Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Αυτή είναι η ΧΟΥΝΤΑ της "Δημοκρατίας"!

Γράφει η Μαρία Σεφέρου

Το άκρως αποκαλυπτικό δημοσίευμα είναι από την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ του περασμένου Σαββατοκύριακου, 2-3 Ιανουαρίου, 2010.


ΤΑ ΝΕΑ μας δίνουν μια μικρή εικόνα από τα όργια που συμβαίνουν στον υποτιθέμενο ναό της Δημοκρατίας. Θα το βάφτιζα "άντρο της ανευθυνότητας, της ασυδοσίας και της ρεμούλας", αν και οι χαρακτηρισμοί είναι ήπιοι. Αυτά που βλέπουν τα μάτια μας και ακούν τ' αυτιά μας κάνουν πολλούς δημοκρατικούς πολίτες να νοσταλγούν ακόμη και τη χούντα των συνταγματαρχών...
Πάντως η ΝΔ υπερέχει κατά πολύ σε ασυδοσία. Μη μου πείτε, ε; Δε θέλω αδικίες!
Ο πίνακας τα λέει όλα, δε χρειάζεται επεξηγήσεις. (Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση.)
Α, ναι ξέχασα να σας πω ότι οι γαλαζοαίματοι υπάλληλοι της Βουλής παίρνουν 16 μισθούς αντί για 14 που παίρνουν οι κοινοί θνητοί.

Θέλετε τώρα να δείτε και τις αποδοχές ("αποζημιώσεις") των 300 φτωχούληδων της Βουλής; Πάρτε μια γεύση από το ίδιο φύλλο των ΝΕΩΝ.

Μηνιαία μικτή αποζημίωση βουλευτή 8.462,73€, καθαρά 7.034,86€.
Μη ζηλεύετε όμως, διότι η ζήλεια είναι μεγάααλη αμαρτία, όπως λέει η δέκατη εντολή: "ουκ επιθυμήσεις όσα τω πλησίω σου εστίν"!

Και νάταν μόνον αυτά; Πόσα νομίζετε ότι παίρνουν οι βουλευτές μας για να έχουν σύνδεση adsl με Διαδίκτυο, και απεριόριστα τηλέφωνα προς σταθερά, αστικά και υπεραστικά;
Εσείς κι εγώ, ανάλογα με τον πάροχο, πληρώνουμε από 30 έως 45 ευρώ το μήνα, δηλαδή από 360 έως 540 ευρώ το χρόνο γι' αυτές τις υπηρεσίες. Στους γαλαζοαίματους εθνοπατέρες, όμως, δίδεται το ποσόν των 11.000 ευρώ το χρόνο για να αντιμετωπίσουν αυτές τις δαπάνες, μαζί με κάποια λεπτά μηνιαίως για κινητά, το οποίο μέχρι τον περασμένο Δεκέμβρη ήταν 12.000 ευρώ! Με άλλα λόγια, χάρη στη γενναιοδωρία του ΟΤΕ, δηλαδή των Γερμανών, το συνολικό όφελος από τις νέες συμφωνίες είναι 322.000 ευρώ, διάβασα εδώ, και δε γνωρίζω πώς βγήκε αυτό το νούμερο, αφού 300x1000€=300.000€. Μην το ψάχνετε όμως, απλά δεχτείτε ότι μας έχουν φλομώσει στο ψέμα και ηρεμήστε. Άλλωστε οι πολυτέλειες, όπως είναι η Δημοκρατία μας, στοιχίζουν. Άλλο τώρα αν εμείς τα κωθώνια δε θέλουμε να το χωνέψουμε.

Εδώ και τώτα να απαιτήσουμε μείωση του αριθμού των βολευτών σε 200, πράγμα που το προβλέπει το άρθρο 51 του Συντάγματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: