Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

ΤΟ ΥΠΕΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΕΠ

Σημαντικός αριθμός ΚΕΠ σε ολόκληρη την Ελλάδα πρόκειται να κλείσουν οριστικά μέχρι και τα τέλη Δεκέμβρη αφού λειτουργούν αποκλειστικά από συμβασιούχους έργου και το ΥΠΕΣ αρνείται να ανανεώσει τις συμβάσεις των εργαζομένων σε αυτά.

Ο Υπ. Εσωτερικών κος Ραγκούσης αρνείται πεισματικά να προχωρήσει στην ανανέωση αυτών των συμβάσεων, παρά το γεγονός ότι οι ανανεώσεις των συμβάσεων αυτών διέπονται από ειδικές ρυθμίσεις των προηγούμενων Υφυπουργών κου Ανδεουλάκου και κου Χρ. Ζώη.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο θεσμός να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα έλλειψης προσωπικού αφού και ο τελευταίος έμπειρος υπάλληλος είναι απαραίτητος αλλά κυρίως ΚΕΠ να κλείνουν οριστικά μέχρι να εφαρμοστεί το νέο νομοσχέδιο περί προσλήψεων στο δημόσιο.

Συμπολίτες μας που έχουν αιτηθεί διάφορες διαδικασίες σε αυτά τα ΚΕΠ είναι αμφίβολο εάν θα παραλάβουν το τελικό διοικητικό προϊόν ,αφού δε θα υπάρχει προσωπικό να διεκπεραιώσει ή ακόμα και να το παραδώσει στους ενδιαφερομένους.

Υπάρχει ζήτημα εάν αυτά τα ΚΕΠ οφείλουν να εξυπηρετούν σήμερα αφού δε θα είχε νόημα να αιτηθείς σε αυτά αφού σε λίγες μέρες πρόκειται να κλείσουν και είναι σχεδόν αδύνατο να εξυπηρετηθείς.

Τέτοιες τακτικές δεν προάγουν το θεσμό και γενικότερα την πολιτική της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας μέσω του θεσμού των ΚΕΠ.

Έρχονται αντιμέτωπες με την κίνηση του Πρωθυπουργού να επισκεφτεί κεντρικό ΚΕΠ της Αθήνας ώστε να σηματοδοτήσει τα παραπάνω αλλά και με τις δηλώσεις του προς τους συμβασιούχους του εν λόγω ΚΕΠ.

Ο Πρωθυπουργός είναι έκθετος από τις κινήσεις αυτές του Υπ. Εσωτερικών


Κωνσταντίνος Β.

3 σχόλια:

Theodore είπε...

Καθολου εκθετος δεν ειναι κανενας.
Ειναι ντροπη να μιλατε για ελλειψη προσωπικου οπουδηποτε στο δημοσιο στην Ελλαδα,οταν εχουμε στρατιες βολεμενων και καλοπληρωμενων αραχτων;
Μονο οι της Ολυμπαικης τεμπεληδες,ειναι καπου 2500!!
Ανθρωποι,που καθονται,και πληρωνονται απ τα κοροιδα εμας.
Γιατι αν δεν το ξερετε ,ο μπουλης ο Χατζηδακης,για να πουλησει την Ολυμπιακη,φορτωσε ολα τα βαρη,σε εμας,διοτι δεν απολυθηκε κανεις,χωρια οσοι βγηκαν σε προωρη συνταξη.Χωρια τα εφαπαξ,που ουτε στον υπνο σας δεν προκειται να τα δειτε εσεις οι ειλωτες.
Τι λετε,δεν μπορουν να βαλουν μερικους απ αυτους εκει;
Μου φαινεται,οτι δεν εχετε παρει χαμπαρι,οτι ειμαστε ενα βημα,τι λεω ενα,μισο ειμαστε,πριν απο την πτωχευση;
Αλλα ποιος τοχασε το μυαλο,για να το βρειτε εσεις;
(Για το συγγραφεα και τους συν αυτω λεω).

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΙ ΘΕΤΙΚΟ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΚΕΠ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ 5 ΧΑΡΤΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΓΥΡΝΑΕΙ 5 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Εχεις ακουσει φιλε μου,το "ελλειψη χρηματων,σταση εμποριου";
Το Δημοσιο,δεν εχει λεφτα.Αν δε θελεις λοιπον να κλεισουν τα ΚΕΠ,τοτε θα πρεπει να κλεισουν αλλες υπηρεσιες,ή να μειωθει το προσωπικο τους κατα 50%.
Τριτη λυση,δεν υπαρχει.