Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Χαμός αναμένεται στα συλλαλητήρια!!Ολη η Ελλάδα στους δρόμους!

Του Γιώργου Σαρρή

Ολα τα στοιχεία που μπορώ να μαζέψω από πολλές πηγές λένε οτι η συμμετοχή θα είναι ανεπανάληπτη!Από εργοστάσια και επιχειρήσεις που στις προηγούμενες απεργίες είχαν συμμετοχή από ελάχιστη εως 40% το πολύ,μαθαίνω οτι αυτή τη φορά θα κλείσουν τελείως!Ακόμη στις μικρές επιχειρήσεις σε παρα πολλές συμμετέχουν και οι ίδιοι οι μικροί επιχειρηματίες!
 
Μέσα στο μυαλό όλων η πίστη ότι τα μέτρα δεν θα περάσουν,δυναμώνει κάθε μέρα που περνάει!Το Ελληνικό "NO PASSARAN" θα ακουστεί ακόμη πιο δυνατα στους δρόμους, τη στιγμή που στο αεροδρόμιο οι αφίξεις ξένων τηλεοπτικών συνεργείων συνεχίζονται αυτη την ώρα.Ολη η Ευρώπη περιμένει το μυνημα της κατασυκοφαντημένης, και ταλαιπωρημένης απο την κερδοσκπία Ελλάδα.

Αλλά η μεγάλη διαφορά στα αυριανά συλλαλητήρια θα είναι οι φοιτητές...Η μια μετά την άλλη οι Γεν.Συνελεύσεις αποφασίζουν μαχητική συμμετοχή με μεγάλες πλειοψηφίες!Η παρουσία των φοιτητών σίγουρα θα δώσει στους δρόμους άλλο ρεύμα και παλμό, που χρειάζεται όσο τίποτα.Το καλύτερο για μένα θα ήταν, οι φοιτητές να μπουν στην Πατησίων από Πολυτεχνείο μέχρι Ομόνοια και να ενώσουν τις δύο συγκεντρώσεις ,καταργώντας στην πράξη τις διαφορές απόψεων ανάμεσα στις αριστερές παρατάξεις και βάζοντας τις κινητοποιήσεις σε άλλη βάση.
Αυτή τη φορά δεν πρέπει να λείψει κανείς.Είτε υπάρχουν συγκοινωνίες ,είτε όχι.Ας πάμε με τα πόδια, όπως μπορούμε.Το έκανα εγώ περπατώντας απο Ν.Κόσμο μέχρι κέντρο την προηγούμενη φορά και ήταν υπέροχα.

Ας το καταλάβουμε.Ειναι απλό, δεν βγαίνει ο λογαριασμός.Μας κοροϊδεύουν ότι αν δεν υποταχθούμε στις απαιτήσεις των "συμμάχων" δεν θα μπορούμε να δανειστούμε.Και τώρα δηλαδή μπορούμε;Ειναι δανεισμός το 6,5% επιτόκιο και μας το πουλάνε για επιτυχία;Πάρτε μολύβι και χαρτί και δες τε το.

Το πακέτο που εξάγγειλε η κυβέρνηση, ήταν της τάξης των 4,5δις.Μόνο για τα 8+5δις των πρόσφατων δανεισμών(με επιτόκια 6,2% και6,4%) θα πληρώσουμε 2δίς(1,1+850εκ.)(!) επί πλέον τόκους από ότι θα πλήρωνε η Ισπανία που δανείζεται με 3%!(Το στοιχείο είναι από την ΝΕΤ,όχι δικό μου)Αν το επιτόκιο αυτό ισχύσει και στον επόμενο δανεισμό των 20-25δις αυτού του μήνα(και θα ισχύσει κι ας λέει ο Κώνστας στο ΑΛΤΕΡ), πάει το πακέτο των 4,5 δις!Δηλαδή τι θα γίνει;.Θα χρειαζόμαστε 2-3 πακέτα ληστρικών μέτρων το χρόνο για να πληρώνουμε το βίτσιο των τοκογλύφων των αγορών;Μέχρι καρκίνο δηλαδή;Για τους κλέφτες των αγορών και τους γελοίους "ηγέτες" της ΕΕ;Ρε δεν πάνε να ...! Μας πάνε για άγρια εξαθλίωση και δεν μας το λένε καθαρά.Ο καπιταλισμος πεταει όλες τις μάσκες με τα χαμόγελα και ζητάει ζεστό "αίμα".Ας κάνουμε λοιπόν ότι πρέπει.Βρείτε παρέα και πάμε δρόμο.Ομόνοια,Πολυτεχνείο,Πεδίο του Αρεως, όπου θέλετε.

Η δημοκρατία είναι πολύχρωμη, γι αυτό ειν'ωραία!

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Π-ατέρα
Α-ναπαύσου
Σ-υνεχίζω
Ο-λοκληρωτική
Κ-αταστροφή

Ανώνυμος είπε...

Τον πρωθυπουργό που προεκλογικά έλεγε:
ότι δεν χρειάζονται άλλα εισπρακτικά μέτρα,
ότι τα λεφτά δεν είναι πρόβλημα,
ότι δεν θα μειωθούν τα όρια συνταξιοδότησης,
ότι δεν θα αυξήσει τις εισφορές,
ότι δεν θα βάλει φόρους στα καύσιμα,
ότι θα βελτιώσει τους όρους της απόσυρσης,
ότι δεν θα αυξήσει το ΦΠΑ,
ότι δεν θα παγώσει τους μισθούς,
ότι θα τα πάρει από τους πλούσιους και θα τα δώσει στους φτωχούς,
ότι έχουμε 31 δισ. ανείσπρακτους φόρους,
ότι θα φέρει την αξιοκρατία,
ότι θα χαρίσει τα τραπεζικά δάνεια των φτωχών,
ότι δεν θα απολύσει συμβασιούχους
και ότι θα μειώσει την ανεργία
αυτόν τον πρωθυπουργό
ΕΓΩ ΤΟΝ ΟΝΟΜΑΖΩ ΑΠΑΤΕΩΝΑ, ΑΔΙΣΤΑΚΤΟ, ΨΕΥΤΗ, ΥΠΟΚΡΙΤΗ, ΕΜΠΟΡΟ ΕΛΠΙΔΩΝ, ΟΡΓΑΝΟ ΜΕΓΑΛΟΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ, ΜΕΓΑΛΟΜΑΝΗ, ΦΑΦΛΑΤΑ, ΑΝΕΥΘΥΝΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ.
Ο χειρότερος πολιτικάντης, που είχαμε ποτέ.
Όποιος διαφωνεί και είναι περήφανος για τον πρωθυπουργό μας, να τον χαίρεται και περαστικά.
Ο υπόλοιπος λαός όμως δεν ξεχνά γι΄αυτό και θα αντιδράσει μέχρις εσχάτων.
Θα αντιδράσουμε μέχρι να σταματήσει να ξεζουμίζει τον απλό λαό αυτός ο κύριος και όσοι κρύβονται πίσω του.
Δεν πάει άλλο!
Ας έλθει όποιος άλλος νάναι αλλά τούτος εδώ πρέπει να φύγει.

Ανώνυμος είπε...

Ρε σεις,παλι ξεχασατε τα χαπια σας;
Τι να σας πω.Αντε γρηγορα να τα παρετε.

Ανώνυμος είπε...

να μας πεις αν αυτά που έλεγε προεκλογικά έστω στο ελάχιστο τα έπραξε. την απάντηση την ξέρεις νομίζω και προκαλεί πονοκέφαλο γιατί είναι ακόμα στην εξουσία, αλλά για να έχεις πονοκέφαλο απαραίτητη προϋπόθεση είναι και να έχεις μυαλό μές το κεφάλι σου, εσύ έχεις; αν όχι έλα να σου δώσουμε εμείς γιατί μας περισσεύει. πάντως μην περιμένεις να βρεις μυαλό στο ΠΑΣΟΚ. (ή τη ΝΔ) (ή τα λοιπά κόμματα)

Ανώνυμος είπε...

Μα βρε εξυπνακηδες,ο Παπαντρεου,ειναι μια ποα τα ιδια με τον Καραμανλη,αλλα και με ολους τους αλλους πολιτικους της χωρας μας.Δηαλδη δεν τολμαει να κανει κατι,αμα ειναι να αντιμετωπισει ατιδρασεις.
Ετσι γινοπταν ολα αυτα τα 35 χρονια της μεταπολιτευσης,που προκαλεσε και το τεραστιο ελλειμμα που εχουμε σημερα.
Ετσι,για να μην ακουνε φωνες,δανειζονταν αφειδως,και ετσι φτασαμμε εδω που φτασαμε.
Ετσι αυτα που γραφετε για αθετηση υπεσχημενων,ειναι αρλουμπες.
Ουκ αν λαβοις,παρα του μη εχοντος,το ξερετε αυτο;
Τι θελετε δηλαδη να κανει;Να βγει και να πει παραιτουμαι γιατι ειπα αυτο και τωρα δεν εχω να τα δωσω;
Και ποιος θα βγει;Ο χοντρος;Για να κανει,τι;Να λυσει τα προβληματα;
Αυτα που δεν ελυσε τοσα χρονια;
Οι πολιτικοι,εμαθαν στα ευκολα,και τωρα ζοριζονται στα ζορια.
Κι εσεις,δημοσιοι υπαλληλοι προφανως,καλοβολεμενοι,βγαινετε και σκουζετε γιατι σας χαλασε τη βολή.
Για να μπουμε τελικα στο ΔΝΤ και να σου πω εγω που θα πανε οι μονιμοτητες,πανω στις οποιες εχετε καθησει.
Και που θα πανε οι μισθοι.
Καντε το Σταυρο σας λοιπον να πετυχει,γιατι θα φατε χορταρακιοα απο το βουνο και φασολια με σκουληκια οπως φαγανε εκατομυρια στην Κατοχη.
Και εκεινοι ξερετε,καλουτσικα περναγανε πιο πριν,αλλα ως γνωστον,ισχυει,το, οχι οπως ηξερες,αλλα οπως βρηκες.

Ανώνυμος είπε...

Στο δημόσιο υπάρχουν υπάλληλοι όλων των παρατάξεων, εσύ ανώνυμε της κακιάς ώρας μιλάς λες και είναι γεμάτο μπλε ανθρωπάκια που τρώνε με χρυστά κουτάλια. Στο δημόσιο έχει χωθεί κοσμάκης από όλες μα όλες τις παρατάξεις και κάποιος αριθμός αυτών μπήκε με την αξία του κι όχι με μέσο, και δούλεψε ή δουλεύει τίμια και τρώει με κανονικό κουτάλι, όπως και οι περισσότεροι από όλους όσους μπήκαν με πολιτικό μέσο. Αλλά η κακεντρέχειά σου είναι τόσο μεγάλη που χαίρεσαι για το κακό που θα βρει τόσο αυτές τις οικογένειες απλών πολιτών όσο και τα άλλα κακά που έπονται. Μήπως λοιπόν είσαι λεφτάς πράσινος; Μήπως είσαι φερέφωνο; Δεν μπορεί να μην βλέπεις που οδηγείται η χώρα. Εδώ έρχονται κι ανεξάρτητες φωνές και σχολιάζουν. Αυτό για τους εχθρούς του citypress-gr που θέλουν όπως φαίνεται να το βάλουν σε λίστα δεξιών ιστολογίων. άντε τώρα φάε τα χορταράκια σου σαν καλό πρόβατο κι άδειασέ μας τη γωνιά. Έλα ξανά όταν έχεις κάτι ουσιαστικό να πεις και όταν αρχίσεις να συμπάσχεις με τους συμπατριώτες σου.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΓΑΠ κάνει απανωτά λάθη επειδή απανωτά λάθη τον έφεραν στην εξουσία. Ο Σαμαράς θα κλείσει την αυλαία. Welcome to New World Order αμέσως μετά.

Ανώνυμος είπε...

Ειδες που τελικα,ειχα δικηο οτι εισαι δημοσιος υπαλληλος;
Τωρα ποιοι και ποσοι ειναι οι καλοι κα ποιοι οι κακοι,ψαξε βρεστο,βλεπεις καταργησατε ολες τις δικλειδες που κρινανε υπαλληλους,σε ολες τις υπηρεσιες,και ετσι,πληρωνονται μεν,ολοι,δουλευουν ομως οι φιλοτιμοι,πα να πει,τα κοροιδα,συμφωνα με την καθομιλουμενη.
Αρα,οι καλοι,ειναι τα κοροιδα και οι ρεμπεσκεδες,οι εξυπνοι.
Κι εσεις,οι "καλοι",το ανεχεστε αυτο,και δε μιλατε.
Για ο,τι σας βρει λοιπον,να μην διαμαρτυρηθειτε,γιατι πριονιζετε το κλαδι,πανω στο οποιο καθεστε.
Και δεν ευχομαι τιποτα εγω.Την αληθεια που βλεπω λαλώ,ως Κασσανδρα,και ως γνωτον,οι φορεις κακων ειδησεων,δεν ειναι και ο,τι καλυτερο.
Αν εσυ θελεις,να φορας μασκα υπνου,για να μη βλεπεις,και ωτοασπιδες,για να μην ακους,εγω δε φταιω σε τιποτα.
Οταν το δημοσιο,για να πληρωσει τα λεφουσια που διοριζε,δανειζοταν απο οποιον ναναι,και οσο ναναι,ηταν καλα;Μη μου πεις δε, οτι περιμενες αυτο,να διαρκεσει για παντα,και να τρωμε τσαμπα,γιατι δεν υπαρχει free meal,οπως λενε οι Αμερικλανοι.
Ηταν λοιπον αναμενομενο απο οσους σκεπτονταν,εκτος δηλαδη,απο πολιτικους και δημοσιογραφους.
Τωρα για τα λεφτα που λες,δε βαριεσαι.Ειμαι πολυ μεγαλος πια,και με ενα γιαουρτι θα τη βγαλω.Καλα που ο μακαριτης ο πατερας μου,πηρε ενα σπιτι,διαμερισμα δηλαδη, με δανειο,που το αποπληρωσα εγω μετα το θανατο του,και ετσι,πιστευω οτι δε θα υποφερω πολυ.
Τα υπολοιπα,ειναι κουβεντες.

Ανώνυμος είπε...

Είδες που είσαι στην απέξω κι αν ήσουν στο δημόσιο δεν θα μίλαγες όπως μιλάω παρότι είμαι από τότε που αποφοίτησα από το λύκειο στην απέξω γιατί θεώρησα με τα νεανικά μου μυαλά ανήθικο να πηγαίνω σε κόμματα για να ζητάω δουλειά; Στον ιδιωτικό τομέα έχω δουλέψει ΜΟΝΟ. Με τα χρόνια κατάλαβα γιατί ο κόσμος καταφεύγει σε πολιτικά γραφεία, αν και εγώ βγάζω καντήλες στην ιδέα, έπαψα να τους κατακρίνω. Εγώ σπίτι δεν έχω δικό μου, η οικογένειά μου ακόμα αποπληρώνει το στεγαστικό της, και τα φέρνω βόλτα προς το παρόν με ψίχουλα στην ουσία. Του καθενός τον πόνο και την ιστορία δεν την γνωρίζεις γι' αυτό μάθε να συμπάσχεις και να μην κρίνεις ίνα μη κριθείς.

Ανώνυμος είπε...

Ναι βρε,αλλα εσυ εισαι ως φαινεται,μειρακιον,ενω εγω,μονον
... 70,και το διαμ/σμα,αγοραστηκε το 62.
Καταλαβες,γιατι καταφερα και ξόφλησα το δανειο;

Ανώνυμος είπε...

Τρελή επιτυχία η σημερινές πορείες.
Αληθεύει ότι ο ΓΑΠ είχε διατάξει τον Πάγκαλο να μπεί απέναντι στους απεργούς αλλά ξεχάστηκε σε ένα μπουγατσάδικο και τον προσπέρασε η πορεία;
Άντε βρε Χρυσοχοίδη, πάλι εσένα σου έλαχε να καθαρίσεις την Αθήνα από 1.000.000 "ακροδεξιούς" Δ.Υ., που δεν βλέπουν τί τυχεροί που είμαστε που ήρθε ο Γιωργάκης να μας σώσει από τη φτώχεια και την ανεργία.
Θα έχουν εξαιρετική πλάκα τα αυριανά πρωτοσέλιδα του Ψυχάρη στο Βήμα και τα Νέα για το πώς η επαναστατική ψυχή του πασόκ κατακεραύνωσε τους κακούς (και κατευθυνόμενους βέβαια) ακροδεξιούς και έφερε ξανά την ειρήνη και την ευημερία στη χώρα.
Ξαναζούμε μέρες Μπιρσίμ ή μου φαίνεται;

Ανώνυμος είπε...

Τωρα ,αν πω εγω,οτι η βλακεια,ειναι ακατανικητη,και σταματησω το ...πιγκ-πογκ,λαθος θα εχω;