Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Η Μαρία Δαμανάκη η νέα επιτροπός της Ελλάδας στην Ε.Ε


Η Μαρία Δαμανάκη θα είναι το πρόσωπο που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως αποκάλυψε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μετά την έκτακτη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, κατά την οποία επιλέχθηκε ο πρώτος πρόεδρος και η υπουργός Εξωτερικών της Ένωσης.

Τις τελευταίες ημέρες αναμένετο ότι η κυβέρνηση θα προωθήσει στη θέση του επιτρόπου γυναίκα, χωρίς να είναι γνωστό ποια, τόσο λόγω της πάγιας θέσης της για προώθηση των γυναικών σε θέσεις ευθύνης, όσο και γιατί ανάλογη επιθυμία έχει εκφράσει προς τις χώρες που δεν είχαν ανακοινώσει ακόμη επίτροπο ο πρόεδρος της Κομισιόν Μανουέλ Μπαρόζο.


«Έχουμε επιλέξει, έχω επιλέξει, ένα πρόσωπο το οποίο έχει μεγάλη προσφορά στην ελληνική πολιτική ζωή, πολλούς αγώνες για τη δημοκρατία, και είμαι σίγουρος ότι θα προσφέρει και στην Ευρώπη από όποια θέση και αν αναλάβει στην Επιτροπή. Είναι η Μαρία Δαμανάκη» είπε ο κ. Παπανδρέου.


Αναφερόμενος στον σημερινό επίτροπο κ. Σταύρο Δήμα, ο πρωθυπουργός είπε ότι τιμά και εκτιμά το έργο και τη συνεισφορά του.

3 σχόλια:

ΑΓΡΥΠΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ είπε...

Για δες πως αλλάζουν οι καιροί

Απο τους αντιευρωπαικούς κομμουνιστικούς αγώνες στο γραφείο του Επιτρόπου

Και εις ανώτερα Μαρία

Ο Αγώνας τώρα δικαιώνεται

Ανώνυμος είπε...

Οι ατυχεις επιλογές του ΓΑΠ συνεχιζονται ΞΥΠΝΑΤΕ ΠΑΣΟΚΟΙ σας πηρανε το ΚΟΜΜΑ συγνωμη ΚΙΝΗΜΑ

Ανώνυμος είπε...

Σωστός ο Αγρυπνος ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ιδιο συνδικατο...ετσι μαρακι οντως αλλη μια ατυχης επιλογη του "λεφτα υπαρχουν" κι οσο υπαρχω θα υπαρχεις κτλπ