Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Δεν ψηφίσαμε τον Τρισέ και τον Αλμούνια

Υπάρχει μια σειρά σημείων αναφοράς τον τελευταίο καιρό που καθοδηγεί και αυξάνει την ένταση των σεναρίων χρεοκοπίας της ελληνικής δημοκρατίας.

Όχι δεν είναι η ιαχή «Έχουμε πόλεμο» της γραφικής μαντόνας όπου δίκην άλλης Αγίας του Αιγάλεω μεθερμηνεύει τις βουλές του προλεταριάτου, που κατατρόμαξε το διεθνές κεφάλαιο και αποχωρεί μπροστά από το ενδεχόμενο της κατάληψης των Χειμερινών Ανακτόρων.

Στο κάτω-κάτω ο ελληνικός λαός δεν έδωσε με 10% διαφορά, την εντολή στο κόμμα της κ. Παπαρήγα να κυβερνήσει.

Είναι τα δείγματα γραφής της ελληνικής κυβέρνησης που πολλαπλασιάζουν τη σύγχυση.

Όλα ξεκίνησαν πολύ καλά, με υβριδικά αυτοκίνητα και ηλεκτρονικές υποβολές βιογραφικών για τις δημόσιες θέσεις δίπλα στους υπουργούς.

Αλλά τέλειωσαν άδοξα από ό,τι φαίνεται στα πρώτα σκιρτήματα του βαθέως κόμματος που είδε ότι ενδέχεται να έφτασε στη βρύση και να μην πιει νερό...

Στην αρχή ήταν τα ακαταλαβίστικα της κας Κατσέλη ότι θα επαναδιαπραγματευθεί τη συμφωνία των με την Cosco για τον ΟΛΠ. Λες και μια διεθνής συμφωνία είναι δημόσια υπηρεσία, όποτε θέλουμε την ανοίγουμε και όποτε θέλουμε καταφεύγουμε στο δημόσιο διάλογο με τους συνδικαλιστές. Κάτι είχαν πει και για τον ΟΤΕ, αλλά εκεί οι Γερμανοί φρόντισαν να κόψουν από νωρίς το βήχα.

Κάποιοι νόμισαν ότι βρισκόμαστε στη δεκαετία του ΄80 όταν ο Γεράσιμος Αρσένης με μια ντουντούκα στο χέρι, κοινωνικοποιούσε τις υπερχρεωμένες προβληματικές που εγκατέλειπαν οι «γιαλαντζί» βιομήχανοι που είχε δημιουργήσει το δασμολόγιο που υπήρχε πριν την ΕΟΚ.

Το βαθύ κόμμα εσχάτως ανέλαβε να εκπροσωπήσει στη Βουλή ο κ. Παπουτσής, όταν επετέθη στη Βουλή στον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με την περικοπή των αυξήσεων στους δημόσιους υπαλλήλους.
Ο κομισάριος της Ε.Ε. που πέρασε μια θητεία απαρατήρητος από τα διεθνή και εγχώρια μέσα φέρεται να εθίγη που δεν έλαβε υπουργική θέση.

Αυτός είναι που είπε στον κ. Παπακωνσταντίνου ότι ο λαός δεν εξέλεξε το κ. Τρισέ και τον Αλμούνια. Ευθύνες έχει και ο κ. Παπακωνσταντίνου που εμφανίζει μια εικόνα ήξεις αφήξεις επί κάποιον αποσπασματικών μέτρων και θέσεων ατάκτως ερριμμένων.

Όποιος θέλει να κάνει σοβαρή δουλειά σε μια κρίσιμη συγκυρία οφείλει να έχει ετοιμάσει επιτελείο από τα πριν. Το κόμμα του έχει πλειάδα στελεχών και τεχνοκρατών που έχουν αποδείξει ότι είναι σε θέση να εκπονήσουν ένα πρόγραμμα ανάταξης. Η σύγκλιση της ελληνικής οικονομίας με τη ζώνη του ευρώ δεν απέχει δα και πολύ. Η σύγκλιση αυτή, παρά το γεγονός ότι αρκετοί την λοιδορούν εκ των υστέρων για μικροπολιτικές σκοπιμότητες, είναι από τα σημαντικότερα επιτεύγματα της Ελλάδας τον αιώνα που πέρασε. Αναλαμπή ήταν και πέρασε όμως...

Από τον κ. Αλογοσκούφη και μετά φαίνεται ότι επιστρέφουμε άρδην στην προ ευρώ περίοδο των ελλειμματικών προϋπολογισμών και ψεύτικων στοιχείων. Αυτή η επιστροφή δυστυχώς δεν φαίνεται να ανεκόπη με την πρόσφατη κυβερνητική αλλαγή.

Ορθώς λοιπόν! Ο ελληνικός λαός δεν ψήφισε τον Τρισέ και τον Αλμούνια, που τέτοια τύχη άλλωστε, δεν ψήφισε όμως και την επιστροφή του Εμβέρ Χότζα, ούτε κυβέρνηση παιδικής χαράς...


Capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: