Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Η ισχυρότερη γυναίκα στον κόσμο!

Από το http://alkimosarchive.wordpress.com

Η γερμανίδα «κουβερνάντα» της Ευρώπης.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ βρίσκεται για τέταρτη συνεχή χρονιά στην κορυφή της λίστας του αμερικανικού περιοδικού «Forbes» με τις 100 πιο ισχυρές γυναίκες του πλανήτη. Ακολουθεί στη δεύτερη θέση η Αμερικανίδα Σίλα Μπερ, πρόεδρος της Υπηρεσίας Ελέγχου του Χρηματοπιστωτικού Τομέα των ΗΠΑ. Τρίτη είναι η ινδικής καταγωγής Αμερικανίδα επικεφαλής της ΡepsiCo. Ιντρα Νούγι. Για πρώτη φορά μπήκε εφέτος στη λίστα η Μισέλ Ομπάμα, στην 40ή θέση. Η ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη βρέθηκε εκτός, ενώ πέρυσι είχε καταταγεί στην 78η θέση. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Βρετανίδα Σίνθια Κάρολ της εταιρείας μεταλλευμάτων Αnglo Αmerican plc. και η Χο Τσινγκ, επικεφαλής της κρατικής εταιρείας επενδύσεων της Σιγκαπούρης Τemasek.



Η πρώτη κυρία του πλανήτη



H Ανγκελα Μέρκελ, κόρη πάστορα από την πρώην Ανατολική Γερμανία, διεκδικεί τώρα, με πολλές πιθανότητες, την επανεκλογή της στην ηγεσία της τέταρτης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου. Το περιοδικό χαιρετίζει τις προσπάθειές της για τη μεταρρύθμιση του συστήματος Υγείας και φορολογίας, και την επικροτεί για την αυστηρή γραμμή που ακολούθησε στη συγκράτηση των διογκούμενων προϋπολογισμών των κρατών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Από την άλλη, οι επικριτές της την κατηγορούν ότι καθυστέρησε να αναμορφώσει το τραπεζικό σύστημα της Γερμανίας, η οικονομία της οποίας αναμένεται εφέτος να συρρικνωθεί κατά 6%. Δεν περιορίζεται στα στερεότυπα του φύλου της. Προσφάτως επέλεξε να μην απαντήσει στις αφίσες που κυκλοφόρησε μια άλλη υποψήφια των Χριστιανοδημοκρατών, η Βέρα Λένγκσφελντ , στις οποίες η καγκελάριος παρουσιάζεται με το φόρεμα με το βαθύ ντεκολτέ που είχε φορέσει σε γκαλά στην όπερα πέρυσι, με το σύνθημα « έχουμε περισσότερα να προσφέρουμε».



Δικαιολογώντας την ανάδειξη της κυρίας Μέρκελ και εφέτος στην κορυφή το περιοδικό εκτιμά ότι το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα της καγκελαρίου θα κερδίσει τις φετινές εκλογές. Γράφει επίσης ότι η σιδηρά πυγμή της κατά τη σύνοδο του G20 υπέρ της δημοσιονομικής πειθαρχίας ενίσχυσε σημαντικά τη διεθνή εικόνα της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: