Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Κλίντον προς Παπανδρέου - "καλή επιτυχία"

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου, προήδρευσε του Προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ανώτατο όργανο του Οργανισμού, σε αίθουσα του κτιρίου των Ηνωμένων Εθνών, ενώ παράλληλα είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με ηγέτες και προσωπικότητες που συμμετείχαν στη συνεδρίαση.

Επίσης, παρέστη σε δεξίωση του Μπιλ Κλίντον, με την ευκαιρία του ετήσιου συνεδρίου του οργανισμού του στη Νέα Υόρκη. Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ ευχήθηκε "καλή επιτυχία" στον κ. Παπανδρέου στις επικείμενες εκλογές και εξέφρασε την επιθυμία να λάβει ξανά μέρος στο Συμπόσιο της Σύμης.

Μετά τη συνεδρίαση του Προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ο κ. Παπανδρέου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

"Στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, είχαμε τη συνάντηση του Προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς με δυο κυρίαρχα θέματα που απασχολούν σήμερα την ανθρωπότητα. Πρώτον, το θέμα της κλιματικής αλλαγής και δεύτερον, της οικονομικής κρίσης. Και θεωρώ επιτυχία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ότι πια όλα τα σοσιαλιστικά και σοσιαλδημοκρατικά κόμματα έχουν βάλει στο επίκεντρο της πολιτικής τους το ζήτημα αντιμετώπισης της οικολογικής καταστροφής με συγκεκριμένες προτάσεις, τις οποίες θα έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε στη Σύνοδο Κορυφής στην Κοπεγχάγη, το Δεκέμβριο".

Στη συνέχεια, τόνισε:

"Θεωρώ επίσης επιτυχία ότι η Επιτροπή Στίγκλιτζ για την οικονομική κρίση καταθέτει πολύ συγκεκριμένες προτάσεις για αλλαγές, για προστασία των πολιτών, των εργαζομένων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες αυτές οι προτάσεις θα σταλούν και στη συνάντηση των G20, που γίνεται εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτές τις μέρες. Και αυτά τα δυο μεγάλα ζητήματα συγκλίνουν σ' ένα πολύ απλό στόχο: να αλλάξουμε το μοντέλο της ανάπτυξης, ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης, μια νέα συμφωνία που βάζει στο επίκεντρο τον άνθρωπο, τον πολίτη, την οικογένεια και συμφιλιώνει την παραγωγή, την οικονομική ανάπτυξη με τη φύση, με το περιβάλλον".

Καταλήγοντας, ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι "αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πάρουμε ριζικά διαφορετικές αποφάσεις για τον τρόπο διακυβέρνησης του πλανήτη μας, των οικονομιών μας και του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Δεν μπορούμε να σώζουμε το χρηματοπιστωτικό σύστημα και τις τράπεζες και την άλλη να λέμε ότι θα παγώσουμε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές για τον εργαζόμενο και την πραγματική οικονομία. Αυτό είναι ένα γενικό συμπέρασμα αυτών των επιτροπών, αλλά και θα έλεγα όλων των προοδευτικών, σοσιαλιστικών κομμάτων, ότι πρέπει επιτέλους να δημιουργηθεί η οικονομική δομή που θα αναδιανέμει τον πλούτο, τα βάρη, για να πέφτουν στις πλάτες εκείνων που μπορούν να τα σηκώσουν, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε μια οικονομία που έχει στη βάση της την ισότητα, την κοινωνική συνοχή, την ποιότητα και άρα και τη βιωσιμότητα. Πιστεύω ότι τα συμπεράσματα αυτά είναι σημαντικά για τον πλανήτη μας, όμως είναι πολύ σημαντικά και για την Ελλάδα".

Απαντώντας σε ερώτηση, πώς σχολιάζει το γεγονός ότι "η Ελλάδα είναι απούσα από τη φετινή Γενική Συνέλευση", ο κ. Παπανδρέου είπε: "Δυστυχώς, η Ελλάδα είναι απούσα από πολλά πράγματα τα τελευταία χρόνια. Το γεγονός ότι, εν μέσω της προεκλογικής περιόδου είμαστε εδώ, δείχνει κάτι".


Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

4 σχόλια:

Unknown είπε...

Οι αναποφάσιστοι αποφάσισαν.
Όχι στην οπισθοδρόμηση.
Όχι στο λαϊκισμό που δεν οδηγεί πουθενά.
Τα οικονομικά του σοσιαλισμού είναι σαν την κινούμενη άμμο.
Όσο είσαι μέσα της τόσο σε ρουφάει πιό βαθειά.
Δεν θα μείνουμε όλοι άνεργοι μόνο και μόνο για να κάνουν τις βρωμοδουλειές τους οι 5 καναλάρχες και οι αμερικάνοι.

Μαρία Σεφέρου είπε...

RE: "δυο κυρίαρχα θέματα που απασχολούν σήμερα την ανθρωπότητα. Πρώτον, το θέμα της κλιματικής αλλαγής και δεύτερον, της οικονομικής κρίσης."

Τα δύο κυρίαρχα θέματα που θα έπρεπε να απασχολούν την ανθρωπότητα είναι:
1. Η ηθική κρίση
2. Η πολιτική κρίση

Αυτές οι δύο κρίσεις είναι οι γενεσιουργές αιτίες της κλιματικής αλλαγής, που οφείλεται στο βιασμό του περιβάλλοντος από ανήθικες πολιτικές και πρακτικές, και της οικονομικής κρίσης που είναι αποτέλεσμα της διαφθοράς στους υψηλούς τόπους της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας.

Αν δεν θεραπευτούν οι ρίζες του κακού, η ανθρωπότητα θα σέρνεται από το κακό στο χειρότερο.

Karl Marx Jr είπε...

Ακουω σε ολες τις προεκλογικές συνάξεις του Κώστα Καραμανλή την αδιάλειπτη, επίμονη, μονολιθική προσκόλληση στα άδεια ταμεία και τα σκληρά, αντιλαϊκά μέτρα. Επομένως, βροχή τα ερωτήματα. Ποιος ο διαχειριστής της οικονομικής πολιτικής επί πεντέμισι χρόνια; Η Νέα Δυστυχία. Ποιος ο πρωθυπουργός αυτής της οικονομικής πολιτικής; Ο Κώστας Καραμανλής. Και αν δεχτώ αυτό που επιμόνως επαναλαμβάνει, πως δηλαδή η διεθνής οικονομική κρίση έπεσε ηπίως στην Ελλάδα, τότε ποιος ο υπεύθυνος για τη λαφυραγώγηση των ταμείων; Ο Φούφουτος. Με έναν λόγο, να ψηφίσουμε λύκο να φυλάξει τα πρόβατα. Δεν σφάξανε. Και κάτι ακόμα. Για το ύφος της ευθύτητας που μαϊμουδίζει προς τον θείο και Εθνάρχη που δεν μάσαγε τα λόγια του. Ελάτε τώρα, σας καταλάβαμε. Μ΄ αυτά που λέτε απλώς βάζετε υποθήκη για το μέλλον σας. Εγώ τα ΄λεγα αλλά εσείς δεν με ακούγατε. Και ο ελληνικός λαός σάς τα ΄λεγε αλλά στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα. Επομένως μια του κλέφτη, τρεις του νοικοκύρη!

Karl Marx Jr

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΘΡΕΜΕΝΟΣ Γ.Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΟΚΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΔΕΛΦΑΚΙΑ ΤΟΥ.ΑΝΤΕ ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟΣ ΣΙΔΕΡΟΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑ ΜΙΣΤΕΡ ΤΖΕΦΡΕΥ ΑΝΤΡΙΟΥΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.