Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

Το μενού, σε γενικές γραμμές λιτό και fitness...


Την ταβέρνα «Σμαράγδα» επέλεξε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπανδρέου (στο σκίτσο) για να κάνει προχθές το βράδυ το παραδοσιακό τραπέζι στους «πράσινους» που συμμετέχουν στο Β΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής. Οπου, παρ΄ ότι η κουβέντα στράφηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, (και) στις πρόσφατες πυρκαϊές- γεγονός που δεν άφησε το κέφι να εκτιναχθεί στα ύψη - οι ομοτράπεζοι έδειξαν να περνούν αρκετά καλά. Το ίδιο και ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος εμφανίστηκε εκεί ευδιάθετος γύρω στις 21.30 και αποχώρησε περί τις 00.30. Αφού προηγουμένως πέρασε και από τα τρία τραπέζια που είχαν στηθεί και συζήτησε με όλους τους παρισταμένους.

Επίσης έφαγε, όπως όλοι, με όρεξη. Το μενού, σε γενικές γραμμές λιτό και fitness (όπως το θέλει ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ ο οποίος δεν συμπαθεί τις λιπαρές γεύσεις), επαινέθηκε ιδιαίτερα και περιελάμβανε: βραστά χόρτα, φρέσκο ψάρι (ροφό, όχι ό,τι κι ό,τι) και λευκό κρασί. Χύμα αυτή τη φορά, γιατί τις προηγούμενες χρονιές ο γενικός διευθυντής του ΠαΣοΚ κ. Ρ. Σπυρόπουλος φρόντιζε να εφοδιάζει το τραπέζι με το δικό του κρασί Σπυρόπουλου. Οσο για επιδόρπιο, είχε χαλβά και πανακότα (τη μοναδική... παραφωνία στο ελληνοπρεπές κατά τα άλλα δείπνο). Ποια ήταν όμως τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε ο κ. Παπανδρέου; Αρχικά οι εκλογές το φθινόπωρο, πιθανότητα την οποία βλέπει όλο και πιο ενισχυμένη. Και στη συνέχεια το αγαπημένο... σπορ των ελλήνων πολιτικών, το ρουσφέτι. Σε έντονο ύφος σχολίασε ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε ένα όργιο ρουσφετιών στον τομέα των προσλήψεων» και εξέφρασε την αγανάκτησή του για τα τεχνάσματα της ΝΔ. Δυστυχώς στο τραπέζι δεν συμμετείχε ως... γκεστ σταρ κάποιος νεοδημοκράτης ώστε να είχαμε αντίλογο και να άναβαν τα αίματα.

Βεβαίως η κουβέντα έφτασε κάποια στιγμή και στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε πως είναι έτοιμος να... αντιμετωπίσει τους αντιπάλους και να κοινωνήσει τη σοσιαλιστική αλήθεια στα πλήθη. Και όταν η βουλευτής Χίου κυρία Ελπίδα Τσουρή τού ζήτησε να προσθέσει στην ομιλία του μια αναφορά και στο θέμα της ανάπτυξης των νησιών μας, τα οποία μάλλον οι κυβερνώντες έχουν εγκαταλείψει στο έλεος των... μελτεμιών, αποδέχτηκε αμέσως την πρότασή της. Ετσι κι αλλιώς τα νησιά μας επιλέγει και εκείνος για τις θερινές διακοπές του.

Παρεμπιπτόντως, δημοσκοπήσεις που έγιναν μετά τις πυρκαϊές και πρόκειται να δοθούν στη δημοσιότητα αυτές τις ημέρες δείχνουν, όπως μαθαίνω, το ΠαΣοΚ να προηγείται της ΝΔ κατά 5-6 ποσοστιαίες μονάδες. Να ένας επιπλέον λόγος για να έχει ο κ. Παπανδρέου ακόμη περισσότερο κέφι!


Από τον Βηματοδότη

Δεν υπάρχουν σχόλια: