Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

Ποινική δίωξη στους απαγωγείς Παναγόπουλου


Στοιχεία και από την εργαστηριακή έρευνα για μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που κατηγορείται για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, δολοφονίες, συμβόλαια θανάτου και άλλες εγκληματικές πράξεις, προέκυψαν σήμερα σύμφωνα με την αστυνομία.

Ειδικότερα, ταυτοποιήθηκε γενετικό υλικό (DNA) του Απόστολου Πετράκη και του Χαράλαμπου Μουστάκα σε αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν από την απαγωγή μέχρι την απελευθέρωση του εφοπλιστή.

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι Πετράκης και Μουστάκας είναι δυο από τους τέσσερις που είχαν φυσική παρουσία στην απαγωγή.
Οι υπόλοιποι που συνελήφθησαν είναι οι Απόστολος Πετράκης του Ιωάννη, Εμμανουήλ Σκαρλάτος του Ευάγγελου, Αριστομένης Κλεφτογιάννης του Δημητρίου, Γεώργιος Κατσαγάνης του Δημητρίου, Γεώργιος Τρομπούκης του Θεοφάνη, Ιωάννης Θεοδωράκης του Γεωργίου, Χαράλαμπος Μουστάκας του Ιωάννη, η σύζυγος του Βλαστού Ιωάννα Χήρα του Σπυρίδωνα, η σύντροφος του Σκαφτούρου Πολυτίμη Γεώργα του Εμμανουήλ και Ιωάννης Θώδης του Χρήστου. Αναζητείται ο Παναγιώτης Σοϊλέδης ή Σοϊδέλης του Μενελάου.

Από αυτούς, σύμφωνα με την Αστυνομία, φυσική παρουσία στην απαγωγή είχαν οι Πετράκης, Κατσαγάνης, Κλεφτογιάννης και Μουστάκας, και περιφερειακό ρόλο οι Τρομπούκης, Σκαρλάτος, Χήρα- Βλαστού και Θώδης, ενώ ο Παναγιώτης Βλαστός κινούσε τα νήματα μέσα από τη φυλακή.

Ακόμα κατηγορούνται για το σχεδιασμό δολοφονιών με συμβόλαια θανάτου και παραγγελίες μέσα από τις φυλακές των ήδη κρατούμενων ως εξής: Σχεδίαζαν τη δολοφονία του διευθυντή των φυλακών Τρικάλων και κοινωνικού λειτουργού επειδή δεν χορηγούσαν άδεια στον Παναγιώτη Βλαστό. Προπαρασκεύασαν τη δολοφονία ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου στη Λεωφόρο Συγγρού, αλλά και πάλι η πληροφορία έφθασε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας οι οποίοι τον φυγάδευσαν, χωρίς να φανεί ότι γνώριζαν, στη Γερμανία, προκειμένου να τον γλιτώσουν και παράλληλα να μην αποκαλυφθούν οι έρευνες. Σχεδίασαν τη δολοφονία βαρυποινίτη των φυλακών Μαλανδρίνου, άσπονδου εχθρού του Βλαστού, ο οποίος επρόκειτο να μεταχθεί σε δικαστήριο προκειμένου να δικαστεί, τοποθετώντας μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών σε παγιδευμένο αυτοκίνητο και παράλληλα με όπλα καλάσνικοφ, αλλά τελικά άλλαξε το πρόγραμμα και δεν πέτυχαν το σκοπό τους. Σχεδίαζαν τη δολοφονία τριών ατόμων που ανήκαν στην ομάδα του προηγούμενου υποψήφιου θύματός τους, σχεδίαζαν τη δολοφονία επιχειρηματία στην Κόρινθο και τέλος ετοιμάζονταν να τοποθετήσουν εκρηκτικό μηχανισμό σε σούπερ μάρκετ στο Μενίδι, τον ιδιοκτήτη του οποίου ήθελαν να εκβιάσουν. Ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιος απο τους απαγωγείς χτύπησε κατα την εξοδο του απο το αστυνομικο τμημα εναν καμεραμαν? Αυτοι οι απαγωγεις και οι λωποδυτες που απηγαγαν το Παναγοπουλο νομιζουν οτι ειναι σκληροι? Αν εβλεπαν μπροστα τους τον ιδιο το Σιδερένιο Καπετάνιο που εξοντώνει ολα τα καθίκια θα κλαίγανε σα τα μωρά οι "σκληροι" απαγωγείς.... Ερε απανταχού εγκληματίες τις κοινωνιας αφανισμό που θα φάτε.. το μαύρο ξιφος της δικαιοσύνης θα σας πάρει το κεφάλι ωρε παλιοσκυλα..

Ανώνυμος είπε...

Ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ ΠΩΣ ΜΠΛΕΧΤΗΚΕ ΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ;ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ...ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ,ΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΕΦΟΔΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΡΕΤΕΣ ΣΕ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΨΥΧΗ.ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗ...ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΚΑΤΕΣΡΕΨΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ!

Ανώνυμος είπε...

ο μικρος σιγουρα εχει μετανιωσει και ασφαλως δεν πρεπει να τον βαζουν στην ιδια μοιρα με τους αλλους.το παλικαρι αυτο ειναι απιστευτα συναισθηματικο και δεν ηξερε προφανως που τον ειχαν μπλεξει.για τα ευκολα λεφτα πηγε και το εκανε!

Stephania είπε...

Τον Χαράλαμπο τον γνωρίζω προσωπικά και είναι όντως ένας άνθρωπος με ευαισθησίες κοντά στην οικογένεια του στους φίλους του..Ένα νέο καλό φτωχό παιδί που του φούσκωσαν τα μυαλά και τον παρέσυραν..