Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

Εκλογές στις 4 Οκτωβρίου

Ο κ. Καραμανλής σήμερα παραλαμβάνει την δημοσκόπηση η οποία ολοκληρώνεται το πρωί του Σαββάτου. Καλείται να λάβει την πιο κρίσιμη απόφαση στη μέχρι σήμερα πολιτική του σταδιοδρομία.

Το μόνο θετικό είναι ότι το ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται να έχει εξασφαλίσει ακόμη την αυτοδυναμία. Με την πρώτη κίνηση που θα κάνει το πρωί της Δευτέρας ο κ. Κ. Καραμανλής θα καταστήσει σαφές προς όλους εάν η πρόθεσή του είναι οι πρόωρες εκλογές- μέχρι τις 4 Οκτωβρίου- ή ο σαρωτικός ανασχηματισμός μέχρι την Τετάρτη, δηλαδή δυο μέρες πριν ανέβει στη Θεσσαλονίκη.

Τι σημαίνει αυτό; Σύμφωνα με όσους θέλουν εκλογές τώρα, η Ν.Δ. μπορεί να εμποδίσει την αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ ενώ τον Μάρτιο με όλα όσα θα έχουν μεσολαβήσει το κλίμα θα είναι πολύ χειρότερο. «Κάθε μέρα που περνά πάμε και πιο κάτω. Επομένως τώρα είναι η ευκαιρία να δυσκολέψουμε το ΠΑΣΟΚ στην αυτοδυναμία», λέει κορυφαίος υπουργός που ζητά επίμονα εκλογές.

Μία ακόμη ένδειξη ότι ο Πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να καταφύγει στις εκλογές είναι και η σπουδή την οποία επιδεικνύουν κορυφαίοι υπουργοί να ολοκληρώσουν την ψήφιση νομοθετημάτων τους αυτή και την επόμενη εβδομάδα. Με την πεποίθηση ότι η Βουλή δεν θα παραμείνει ανοιχτή μετά τις 9 Σεπτεμβρίου.

Στην χθεσινή συνάντηση ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Σπ. Παπασπύρου ρώτησε ευθέως τον κ.Καραμανλή αν θα έχουμε σύντομα εκλογές. «Οι εκλογές αργούν. Τώρα έχουμε άλλα να κοιτάξουμε» απάντησε ο κ. Καραμανλής, στρέφοντας το βλέμμα τους στους παριστάμενους υπουργούς, αλλά με ύφος που δεν έπεισε κανέναν και δίνοντας την εντύπωση ότι προσπαθεί να αλλάξει συζήτηση.

Γιώργος Παπανδρέου: βλέπει πολιτική «απόδραση» του κ. Καραμανλή

Ως προετοιμασία των σεναρίων πολιτικής «απόδρασης» του κ. Καραμανλή βλέπει η αξιωματική αντιπολίτευση την παρασκηνιακή κινητικότητα των τελευταίων ημερών στον χώρο της κυβέρνησης και της ΝΔ. Τη θέση αυτή εξέφρασε ο ίδιος ο κ. Γ. Παπανδρέου μιλώντας με τους βουλευτές του ΠαΣοΚ που μετέχουν στο β΄ θερινό τμήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια δείπνου προχθές το βράδυ. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε πως «είναι προφανές ότι ο Πρωθυπουργός προσπαθεί να οργανώσει την έξοδό το υ » και προσέθεσε ότι «τα διλήμματα του κ. Καραμανλή- ανασχηματισμός ή εκλογές- δεν είναι τα διλήμματα του πολίτη».


*Οι δικές μας πληροφορίες μιλούν για εκλογές 4 Οκτωβρίου κανείς δεν μπορεί όμως να είναι σίγουρος για τις αποφάσεις Καραμανλή , πιστεύουμε ότι είναι απρόβλεπτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: