους κουκουλοφόρους που κατέστρεφαν περιουσίες συμπολιτών μας; Μήπως επειδή το lifestyle των ημερών μας επιβάλλει τον κ.Τσίπρα ως trendy επιλογή και την υποκριτική ευαισθησία απέναντι στη νεολαία ως αναγκαίο κακό; Γιατί;

Μου ζητούν, τελευταία, να ψηφίσω ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ-ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ, αλλά ΓΙΑΤΙ; Γιά τον ανεκδιήγητο κ.Τρεμόπουλο και τα όσα έχει πεί γιά τις "μακεδονικές μειονότητες", γιά τον σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ; Μήπως γιατί η "οικολογία" είναι η νέα μόδα της εποχής μας; Μήπως επειδή οι Ευρωπαίοι οικολόγοι-πράσινοι είχαν ταχθεί, ως καλοί ιμπεριαλιστές και αυτοί, υπέρ της επέμβασης του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία; Γιά να στηρίξουν οι "οικολόγοι πράσινοι" τα συμφέροντα της "Δημοκρατιας της Μακεδονίας" στο Ευρωκοινοβούλιο;

Μου ζητούν να ψηφίσω και ΛΑΟΣ, αλλά ΓΙΑΤΙ; Επειδή ο κ.Καρατζαφέρης νιώθει πως ανήκει στην ίδια πολυκατοικία με τη ΝΔ; Μήπως επειδή πρέπει να "ανταμείψω" την κ.Τζαβέλλα γιά τις προσωπικές της επαγγελματικές της επιτυχίες; Ή επειδή ο "πατριωτισμός", όπως η οικολογία γιά άλλους, αποτελεί και αυτός μόδα και καμία φορά επάγγελμα γιά ορισμένους;

Είχα σκοπό να επιλέξω το ΚΚΕ επειδή, σε σχέση με τους υπόλοιπους, έχει τις πιό ξεκάθαρες, ειλικρινείς θέσεις απάνεντι στα προβλήματα του λαού. Δυστυχώς όμως, ακόμη και το ΚΚΕ μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις γιά "ύποπτες χρηματοδοτήσεις" και με την άρνηση της κ.Παπαρήγα να δεχθεί έλεγχο, απέδειξε ότι έχει κάτι να κρύψει. Ότι η διαφάνεια είναι καλή όταν ασκείται γιά τους άλλους, αλλά όχι γιά "τα δικά" μας.

ΘΑ ψηφίσω λοιπόν το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ. Τους κ.Παπαθεμελή και Ζουράρι. Διότι είναι οι ΜΟΝΟΙ που έχουν το θάρρος να πουν ξεκάθαρα την άποψη τους. Διότι είναι οι μόνοι που υπερασπίζονται τα εθνικά δίκαια της χώρας μας, χωρίς μισόλογα, πισωγυρίσματα και υποκρισία. Διότι χωρίς να έχουν να κερδίσουν οι ίδιοι κάτι, παίρνουν το ρίσκο να παλέψουν στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο γιά ζητήματα που οι άλλοι τα θεωρούν "ξεπερασμένα" και "ασήμαντα". Διότι δεν ξέχασαν ποιοί είναι, από που ξεκίνησαν και τι ζητούν; Διότι είχαν τη ΛΙΓΟΤΕΡΗ προβολή από τα ΜΜΕ στην προεκλογική περίοδο, τη στιγμή που "οικολόγοι" και "δράση" διαφημίζονταν στα πάνελς.

Πιστεύω ακράδαντα ότι τόσο ο κ.ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ, όσο και ο κ.ΖΟΥΡΑΡΙΣ είναι άνθρωποι έντιμοι και ειλικρινείς. Μπορείς ίσως να τους κατηγορήσεις γιά πολλά, αλλά σίγουρα όχι γιά το γεγονός ότι εδώ και χρόνια είναι ΣΥΝΕΠΕΙΣ υποστηρικτές των Εθνικών Θεμάτων της Ελλάδας. Γι' αυτό το λόγο και μόνο, αξίζουν την ψήφο μου και την υποστήριξη μου.

φιλικά,

Αλεξία, 27 ετών (ελπίζοντας πως θα κάνετε τον κόπο να δημοσιεύσετε την άποψη μου)

9 σχόλια:

Μαρία Σεφέρου είπε...

Αλεξία, καλημέρα,
Επιτέλους, βρήκες δυο έντιμους Έλληνες για να ψηφίσεις!
Χαίρομαι για σένα.
Εγώ πάλι είμαι σε αδιέξοδο διότι δεν έχω βρει ένα ενωτικό κόμμα για να ψηφίσω, έναν κομματάρχη που να μη θεωρεί καθήκον του ν' απαξιώσει όλα τ' άλλα κόμματα για ν' αναδείξει το δικό του. Ένα κόμμα που να μπορεί να συνυπάρχει στην ίδια "πολυκατοικία" με ΟΛΑ τα άλλα κόμματα, αφού ΟΛΑ εκπροσωπούν μια μερίδα του ίδιου λαού και πρέπει να συνεργάζονται συνθετικά για το καλό του τόπου, αντί να κατακερματίζουν το λαό σε αντιμαχόμενες και αλληλομισούμενες ομάδες.

Συγκεκριμένα για τους εκλεκτούς σου, στο φυλλάδιο που μου έστειλαν δεν είδα καμία αναφορά για το πώς προτίθενται να λύσουν το οξύτατο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, αλλά απλά γαργαλίζουν την ακοή του ψηφοφόρου μιλώντας για την ανύπαρκτη πλέον "λεβεντιά" και το ανύπαρκτο πλέον "φιλότιμο" του Έλληνα ως διαχρονικές αξίες!
Ούτε μας είπαν πώς θα βρουν εργασία σε νέους σαν και σένα αφού δε θα συνεργαστούν με κανένα κόμμα. Μπορεί το 1% να φέρει την άνοιξη;

Επιπλέον, το ΠΑΣΟΚ που απέρριψες ήταν κόμμα στο οποίο τις δεκαετίες του '80 και του '90 είχε θητεύσει ως υπουργός ο κ. Παπαθεμελής. Με τη Ν.Δ. που επίσης απέρριψες, είχε συνεργαστεί το 2004, απλά και μόνο για να μπει στη Βουλή. Διάβασε και την axiologisibouleytwn.wordpress.com του 2007 για να σου λυθούν κι άλλες απορίες.

Αλεξία, ξέχασες ν' αναφέρεις και το επώνυμό σου για να γινόσουνα πιο πιστευτή ότι είσαι υπαρκτό πρόσωπο.

Ανώνυμος είπε...

Από το Γραφ. Τύπου του ΠΑΜΜΕ. Η Δ/νση της κ. Αλεξίας Ανδρεαδάκη είναι alexiaandreadaki@ymail.com. Αναφορικά με τις θέσεις μας για τους λαθρομετανάστες, είναι ξεκάθαρη: α. Η Τουρκικη ΜΙΤ παίζει με τους Μουσουλμάνους και στη Θράκη και στην καρδιά της Αθήνας. β. Κρατάμε μόνον όσους μετανάστες έχουν εξαρτημένη σχέση εργασίας. Οι άλλοι στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή στις πατρίδες τους. Ευχαριστώ. Σταύρος Βιτάλης.

Μαρία Σεφέρου είπε...

Ευχαριστώ για την απάντηση, κύριε Βιτάλη.
Όμως, το γεγονός ότι απαντήσατε εσείς, αντί για την κ. Αλεξία, επιδεινώνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση και ωθεί σκεπτικιστές σαν κι εμένα να πιστεύουν ότι εσείς γράψατε το κείμενο κι εκείνη απλά το υπέγραψε, πράγμα βεβαίως απογοητευτικό για μια νέα επιστήμονα.
Αλήθεια, τι έχει σπουδάσει και δε βρίσκει δουλειά που το κόμμα σας θα της εξασφαλίσει, αν και δε συνεργάζεται με κανένα από τα κόμματα εξουσίας λόγω της "λέπρας" τους;

Σχετικά με τη θέση σας για τους λαθρομετανάστες, γιατί την κρατήσατε κρυφή; Γιατί δε βρήκατε ούτε μία λέξη για το θέμα στο φυλλάδιο με τις θέσεις σας που μου στείλατε; Πόσοι θα βρουν αυτή την ανάρτηση για να ενημερωθούν;

Φοβηθήκατε μήπως σας χαρακτηρίσουν κι εσάς ως ακροδεξιούς και φασίστες; Φοβηθήκατε μήπως σας κράξει και σας αφορίσει ως κόμμα-βδέλυγμα ο Λαζόπουλος, όπως κάνει με τον Καρατζαφέρη; Φοβηθήκατε μήπως βγει ο Αφγανός στην Ομόνοια και σας καταγγείλει ως ρατσιστή, όπως έκανε με τον Καρατζαφέρη; Μα προφανώς!

Τελικά δεν κατάλαβα σε τι διαφέρουν οι θέσεις σας από εκείνες του Καρατζαφέρη για να δημιουργήσετε ένα ακόμη κόμμα. Και οι δυό είστε αγκαλιά με την Ορθοδοξία. Και οι δυό έχετε σημαία τα εθνικά θέματα. Πού βρίσκεται, λοιπόν, η διαφορά εκτός από το όνομα;

Εξάλλου, αν πράγματι το κόμμα σας είναι ένα προοδευτικό κόμμα, τότε γιατί μου στείλατε ψηφοδέλτια, και μάλιστα τρία, χρησιμοποιώντας παλαιοκομματικές τακτικές, και υποτιμώντας τη νοημοσύνη μου; Σας διαβεβαιώνω ότι κανένα άλλο κόμμα δεν τόλμησε να μου στείλει τα ψηφοδέλτιά του.

Σας παρακαλώ, κύριε Βιτάλη, διαβιβάστε στον πρόεδρό σας το εξής εκ μέρους μου: Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από περισσότερα κόμματα και κομματάκια. Εκείνο από το οποίο έχει άμεση ανάγκη είναι περισσότερο πολιτικό ΗΘΟΣ και ευθύτητα.

Ανώνυμος είπε...

Γέμισε το διαδίκτυο υπαλληλακια του κοκκαλη

Μαρία Σεφέρου είπε...

Έξυπνο το "σχόλιό" σου "Ανώνυμε"! Μόνος σου το σκέφτηκες; Πρόσεξε μην κουράζεσαι με τόση σκέψη και πάθεις καμιά υπερκόπωση!
Α, ναι, να μην ξεχάσω να σ' ευχαριστήσω και για το "διάλογο".

Ανώνυμος είπε...

Κυρία Σεφέρου,

ποιά είστε και ζητάτε τα στοιχεία όσων γράφουν στο διαδίκτυο; Μήπως πρέπει να σας προσκομίσουμε και πιστοποιητικά κοινωνικοπολιτικών φρονημάτων να τα επικυρώσετε; Η ελευθερία στο διαδίκτυο είναι γιά να λέει ο καθένας τις απόψεις του. Δε μας είπες όμως αγαπητή κυρία εσύ τι υποστηρίζεις, τι εκπροσωπείς, εκτός βέβαια από τον εαυτό σου;

Προτείνεις ψήφο στα δύο μεγάλα κόμματα; Προτείνεις να πάρουμε τις παραλίες και να γράψουμε την πολιτική εκεί που δεν πιάνει η μελάνη; Να ψηφίσουμε το ανθελληνικό κομματίδιο των ψευτο-οικολόγων μήπως; Μη σας ενοχλεί ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν διαφορετικές απόψεις από εσάς. Ευτυχώς ή δυστυχώς αυτή είναι η Δημοκρατία.

Όσο γιά τον κ.Παπαθεμελή, τουλάχιστον κατά τη θητεία του απ' τα υπουργεία του ΠΑΣΟΚ έχει να επιδείξει κάποιο έργο. Σε αντίθεση με άλλους. Πάρτε μιά γεύση:

"Κατά την περίοδο 1982-1985 διετέλεσε Υφυπουργός Ανωτάτης Παιδείας όπου δούλεψε συστηματικά και επίμονα για τον εκσυγχρονισμό και την αποτελεσματικότητα του Ελληνικού Πανεπιστημίου. Ως Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης από το 1987 ως το 1989 αγωνίστηκε να αναδείξει τον επιτελικό και συντονιστικό ρόλο του Υπουργείου, εφιστώντας έγκαιρα την προσοχή της πολιτικής και πνευματικής ηγεσίας στους κινδύνους που εγκυμονούσε η παρουσία του ψευδεπίγραφου κρατιδίου των Σκοπίων πολύ πριν τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και υποδεικνύοντας αποτρεπτική στρατηγική στον χειρισμό του ζητήματος της ονομασίας. Κάνοντας ουσιαστικές παρεμβάσεις βοήθησε σε πολλά κρίσιμα θέματα της περιοχής.
Ως Υπουργός Δημοσίας Τάξεως, Οκτώβριος 1993 έως Μάρτιος 1995:
Αντικαθιστά το πελατειακό σύστημα προσλήψεων στην Αστυνομία με το αδιάβλητο των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Αποκεντρώνει την αστυνομική εκπαίδευση ιδρύοντας τις τρεις Σχολές Αστυνομίας Ξάνθης, Κομοτηνής και Διδυμοτείχου, ενδυναμώνοντας, συγχρόνως, με αυτή την ενέργεια και την οικονομία της περιοχής. Συγκρούεται με τα συμφέροντα της Νύχτας (ωράριο Παπαθεμελή), για να προστατέψει τους Νέους. Το μέτρο αυτό υπονομεύεται εκ των ένδον. Εξαναγκάζεται σε παραίτηση τον Μάρτιο του 1995 αρνούμενος να χρησιμοποιήσει τα ΜΑΤ κατά των αγροτών της Θεσσαλίας. Απορρίπτει την κυρίαρχη στα Ελληνοτουρκικά και το σκοπιανό κατευναστική πολιτική και εισηγείται αντ΄ αυτής μιαν εθνική στρατηγική αποτρεπτικής ισχύος την μόνη ικανή να εξουδετερώσει την τουρκική επιθετικότητα και την σκοπιανή προκλητικότητα. Αφιερώνει πολύ χρόνο για τον Ελληνισμό της Διασποράς και την στράτευσή τους στην υπεράσπιση των εθνικών μας θεμάτων. Είναι πολιτικός που διανοείται όπως ο ίδιος προσδιορίζεται, και όχι διανοούμενος που πολιτεύεται. Κύριο εργαλείο της πολιτικής του είναι ο Θουκυδίδης και η κλασική σκέψη γενικότερα. Από αυτήν και το Ευαγγέλιο αντλεί τις πνευματικές «σταθερές» του. Με πρωτοβουλία του έχει δημιουργηθεί ο Πολιτικός Όμιλος για την Δημοκρατία και την Πατρίδα, ο οποίος φιλοδοξεί να είναι η φωνή της συνειδήσεως των Ελλήνων που σκέπτονται, των Ελλήνων που αντιστέκονται.Έχει συγγράψει νομικές συμβολές σε σημαντικά ζητήματα εργατικού δικαίου."

Δε σας αρέσει. Μην ψηφίζετε το ΠΑ.Μ.ΜΕ.. Αλλά προς τι η ενόχληση γιά την επιστολή της κοπέλας;

Ανώνυμος και 'γω, χάρην της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ μας.

SEFER-LIS είπε...

Seferou ante na glypseis ton "mpoumpouko"-Adoni Georgiadi sto blog sou kai ase ta kirigmata...

Laos-ND xeri xeri me ton karatzaferi.

Μαρία Σεφέρου είπε...

Εγώ δεν "σπιτώνομαι", κύριoι.
"Πρόβατο" δεν έγινα ποτέ. Οι ταμπέλες με αηδιάζουν.
Άλλωστε ο Καρατζαφέρης δε θέλει ν' ακούει ούτε τ' όνομά μου αφού έχω κηρύξει εδώ και 20 χρόνια ανένδοτο κατά της Ορθοδοξίας μέσα από τα βιβλία μου και τα άρθρα. Για το ΛΑΟΣ είμαι "μίασμα". Αλλά πού να τα καταλάβετε εσείς αυτά; Οι "σπιτωμένοι" τους θέλουν όλους σπιτωμένους και εμπαθείς.
Αντίθετα εγώ μπορώ να συμφωνήσω με τον οποιοδήποτε σε όποιο κόμμα κι αν ανήκει, όταν σε κάποιο θέμα συντάσσεται με τη λογική και το συμφέρον του λαού. Είμαι ελεύθερη.

Είδατε ότι συμφώνησα στο μεταναστευτικό με το Γεωργιάδη και μου φορέσατε αμέσως ταμπέλα. Όταν του έκανα ανελέητη κριτική για άλλα θέματα το χαρήκατε.
Δεν αντέχετε κανέναν χωρίς ταμπέλα. Δεν το χωράει αυτό ο νους σας.
Όλοι πρέπει ν' ανήκουν κάπου, λες και είναι άψυχα πράγματα. Έτσι σας έχουν μάθει γιατί έτσι συμφέρει τους κομματάρχες. Αυτοί ευδοκιμούν μέσα στην πόλωση.

Το έχω γράψει και δημόσια και το ξαναλέω, εγώ την Κυριακή ψηφίζω "παραλία". ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ; Δεν ξαναπατάω σε κάλπη. Έχω αηδιάσει όλο το "ψευτοδημοκρατικό" σας σύστημα που ευθύνεται για την εξαθλίωση της Ελλάδας και απεργάζεται την πλήρη διάλυσή της, οσονούπω.
Αυτό όμως δεν μου απαγορεύει, όταν ακούω και ΚΑΤΙ σωστό από τον Παπανδρέου, τον Καραμανλή, τον Καρατζαφέρη, τον Παπαθεμελή, τον Τρεμόπουλο, την Παπαρήγα ή τον Αλαβάνο, να το επικροτήσω.
Δεν είναι όλοι πάντα λάθος σε όλα ή σωστοί σε όλα όπως πιστεύουν οι οπαδοί.
Καταλάβατε τώρα τίποτα;
Όσο για τα πιστοποιητικά κοινωνικοπολιτικών φρονημάτων εσείς μου τα εκδίδετε εξ αποστάσεως και εκ του ασφαλούς.

Σχετικά με τον κομματάρχη σας, εγώ δεν απέρριψα το έργο του συνολικά. Καταδίκασα τη μομφή κατά της συγκατοίκησης στη ίδια "πολυκατοικία" που διάβασα στο δελτίο Τύπου της Αλεξίας, πράγμα που έχει κάνει και ο ίδιος στο παρελθόν. Και σε κάθε περίπτωση επαναλαμβάνω ότι κάποτε πρέπει όλοι να συγκατοικήσουν με όλους αν πρόκειται οι πολυκομματικές κυβερνήσεις να σώσουν τον τόπο. Και σχολίασα επίσης το γεγονός ότι δεν ανακοίνωσε δημόσια μέσα από το προεκλογικό του φυλλάδιο τις καρατζαφερικές θέσεις του για το μεταναστευτικό - θέσεις που εγώ τις θεωρώ σωστές και λογικές.

Όσο για τα γλειψίματα, δεν είναι του χαρακτήρα μου. Γι' αυτό και μετά από 25 χρόνια συγγραφικού έργου δε με γνωρίζει ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας μου. Επειδή δε μπήκα σε κυκλώματα, δεν έγλειψα και δε φίλησα κατουρημένες ποδιές.
Το να σταματήσω τα κηρύγματα που τόσο σας ενοχλούν, δεν αποκλείεται να γίνει κι αυτό όταν βαρεθώ να μιλάω σε κουφούς. Μέχρι τότε, σας συμβουλεύω ν' αποφεύγετε άρθρα με τ' όνομά μου όπως ο διάβολος το λιβάνι για να μη βλάψετε την υγεία σας.
Να διαβάζετε μόνο εκείνα που λιβανίζουν τους αρχηγούς σας και αναθεματίζουν τους από κει για να τρέφετε έτσι την εμπάθειά σας και να συνεχίζεται ο κατακερματισμός και αλληλοσπαραγμός του λαού αλά "δημοκρατικά", ώστε κάποιοι ν' αλωνίζουν από το παρασκήνιο κατά το διαίρει και βασίλευε.

Ανώνυμος είπε...

μαρια αστο σε εχουν κανει ρομπα σε ολες τις σελίδες
εισαι η μαρια σεφερου η κατα κοσμο υγρο πυρ