Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Ευ. Βενιζέλος - Πρέπει να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευ. Βενιζέλος, δήλωσε τα εξής:

Δημοσιογράφος: Έχουμε μπλέξει σε μια έντονη αντιπαράθεση για την οικονομία. Ο κόσμος φοβάται για τον 14ο μισθό. Θα πρέπει να ληφθούν και άλλα μέτρα από τον Μάρτιο;

Ευ. Βενιζέλος: Η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να ξανανιώσει υπερήφανη και αισιόδοξη. Πρέπει να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο. Εφόσον είμαστε υποχρεωμένοι να πείσουμε τις διεθνείς αγορές και εφόσον είμαστε υποχρεωμένοι να πείσουμε τους κοινοτικούς μας εταίρους πρέπει να το κάνουμε. Πρέπει να το κάνουμε με δικές μας αποφάσεις δίκαιες και αποτελεσματικές που συγκροτούν ένα αξιόπιστο και εφαρμόσιμο σύνολο.

Αυτό κάνουμε, αυτή είναι η κυβερνητική γραμμή, αυτή είναι η ευθύνη μας. Θέλουμε η χώρα να ξεπεράσει την κρίση και να βρει τη θέση που της αξίζει στο ευρωπαϊκό και το διεθνές τοπίο. Δεν μας ενδιαφέρει να καταλογίσουμε τις ευθύνες σε αυτούς που έχουν τις ευθύνες, επειδή η χώρα θα έχει βρεθεί σε αδιέξοδο. Θέλουμε να ξεπεράσουμε το πρόβλημα, να μην βρεθούμε σε αδιέξοδο.

Δημοσιογράφος: Την στάση του κ. Σαμαρά πώς την κρίνετε;

Ευ. Βενιζέλος: Ο κ. Σαμαράς βρίσκεται σε μια εξαιρετικά δύσκολη θέση γιατί αναδέχεται μια συνολική ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης. Κάθε θέση συναίνεσης, κάθε θέση ευθύνης είναι ευπρόσδεκτη. Αλλά αυτό πρέπει να έχει συνέχεια και βάθος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: