Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ALCO ΓΙΑ ΤΟΝ “FANTOMAS”.

Μεγάλη Πανελλαδική Δημοσκόπηση διενήργησε η εταιρεία ALCO για το περιοδικό “Fantomas”.

Στην ερώτηση αν μέχρι σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου επιβεβαίωσε ή διέψευσε τις προσδοκίες ως Πρωθυπουργός ,οι πολίτες απαντούν, σε ποσοστό 46,1%, ότι επιβεβαίωσε τις προσδοκίες τους. Οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 21,8% είναι επιφυλακτικοί και μόλις το 32,1% απαντά αρνητικά. Είναι σημαντικό να επισημανθεί πως ο πρωθυπουργός κερδίζει θετικές γνώμες από ψηφοφόρους της ΝΔ (21,9%) καθώς και άλλων πολιτικών χώρων (30,2%). Θετική είναι και η αντίδραση της κοινής γνώμης στην επιλογή της κυβέρνησης να καταργήσει τα προγράμματα stage στο δημόσιο. “Ναι” απαντά το 50,5% των πολιτών.

ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Οι πολίτες εκφράζουν την παραδοσιακή δυσπιστία τους, και το άγχος τους για τα οικονομικά μέτρα. Ως προς το πρώτο, παρατηρείται μια ελαφρά υπεροχή του “όχι” στο ερώτημα αν το κυβερνών κόμμα είναι συνεπές προς τις δεσμεύσεις του, 44,3% έναντι 39,7%, με ένα σημαντικό ποσοστό (16%) να κρατά στάση αναμονής, αναμένοντας προφανώς περισσότερα δείγματα πολιτικής. Από την ίδια ερώτηση και την ποιοτική ανάλυσή της, προκύπτει ακόμη, ότι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ είναι συσπειρωμένοι και στηρίζουν απόλυτα την επιλογή τους σε ποσοστό 70%. Την ίδια ώρα, οι ερωτηθέντες εκφράζουν την γνώμη τους για τα οικονομικά μέτρα , λέγοντας ότι βλάπτουν τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα (46,3%). Υπάρχει, όμως, και μια ισχυρή μειοψηφία (32,7%) που δηλώνει ότι τα ευνοούν, γεγονός που δεν απαντάται συχνά, σε τέτοιου είδους ερωτήσεις.

Το συμπέρασμα είναι ότι οι Έλληνες περιμένουν από τον Γ. Παπανδρέου να κάνει πράξη το μεταρρυθμιστικό του πρόγραμμα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Για το άλλο θέμα της επικαιρότητας, την εκλογή νέου Αρχηγού στην Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με την έρευνα της ALCO, οι πολίτες εμφανίζονται, πολύ δυσαρεστημένοι από την ποιότητα του διαλόγου, που εξελίσσεται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σε ποσοστά 39% και 23% δηλώνουν "καθόλου" και "λίγο" ικανοποιημένοι, από τα όσα παρακολουθούν στις τηλεοράσεις και τις εφημερίδες. Οι επιλογές "λίγο" και "καθόλου", πάντα ως προς τον βαθμό ικανοποίησης από τον προεκλογικό διάλογο για την αρχηγία, κυριαρχούν και στους ψηφοφόρους της ΝΔ, 31,7% και 29% αντίστοιχα.

...Για την έρευνα Πατήστε Εδώ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"Και ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, δια των αντιπροσώπων του, στο επιτελείο Σαμαρά"!!!

Διαβάστε εδώ: http://periothiko.blogspot.com/2009/11/blog-post_7312.html