Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Η κόλαση του ΔΝΤ #2. Οι μεθοδεύσεις, η λαϊκή αντίδραση, η γυναίκα που έσωσε την πατρίδα.

Μια αποκαλυπτική έρευνα από το Olympia.gr

...το ξέσπασμα της κρίσης και η λύση που ήλθε από τον ίδιο τον λαό.


- Στην Ελλάδα κύριε καθηγητά, δε γνωρίζουμε πολλά για το τι έγινε στην Αργεντινή με το ΔΝΤ. Το μόνο που θυμάμαι (και μ’ έχει σημαδέψει), είναι ένα πλάνο από κάπου ψηλά, που έδειχνε μία “αδέσποτη” αγελάδα να τρέχει και κόσμο, πολύ κόσμο να την κομματιάζει ενώ ήταν ζωντανή (!) όπως έλεγε ο σπίκερ, για να εξασφαλίσει κρέας για το σπίτι του.

-Νεαρέ μου, όταν δεις μάνα να εκλιπαρεί να κόψουν κομμάτι από το κρέας της για να φάει το παιδί της, ίσως καταλάβεις αυτό που πάνε να σας κάνουν… Ντρέπομαι για τον εαυτό μου γιατί ήμουν ένα κομμάτι αυτών των αδίστακτων ανθρώπων. Ο Θεός να σας βοηθήσει, να μην πέσετε στα νύχια τους.

Αυτό ήταν το ξεκίνημα της συγκλονιστικής εξομολόγησης ενός ανθρώπου που έζησε από κοντά την κόλαση της Αργεντινής, όπως την είδαμε στο πρώτο μέρος του αφιερώματος μίας ιστορίας που θάφτηκε μέσα στη σιωπή των κύριων ΜΜ”Ε”.

Από την άλλη, τα ΜΜ”Ε” της Αργεντινής είχαν προετοιμάσει την έλευση του ΔΝΤ που το παρουσίαζαν ως… Μεσσία, “πιέζοντας” την κυβέρνηση να επισπεύσει τις ενέργειες, δημοσιεύοντας επίπλαστες σφυγμομετρήσεις “λαϊκής συναίνεσης” και διάθεσης για θυσίες. Διαβάστε την αποκαλυπτική συνέντευξη του Αμερικανου καθηγητή σχετικά με την προπαγανδιστική δράση των ΜΜ”Ε” υπέρ του ΔΝΤ.

Στο πρώτο μέρος είδαμε το ξέσπασμα. Τα μέτρα της κυβέρνησης με τις...[συνέχεια...]

Δεν υπάρχουν σχόλια: