Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Το πάρτυ άρχισε...

Το πάρτυ ξεκίνησε τα γνωστά "καλόπαιδα'' με την βοήθεια και των συντρόφων τους εξ Ιταλίας άρχισαν να καίνε την Αθήνα για να ξεχαρμανίασουν για άλλη μια φορά από την αφόρητη πίεση της εξουσίας που δεν τους αφήνει να αναπνεύσουν ελεύθερα τον φρέσκο αέρα της Δημοκρατίας.

Επιθέσεις εναντίον αστυνομικών πραγματοποίησαν ομάδες αντεξουσιαστών το απόγευμα του Σαββάτου στα Εξάρχεια. Σε προσαγωγές και συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία, ενώ έγιναν περίπου 20 προσαγωγές στο Κερατσίνι, όπου -κατά την ΕΛ.ΑΣ.- εντοπίστηκε «ορμητήριο επιθέσεων». Αναρχικοί προκάλεσαν, επίσης, σοβαρές υλικές ζημιές σε δύο ΙΧ στο κέντρο της Αθήνας.

Ομάδες αντεξουσιαστών επιτέθηκαν με πέτρες και καδρόνια εναντίον δυνάμεων των ΜΑΤ στην οδό Μεταξά, με αποτέλεσμα η Αστυνομία να προχωρήσει σε περίπου 50 προσαγωγές -εκ των οποίων προέκυψαν 12 συλλήψεις.


Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και πέντε Ιταλοί υπήκοοι, γεγονός που ενισχύει τις υποψίες περί άφιξης ξένων αντεξουσιαστών στη χώρα μας, με αφορμή τις εκδηλώσεις στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.


Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.


Νωρίτερα, ομάδα κουκουλοφόρων βγήκε από το Πολυτεχνείο και στη συνέχεια έσπασε τα τζάμια και πέταξε βόμβες μολότοφ σε δύο σταθμευμένα ΙΧ στη συμβολή των οδών Μπόταση και Στουρνάρη. Σύμφωνα με το Mega, οι κουκουλοφόροι επέστρεψαν στο πανεπιστημιακό ίδρυμα.

Λίγο πριν ξεσπάσουν τα επεισόδια στα Εξάρχεια, η Αστυνομία είχε πραγματοποιήσει -παρουσία εισαγγελέα- έφοδο σε στέκι αναρχικών, που το ονομάζουν «αυτοδιαχειριζόμενος χώρος Ρεσάλτο», στη λεωφόρο Δημοκρατίας 54 και Ερμού, στο Κερατσίνι.

Σύμφωνα με την Ασφάλεια Αττικής, ο συγκεκριμένος χώρος λειτουργούσε ως παρασκευαστήριο εκρηκτικών και ορμητήριο επιθέσεων.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας προχώρησαν σε 20 προσαγωγές από τον συγκεκριμένο χώρο, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία χειροβομβίδα κρούτου-λάμψης, 200 μπουκάλια κενά, δύο σφυριά, τρεις βαριοπούλες, δύο καλέμια, δύο μπιτόνια με εύφλεκτο υγρό, επτά κοντάρια, τρία κράνη, 13 αντιασφυξιογόνες μάσκες και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής.


Ομάδα περίπου 60 ατόμων επιτέθηκε στη διμοιρία των ΜΑΤ που φρουρεί το χώρο με πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα και προξένησε φθορές σε τρία υπηρεσιακά αυτοκίνητα της Ασφάλειας που ερευνούσε το χώρο. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και διέλυσαν τους επιτιθέμενους, αλλά επικρατεί ένταση στην περιοχή.


Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, θα ακολουθήσουν και άλλες έρευνες σε χώρους παρόμοιους που εκτιμάται ότι μπορεί να λειτουργήσουν σαν ορμητήριο για την πρόκληση επεισοδίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: