Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

H ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ


Η Ελλάδα, όπως κάθε χώρα, δεν είναι διαθέτει μόνο το έδαφος της, αλλά έχει επί πλέον ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά.
Ο Κίσσιγκερ, Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, ερωτηθείς το 1992 σε Συνέδριο Manager στο Παρίσι για το θέμα της Μακεδονίας είπε:
«Η Ελλάς έχει δίκαιο για το όνομα. Το λέγω αυτό γιατί εγώ ξέρω ιστορία, που δεν ξέρουν οι Υπουργοί και Αξιωματούχοι στην Ουάσιγκτον. Το ισχυ­ρό όπλο της Ελλάδας, είναι η Ιστορία».
Ο Κίσσιγκερ ως γνώστης ιστορίας γνώριζε ότι οι Μακεδόνες είναι Έλληνες, διότι οι Μακεδόνες είχαν τα ίδια ιερά των θεών τους με τους άλλους Έλληνες και τους αυτούς θεούς, που κατοικία είχαν το Μακεδονικό Όρος, τον Όλυμπο. Μιλούσαν επίσης την αυτή γλώσσα με τους άλλους Έλληνες, την ελληνική.
Στη Μακεδονία υπάρχουν 4 αρχαία θέατρα και ως γνωστόν μόνο οι Έλληνες είχαν θέατρα. Οι Μακεδόνες όπως όλοι οι Έλληνες συμμετείχαν στις Αμφικτιονίες και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Αλέξανδρος Α΄ (παππούς του Μεγάλου Αλεξάνδρου) έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες και νίκησε.
Όσοι επισκέφθηκαν τη Μακεδονία και είδαν ελληνικές επιγραφές και τα αρχαία θέατρα, είδαν την ιστορική αλήθεια.
Ο αείμνηστος Πρόεδρος κ. Φρανσουά Μιττεράν μετά την επίσκεψή του στη Βεργίνα το 1982 δήλωσε: «Δεν γνώριζα για τις ανασκαφές, ούτε φανταζόμουν τόσο έντονη τη σφραγίδα της Ελλάδος εδώ. Βυθίστηκα στο μεγαλείο των αρχαίων Μακεδόνων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: