Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

ΝΔ. Η οικογενειοκρατία αντεπιτίθεται.

 
Όπως διαπιστώνουμε πλέον, τα πολιτικά τζάκια μέσα στη Νέα Δημοκρατία πήραν την οριστική απόφαση να μην εξέλθουν από το κόμμα, αλλά να συνασπιστούν και να κάνουν αντεπίθεση εναντίον του Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να διατηρήσουν τα προνόμιά τους και την ασυλία τους, γράφοντας στα παλιότερα των υποδημάτων τους 800.000 ανθρώπους που στήθηκαν όλη μέρα στις 29-11-2009 προκειμένου να στείλουν οργισμένοι το δικό τους μήνυμα.
 
Απ’ ότι φαίνεται η αντεπίθεση θα αναπτυχθεί σε τρία μέτωπα:

1) Το πρώτο θα είναι εσωκομματική αναμέτρηση με φόντο το Συνέδριο και κύριο στόχο τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά και τις προτάσεις του. 
2) Το δεύτερο θα είναι οι δημοτικές και νομαρχιακές ή περιφερειακές εκλογές, όπου από τώρα έχουν αρχίσει δίκην χιονοστιβάδας να σκάνε μύτη, οι αυτοχριζόμενοι υποψήφιοι, αγνοώντας παντελώς τον 
 
Αντώνη Σαμαρά και ...
 
3) το τρίτο θα είναι η εναντίωση στην απομάκρυνση από τη Νέα Δημοκρατία όλων εκείνων που πλήγωσαν την ηθική της παράταξης και την κατάντησαν εδώ που την κατάντησαν.  
Όλα αυτά, δεν μας αρέσουν καθόλου και δεν είμαστε καθόλου αισιόδοξοι για τις εξελίξεις.
Επιπλέον, όλα αυτά ενισχύονται από επίμονα δημοσιεύματα μιας μερίδας ΜΜΕ που δεν θέλουν και το καλύτερο για τη Νέα Δημοκρατία και ετοιμάζονται να προωθήσουν, σε περίπτωση αποτυχίας του ΠΑΣΟΚ, οικουμενική λύση.
Εμείς, σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε ο Ηγέτης Αντώνης Σαμαράς, να φτάσει σε σημείο να φθείρεται προσπαθώντας να κάνει συμβιβασμούς μεταξύ υποψηφίων και μάλιστα σε επίπεδο δημάρχων, ούτε να αιμορραγεί η Νέα Δημοκρατία από την απείθεια ορισμένων τοπικών στελεχών που αν δεν πάρουν το χρίσμα θα κατέβουν ανεξάρτητοι κόντρα στο κόμμα.
Όπως το έχουμε γράψει κατ’ επανάληψη από αυτό εδώ το blog, η απάντηση σε όλα αυτά τα φαινόμενα είναι μια και μοναδική. Τη λύση να τη δώσουν δημοκρατικά τα 800.000 μέλη. Όποιος θέλει να είναι υποψήφιος θα πρέπει να πάρει την έγκριση της κομματικής βάσης στην αντίστοιχη τοπική κοινωνία. Αν η βάση του κόμματος απορρίψει κάποιον τότε αυτός δεν θα έχει το ανάστημα να βάλει υποψηφιότητα για μια μάχη εκ προοιμίου χαμένη. Εξάλλου αν τολμήσει κάποιο τοπικό στέλεχος να βάλει υποψηφιότητα και να περιφρονήσει την εσωκομματική δημοκρατία, θα έχει υπογράψει την πολιτική του καταδίκη.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και την κατάντησαν εδώ που την κατάντησαν.

I beg your pardon?!

Έλεος έχουν αρχίσει οι του Σαμαρά να βλέπουν δαίμονες παντού, μια χαρά είναι το κόμμα σας βρε Νεοδημοκράτες, απλά ποτέ δεν είχε και αυτό πρέπει να προσπαθήσετε να αποκτήσει, πάγκο. Κι αν θεωρείτε ότι βγήκε ο Σαμαράς άξιος παίκτης αρχηγός της ομάδας τότε μάλλον απατάσθε οικτρά.

Υπάρχουν κι άλλοι πιο σωστοί τρόποι Αντωνάκη που σε αναγράφουν και Ηγέτη λες και είσαι μεγάλη μορφή της συντηρητικής/νεοφιλελευθερης παράταξης, για να κρατήσεις τα έρμα από την ΠΟΛΥΦΟΒΙΑ που σπείρεις μες το κόμμα σου κάνοντας ταυτόχρονα ΠΛΑΤΗ για την χώρα στον ΓΑΠ.

Δεν ξήλωσες κι ούτε πρόκειται. Ούτε έναν που θεωρεί η βάση σας φταίχτη. Δεν τρίζεις καν τα δόντια να ακουστεί και στα αυτιά όσων δεν ανήκουν στη ΝΔ ή άνηκαν μόνο για ένα φεγγάρι.

Παιδιά της ΝΔ, με φιλικότητα σας το λέω, ξεκολλήστε. ΓΑΠ ΣΑΜΑΡΑΣ ΟΙ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

λινκ! :))

Ανώνυμος είπε...

τι λέει τι λέει ο αρθρογράφος; ένα ένα τα τσιμπάω τα διαμαντάκια...

κάτσε να δεις τι λέει: Εμείς, σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε ο Ηγέτης Αντώνης Σαμαράς, να φτάσει σε σημείο να φθείρεται προσπαθώντας να κάνει συμβιβασμούς μεταξύ υποψηφίων και μάλιστα σε επίπεδο δημάρχων,


ναι περάστε του ένα στρώμα κατά της φθοράς της σκουριάς και του σκώρου, ένα χάμεραϊτ, το καημένο ρε ξέρετε τι είναι να γίνεσαι πρωθυπουργός; με λύσσα έπρεπε να μαθαίνει τους συμβιβασμούς και τι θέλει δηλαδή τα συμφέροντα να τα παρατήσουν επειδή εκλέχθηκε κάποιο φεγγάρι;

πολύ δούλεμα. αυτή η χώρα δεν ανασαίνει γιατί έχει δύο πλευρές που δεν σκέφτονται και μία πλευρά που τις υπηρετεί.
Το ΚΚΕ. Το πλέον ΥΠΟΠΤΟ κομμα επαναλαμβάνω.
Καλά ξυπνητούρια.